رونق تولید و اشتغال در خراسان جنوبی

۲۲ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۲۷
کد خبر: 83744462
رونق تولید و اشتغال در خراسان جنوبی

بیرجند - ایرنا - اختصاص رتبه نخست کمترین نرخ بیکاری زمستان ۹۸ به خراسان جنوبی نشان داد راهبرد و برنامه‌های رونق تولید در این استان علاوه بر افزایش تولید، در ایجاد اشتغال نیز موثر واقع شده است.

استان مرزی و کویری خراسان جنوبی که از نظر وسعت سومین استان و از نظر جمعیت بیست و هشتمین استان کشور است، در سال‌های اخیر علیرغم تحریم‌های ظالمانه دشمنان و تنگناهای مالی توانسته موفقیت‌های خوبی را در حوزه تقویت زیرساخت‌ها و توسعه اقتصادی کسب کند.

کارشناسان و مسوولان معتقدند با وجود اینکه خراسان جنوبی استانی برخوردار از مواهب خدادادی و ظرفیت‌های مختلف از جمله در بخش کشاورزی، معدن، انرژی خورشیدی، میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و ترانزیت کالا است اما از نظر داشتن صنایع فرآوری و واحدهای تولیدی هنوز توسعه نیافته است.

استاندار خراسان جنوبی آذرماه پارسال گفت: استان خراسان جنوبی در رتبه‌بندی صنعتی شدن در رده بیست و هشتم کشور و به عبارتی جزو استان‌های غیرصنعتی است.

محمدصادق معتمدیان افزود: با رایزنی‌هایی که انجام دادیم در راستای حرکت در مسیر صنعتی شدن علاوه بر انعقاد تفاهم‌نامه‌های سرمایه‌گذاری با شرکت‌های ایدرو و ایمیدرو، سند توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت استان نیز تدوین شد.

اکنون ۵۲۲ واحد صنعتی در خراسان جنوبی وجود دارد که ۹۶ درصد از این واحدها عمدتا صنایع کوچک و صنایع متوسط، ۱۲ واحد صنعتی بزرگ، ۱۶ واحد صنعتی متوسط و ۴۹۴ واحد صنعتی کوچک هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی نوزدهم فروردین امسال اعلام کرد که این استان براساس اعلام مرکز آمار ایران درخصوص نرخ بیکاری زمستان ۹۸، رتبه اول کشور در پایین بودن نرخ بیکاری را کسب کرد.

مشیرالحق عابدی گفت: با توجه به برنامه‌ریزی که ابتدای سال ۹۸ داشتیم و براساس دستور استاندار خراسان جنوبی در پنجم فروردین سال گذشته، برای دستگاه‌های اجرایی استان یکسری برنامه‌های اشتغالزایی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تبیین و خوشبختانه به خوبی اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه در تابستان ۹۸ هم رتبه خوبی در زمینه نرخ بیکاری داشتیم افزود: تابستان سال ۹۷ نرخ بیکاری در استان ۹ درصد بود که تابستان سال گذشته به ۷.۶ درصد کاهش یافت.

وی اظهار داشت: پاییز ۹۸ هم رتبه خوبی به دست آوردیم و رتبه اول کشور با ۵.۴ درصد نرخ بیکاری را کسب کردیم، همچنین ۸.۴ درصد نرخ بیکاری استان در زمستان سال ۹۷ بود که زمستان سال گذشته به ۵.۹ درصد کاهش یافت.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: سال‌های ۹۷ و ۹۸ براساس اعتبارات خوبی که با پیگیری مدیریت استان و توجه ویژه دولت در بخش‌های مختلف زیرساختی و اقتصادی استان اختصاص یافت، ایجاد و تثبیت اشتغال خوبی داشته‌ایم.

پرداخت ۴۳۰ میلیارد تومان تسهیلات تولید

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی هم گفت: پارسال ۴۳۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸، منابع داخلی بانک‌ها و رونق تولید و مشاغل خانگی در استان پرداخت شد که این رقم در سال ۹۷ حدود ۲۹۵ میلیارد تومان بوده است.

داود شهرکی افزود: سال قبل ۸۰۰ میلیارد تومان طرح سرمایه‌گذاری در استان محقق شد.

وی بیان کرد: این اعتبار در طرح‌های خوبی مانند کارخانه یو پی وی سی، کارخانه کک، کنسانتره زغال سنگ و فرآوری سیلیس هزینه شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: سال ۹۸ در حوزه معدن ۳۵ میلیون تن ذخایر معدنی کشف شد که در مجموع ذخایر استان به سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن افزایش یافت.

وی با اشاره به رشد ۲ درصدی اشتغال در حوزه صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: میزان اشتغال ایجاد شده توسط این سازمان سه هزار فرصت بوده است البته اشتغال ثبت نشده در حوزه معادن، اصناف و اکتشاف نیز وجود دارد دارد که در گزارش اشتغال ثبت نمی‌شود.

شهرکی با بیان اینکه سهم سازمان در ایجاد اشتغال از ۲۹ درصد به ۳۲ درصد رسید گفت: هدف گذاری ما در سال ۹۸، سه هزار شغل بود که تقریبا به این هدف نزدیک شدیم.

