به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مشیرالحق عابدی افزود: این اتفاق بسیار ارزشمند، نشاندهنده تلاش و جدیت استاندار در رفع مشکلات و مسایل واحدهای تولیدی است.
وی گفت: برگشت به ظرفیت واقعی کارخانههایی که پایینتر از ظرفیت اسمی فعالیت میکردند، تغییر خط تولید برخی از کارخانجات که عملا تولیدی نداشتند، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به بسیاری از واحدهای فعال در داخل یا خارج شهرکهای صنعتی و هماهنگی با حوزههای امور مالیاتی و تأمین اجتماعی برای ارائه برخی تخفیفات ویژه برای تولیدکنندگان از اقدامات بسیار ارزشمندی بود که در این زمینه صورت گرفت.
معاون استاندار خراسان جنوبی به تشریح شاخصهای اقتصادی استان پرداخت و گفت: از اصلیترین شاخصهای اقتصادی استان، حوزه کشاورزی است که در این زمینه محصولات استراتژیکی همچون عناب، زرشک، پسته، انار و حتی گل نرگس را داریم.
وی بیان کرد: در همین راستا با اقدامات شایستهای که در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی در دستور کار استان قرار گرفته، میتوانیم میزان کسب درآمد را در این محصولات بالا ببریم.
عابدی متذکر شد: در حوزه صنعت و معادن هم با توجه به تنوع مواد معدنی و حجم کانیهای موجود در استان که در کشور زبانزد است، اقدامات در خور توجهی در راستای فرآوری محصولات معدنی انجام شده که آوردههای خوبی به همراه داشته است.
وی گفت: حوزه خدمات، گردشگری و صنایع دستی هم از شاخصهای اقتصادی استان هستند که با اقدامات صورت گرفته، ارزش افزوده به همراه داشتهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در بخشی از سخنانش به موفقیت استان در کسب رتبه اول کاهش نرخ بیکاری در دو فصل پاییز و زمستان سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: اجرای دقیق برنامههایی که از ابتدای سال گذشته به تدبیر استاندار در دستور کار دستگاه پیشران اقتصادی استان قرار گرفت، این موفقیت را رقم زد.
وی تاکید کرد: تثبیت اشتغال از مهمترین اهداف برنامهای است که برای سال جاری تدوین شده است.
وی تامین زیرساختهای لازم برای فعالیتهای صنعتی و معدنی را از عوامل مؤثر در ایجاد اشتغال عنوان کرد و گفت: در همین راستا با پیگیریهایی که در سال ۹۸ انجام شد، تفاهم نامهای بین وزرای صنعت، معدن و تجارت و نیرو با عنوان پرداخت سالانه ۳۰ میلیارد تومان بابت تامین زیرساختهای معدنی استان خراسان جنوبی منعقد شد.
عابدی افزود: تامین اعتبارات ملی و تخصیص اعتبارات استانی به این موضوع هم از جمله اقدامات سال گذشته بوده است.
وی به حضور مدیران بالا دستی در استان و نقشی که در رفع نیازها داشتند، اشاره و تصریح کرد: حضور مدیران عامل دو سازمان توسعه گرا ایمیدرو و ایدرو، اقدامات خوبی را در زمینه فرآوری محصولات معدنی در استان رقم زد.
عابدی افزود: توسعه معدن و ایجاد کارخانه طلای هیرد نهبندان همچنین توسعه شرایط در کارخانه مس معدن قلعه زری و تسریع در روند اجرای عملیات راه اندازی کارخانه فولاد قاینات از پیامدهای حضور سازمان ایمیدرو در استان است.
