روزنامه هنر در گزارشی در این خصوص نوشت: این مرکز تحت عنوان Frac Nouvelle-Aquitaine MÉCA در شهر بوردوی فرانسه ۲۰ برنده از میان شرکت کنندگان انتخاب و به هر یک ۲ هزار یورو پرداخت می کند تا بتوانند کارشان را گسترش دهند.
«کلر ژاکوت» (Claire Jacquet) مدیر این مرکز گفت: ما می خواهیم به این دوره بسیار دشوار برای هنرمندانی که بسیاری شان از منابع مالی برخوردار نیستند، واکنش نشان دهیم، زیرا در حال حاضر فروشی در نگارخانه ها انجام نمی شود و هنرمندان نمی توانند نمایشگاه برگزار کنند.
وزارت فرهنگ فرانسه و مسئولان منطقه نوول آکیتن (Nouvelle-Aquitaine) از این ابتکارعمل حمایت مالی می کنند.
هنرمندان باید تا ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین) آثارشان را در قالب نقاشی، فیلم، عکس، مجسمه یا آثار مکتوب ارسال کنند.
قرار است اواخر ماه جاری میلادی اسامی برندگان اعلام و مبالغ درنظر گرفته شده به برندگان اهدا شود.
ژاکت گفت: ما تا این لحظه و در جریان این بحران سلامت، به جز هنرمندان، به خبرنگاران، اندیشمندان، دانشمندان و سیاستمداران بسیار گوش دادیم و به صدای هنرمندان نیز پس از این دوره بحران باید اهمیت داده شود.
وی افزود: آنها باید به ما کمک کنند به ورای این موضوعات حساس بنگریم و دریابیم که چرا اکنون در این وضعیت هستیم. همچنین آثار هنری منعکس می کند که چطور ارزش ها و روش های اندیشیدن دیگر همچون گذشته نیست.
وزارت فرهنگ فرانسه همچنین یک بخش حمایتی برای کمک به سازمان دهندگان جشنواره هایی که با خطر لغو یا تعویق مواجهند، راه اندازی کرده است.
شیوع ویروس کرونا از زمانی که در جهان جان گرفت، هنر را نیز تحت تاثیر قرار داد و با سرایت به کشورهای مختلف، مسئولان هنری را برآن داشت موزه ها و مراکز فرهنگی را برای جلوگیری از گسترش هرچه بیشتر بیماری، تعطیل کنند.
این بیماری نخست از چین موجودیت یافت و سپس به دیگر نقاط دنیا از جمله کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی سرایت کرد. ایتالیا اولین کشور در اروپا و دومین کشور پس از چین بود که بیش از سایر کشورها تحت تاثیر این ویروس قرار گفت و درپی اعلام وضعیت فوق العاده در ایتالیا، موزه ها و میراث فرهنگی این کشور تعطیل شد.
تصمیم ایتالیا درخصوص لغو رویدادهای فرهنگی بدان معناست که برگزاری نمایشگاهی از آثار رافائل نقاش دوره رنسانس ایتالیا به مناسبت پانصدمین سال مرگ وی، فعلا منتفی است. قرار بود این نمایشگاه تا ۲ ژوئن (۱۳ خرداد ۹۹) دایر باشد.
امسال، دو سالانه معماری ونیز به جای ۶ ماه، ۳ ماه برگزار می شود. مراسم گشایش این دو سالانه از ۲۳ می (۳ خرداد ۹۹) به ۲۹ اوت (۸ شهریور ۹۹) موکول شد. تاریخ اختتامیه این دو سالانه نیز ۲۹ نوامبر (۹ آذر ۹۹) اعلام شده است.
در آلمان نیز بنیاد میراث فرهنگی پروسیان (Prussian) اعلام کرد موزه های دولتی برلین از ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) تا ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین ۹۹) تعطیل است. همچنین کاخ ها و منازل مجلل در برلین و برندنبورگ بسته است و یازدهمین دو سالانه برلین به حال تعلیق درآمده است.
موزه های فرانسه نیز هم راستا با ممنوعیت تجمعات بیش از ۱۰۰ نفر در این کشور، تا اطلاع ثانوی بسته اند. این موزه ها و اماکن شامل موزه لوور، موزه اورسی، موسسه فرهنگی – هنری پمپیدو و گراند پله یا کاخ بزرگ پاریس و کاخ ورسای است. نمایشگاه هایی که قرار بود در ماه های مارس و آوریل (اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹) برگزار شود، به زمان دیگری موکول شده است.
موزه لوور که پربازدیدترین موزه جهان است، اعلام کرده که تنها افرادی که بلیط آنلاین رزرو کرده اند، حق ورود به این موزه را دارند. بهای بلیط های خریداری شده این موزه از قبل، پس داده می شود.
https://www.theartnewspaper.com/news/french-organisations-create-artists-funds-and-support-for-summer-festivals
نظر شما