وی تاکید کرد: سال گذشته با برگزاری جلسات متعدد با وزرا و معاونان وزارتخانه، نقشه راه برای استان ترسیم شد که در این خصوص ۷۰ پروژه با سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد تومان تعریف شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: این پروژه‌ها باید تا پایان دولت یعنی سال ۱۴۰۰ در استان اجرایی شود که بخشی از این تفاهم نامه‌ها مانند پروژه‌های مربوط به طلا وارد فاز اجرایی شده است.

وی گفت: پروژه کنسانتره آهن در طبس با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن کنسانتره وارد فاز اجرا شده است همچنین کارخانه چدن خوسف، فولاد قاینات و فراوری منیزیت نهبندان نیز در دست اجرا است.

شهرکی از صدور ۷۵ پروانه اکتشاف معدنی در استان خبر داد و افزود: ۴۵ گواهی کشف منجر به ۳۵ میلیون تن ذخایر جدید شد و ۵۲ پروانه بهره‌برداری معدن با اشتغال ۴۰۰ نفر در این حوزه شکل گرفت.

وی اظهار داشت: در بخش زیرساختی شرکت ایمیدور ۹۰ میلیارد تومان تعهد کرد تا براساس توافق با وزارت نیرو بتوانیم زیرساخت‌های معادن را در جنوب استان عملیاتی کنیم.

اجرای ۸۴۳ پروژه آب و خاک 

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی نیز گفت: از محل اعتبارات سال گذشته ۸۴۳ پروژه آب و خاک با اعتبار ۱۰۹ میلیارد تومان اجرا شده یا در دست اجرا است که باعث اشتغال موقت بیش از چهار هزار و ۵۴۷ نفر و تثبیت سه هزار و ۱۰۷ نفر خواهد شد.

غلامرضا قوسی افزود: سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۵۰ هکتار سامانه نوین آبیاری با اعتبار ۵۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در استان اجرا شد، این طرح‌ها در قالب ۴۶۲ پروژه انجام شده که باعث اشتغال موقت سه هزار نفر و تثبیت اشتغال یک‌ هزار و ۲۰۰ نفر شده است.

وی افزود: همچنین سال گذشته ۱۸ پروژه مجتمع دامداری و گلخانه‌ای استان به مساحت ۲۶۷ هکتار و با اعتبار سه میلیارد و ۲۰۰ تومان احداث و تکمیل شده که باعث اشتغال موقت ۹۰ نفر و تثبیت اشتغال ۲۰۰ نفر شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: سال گذشته ۲۱۸ میلیارد تومان تسهیلات برای ۹ هزار و ۵۰۰ طرح پرداخت شده که بیشتر برای طرح‌های توسعه گلخانه‌ای و صنایع تبدیلی بوده است، در مجموع از محل پرداخت این تسهیلات و پروژه‌های اعتبارات تملک و دارایی جهاد کشاورزی یک‌ هزار و ۱۵۰ اشتغال دائم ایجاد و اشتغال هشت هزار و ۹۰۰ نفر تثبیت شده است.

وی عنوان کرد: سال گذشته در مناسبت‌های مختلف ۷۶۹ پروژه با اعتبار ۱۶۴ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده که باعث اشتغال بیش از ۷۷۰ نفر شده است.

قوسی گفت: براساس تفاهم‌نامه شرکت شهرک‌های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و استانداری خراسان جنوبی تعهد احداث ۷۰۰ هکتار گلخانه، ۱۵۰ هکتار بارگاه بهداشتی زرشک، ۱۰۰ هکتار مجتمع دامپروری و ۵۰ هکتار احداث مجتمع‌های شیلات را داریم و اکنون احداث ۶۴۰ هکتار گلخانه در شهرستان‌های مختلف استان مکان یابی و برای ساخت ۶۰۰ هکتار جواز تاسیس صادر شده است.

سرعت ۷ برابری گازرسانی و تاثیر در اشتغالزایی

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی هم گفت: سرعت گازرسانی به روستاهای استان هفت برابر میانگین ۱۲ سال گذشته بوده است.

سید محمود هاشمی افزود: سال گذشته ۴۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای شرکت گاز استان مصوب و ۴۴۰ میلیارد تومان جذب و هزینه شده است.

وی تصریح کرد: از محل این اعتبار گازرسانی به ۳۰۰ روستا و ۴۵۰ واحد صنعتی استان انجام شده که باعث اشتغال مستقیم ۵۲ نفر و اشتغال غیرمستقیم سه‌ هزار و ۷۱۳ نفر شده است.

وی با بیان اینکه اعتبار مصوب سال ۹۷ شرکت گاز خراسان جنوبی ۲۸۴ میلیارد تومان بوده که ۲۸۰ میلیارد تومان جذب شده است گفت: از این محل چهار شهر، ۲۰۰ روستا و ۴۹۱ واحد صنعتی گازدار شد و از محل اجرای این طرح‌ها برای ۲ هزار و ۹۸۷ نفر در استان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.