وی اظهار داشت: موضوع فرآوری محصولات معدنی یکی از شاخصهای اقتصادی استان است چرا که اگر مواد معدنی فرآوری شده به فروش برسند، درآمد بالاتری به همراه خواهد داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی به سفر پر خیر و برکت رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اشاره کرد و گفت: از مجموع مفاد تفاهم نامهای که با این حوزه به امضا رسید، چهار بند مربوط به فعالیتهای اقتصادی است که با اتمام عملیات اجرایی این مفاد تفاهم نامهها ۱۲ هزار شغل در استان ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به شرایط مستعد تمامی شهرستانهای استان برای پرورش شتر تصریح کرد: موضوع اصلی تفاهم نامه استان با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، اجرای طرح هاب منطقهای شتر است که در پایان زنجیره کاملی از مرحله پرورش تا تولید محصولات مرتبط مثل شیر، گوشت و پشم شتر را ایجاد خواهد کرد.
عابدی ادامه داد: در این تفاهم نامه برای واردات ۲۵ هزار رأس دام سبک به استان هم برنامه ریزی شده است.
وی گفت: اهتمام استان برای اجرای کامل مفاد این تفاهم نامه در زمان مقرر است و به همین دلیل در برخی بندها حتی از برنامه زمان بندی تعیین شده جلوتر هستیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی اجرای طرح توسعه گلخانهها را از زیرساختهای توسعه استان عنوان کرد و با اشاره به اینکه تفاهم نامه مرتبط با این موضوع در سفر معاون اول رییس جمهوری به استان منعقد شد گفت: در راستای این تفاهم نامه هزار هکتار گلخانه، بارگاه بهداشتی زرشک و استخر پرورش ماهی در سطح استان ایجاد میشود.
وی با تاکید بر اینکه این تفاهم نامه در راستای تحقق سند سازگاری با کم آبی و سند آمایش سرزمینی استان منعقد شده است افزود: از آن جا که خراسان جنوبی در ردیف چهار استان برتر کشور برای تولید محصولات شیلاتی قرار گرفته، سازمان حفاظت محیط زیست هم مجوزهای لازم را صادر کرده است.
عابدی در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه مرز در اقتصاد استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان، وجود چهار بازارچه مرزی در حاشیه چهار شهرستان سبب شد بازدید از این مناطق در اولویتهای کاری استاندار از بدو ورود به استان قرار گیرد.
وی بیان کرد: نگاه ویژه استاندار به مناطق مرزی استان، رونق مرز، توسعه مبادلات تجاری و تثبیت جمعیت مرزنشینان را به همراه داشته است.
معاون استاندار متذکر شد: در حال حاضر ماهیرود یکی از مرزهای پر رونق کشور است به گونهای که علیرغم همه محدودیتها در سال ۹۸ حجم صادرات صورت گرفته از این مرز به نسبت سال ۹۷ به میزان ۴۴ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: همراهی و همکاری همه دستگاهها سبب تحول در سایت مرزی ماهیرود شامل پایانه مرزی، بازارچه مرزی و کل منطقه شده به گونهای که در حال حاضر یکی از سایتهای نمونه کشور است و در شرایط فعلی هم با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی، فعالیت در مرز ماهیرود همچنان ادامه دارد.
عابدی به توجه استاندار به موضوع تامین معیشت ساکنان مرز اشاره کرد و گفت: سال ۹۸ برای برخورداری هرچه بیشتر مرزنشینان از عایدات حاصل از فروش سوخت، پیگیریهای جدی صورت گرفت که خیلی هم کارگشا بود و تاثیر بسزایی در تثبیت جمعیت و مهاجرت معکوس مرزنشینان به سرزمین آبا و اجدادی خودشان داشت.
وی اضافه کرد: انعقاد چهار تفاهم نامه بسیار مهم با دستگاههای بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، قرارگاه بسیج سازندگی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در راستای محرومیتزدایی از شهرستان های زیرکوه، درمیان، سربیشه و نهبندان، پیشرفت و آبادانی را برای این مناطق به همراه خواهد داشت.
وی از تلاش برای رونق اقتصاد، تامین رفاه نسبی مردم، ایجاد اشتغال ثابت و مستدام به عنوان مهمترین برنامههای اقتصادی استاندار خراسان جنوبی برای توسعه استان در سال ۹۹ نام برد.
نظر شما