هاشمی گفت: ۴۶ درصد جمعیت روستایی استان در ابتدای سال ۹۷ از نعمت گاز برخوردار بودند که طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ این رقم به ۷۷ درصد افزایش یافت و به میانگین کشوری نزدیک می‌شویم و در مجموع تاکنون به ۸۰۰ روستای استان گازرسانی شده است.

وی افزود: سال‌های ۹۷ و ۹۸ گازرسانی به ۹۰۰ واحد صنعتی استان انجام شده در حالی که قبل از این سال‌ها فقط ۵۰۰ واحد صنعتی گازرسانی شده بود.

۷ هزار اشتغال در بخش مسکن روستایی ایجاد شد

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: حدود هفت هزار اشتغال ثابت در بخش مسکن روستایی استان در سال گذشته ایجاد شده است.

علی اصغر آسمانی مقدم افزود: اجرای طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان در سال ۹۸ براساس تفاهم‌نامه سه‌جانبه سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی (ره) تاثیر زیادی بر وضعیت اشتغال استان داشته است.

وی با بیان اینکه براساس اطلاعات دبیرخانه شورای عالی اشتغال به ازای هر ۶۰ مترمربع واحد ساختمانی یک اشتغال پایدار ایجاد می‌شود گفت: علاوه بر طرح ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان، یک‌ هزار و ۵۰۰ واحد دیگر در روستاهای استان بازسازی شده است.

وی گفت: به صورت میانگین در سنوات گذشته سالانه هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار واحد مسکونی در استان بازسازی می‌شد که سال گذشته با پیگیری مدیریت استان و مساعدت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به مرز ۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد رسید که نسبت به سنوات گذشته رشد ۶ برابری داشته‌ایم.

رییس بنیاد مسکن خراسان جنوبی اظهار داشت: سال گذشته یک‌ هزار میلیارد تومان در بخش مسکن روستایی استان هزینه شده که به دلیل نقدینگی بالا در این بخش با کمبود مصالح و نیروی کار در استان مواجه شدیم.

سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در راه‌های خراسان جنوبی

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز گفت: مجموع قراردادهای بخش راه (روستایی، راه آهن و باند دوم) استان در سال ۹۸ یک هزار میلیارد تومان بوده که سهم زیادی در ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم داشته است.

وحید داعی افزود: سال ۹۷ طول بزرگراه‌های استان ۴۹۰ کیلومتر معادل ۹ درصد راه‌های اصلی استان دوبانده بود که نسبت به شاخص‌های کشوری عقب بودیم اما سال گذشته ایجاد حدود ۴۲۰ کیلومتر محور دوبانده در استان هدف‌گذاری شد که در نوع خود بی‌سابقه است.

وی با بیان اینکه ۸۴ درصد باندهای دوم موجود استان در سال ۹۸ تعیین تکلیف شد گفت: این موضوع به لحاظ راهسازی رکورد بی‌سابقه است و این مهم به خاطر تخصیص اعتبارات ملی بوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: سال ۹۷ میزان تخصیص اعتبارات ملی حوزه راهسازی استان ۶۰ میلیارد تومان بود که پارسال ۲۲۲ میلیارد یعنی حدود چهار برابر افزایش یافت.

وی گفت: ۱۵ مهرماه ۹۸ عملیات اجرایی راه‌آهن شرق در محور خراسان جنوبی به عنوان یک آرزوی دیرینه با حضور معاون اول رییس جمهوری آغاز شد و اکنون حدود ۲۵۰ نفر در این حوزه مشغول به کار هستند.

داعی با بیان اینکه مجموعه بخش مسکن استان در سال ۹۸ فعال شد اظهار داشت: تاکنون ۱۲ هزار و ۲۵۰ واحد تامین زمین انجام و ۶۰۰ هکتار از اراضی برای ساخت و ساز مسکن آماده‌سازی شده است.

وی افزود: همه این موارد بر رونق بخش تولید و اشتغال آثار مثبت داشته و در آمار نیز خود را نشان داده است.

گام موثری دیگری که سال گذشته با پیگیری مدیریت عالی استان برداشته شد، ورود نهادهای عمومی و حاکمیتی به توسعه و رفع محرومیت خراسان جنوبی بود که در نتیجه چندین تفاهم‌نامه امضا و عملیاتی شد و این اقدامات نیز مبتنی بر توانمندی جوامع محلی در رونق تولید و اشتغالزایی اثرگذار بوده است.

استانداری خراسان جنوبی در سال ۹۸ با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بسیج سازندگی و بنیاد مستضعفان برای محرومیت زدایی چهار شهرستان مرزی استان تفاهم‌نامه امضا کرد و ورود این نهادها به عنوان دستگاه‌های معین، تحولات خوبی را رقم زده است.

امضای این تفاهم‌نامه‌ها برای کمک به تقویت زیرساخت‌ها، اقدامات عمرانی، فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد اشتغال است که مهمترین هدف آن تثبیت جمعیت در مناطق مرزی و روستاها در بازه زمانی مشخص خواهد بود.

استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان و به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha