۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۸:۳۰
کد خبر: 83747787
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گام اول و محکم سند اشتغال کرمانشاه

۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۸:۳۰
کد خبر: 83747787
گام اول و محکم سند اشتغال کرمانشاه

کرمانشاه- ایرنا- سال ۹۸ گرچه با مشکلات و موانع اقتصادی متعددی همراه بود و تحقق بسیاری از هدفگذاری‌ها را غیرممکن کرد اما سند جامع اشتغال استان کرمانشاه از جمله اسناد موفقی بود که توانست گام نخست خود را باموفقیت بردارد و نرخ بیکاری استان را نزولی کند.

نتایج طرح آمارگیری نیروی کار کشور در زمستان ۱۳۹۸ به تازگی منتشر شده و آنچنان که مرکز ملی آمار ایران اعلام کرده است، شاخص نرخ بیکاری در این فصل نسبت به فصل مشابه در سال ١٣٩٧، ١,٧ درصد کاهش یافته است.

اطلاعات فصل زمستان طرح مذکور مربوط به ۱۲ تا ۲۵ بهمن ماه ۹۸ بوده و طبعا متأثر از شرایط شیوع بیماری کرونا در کشور نبوده است.

همچنین براساس گزارش مرکز آمار، بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان می دهد که در زمستان سال گذشته ۴۲.۴ درصد جمعیت در سن کار(۱۵ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بوده اند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند.

همچنین نتایج طرح آمارگیری نیروی کار کشور نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان می دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ۱۳۹۷) ۱.۱ درصد کاهش داشته است.

بررسی نسبت اشتغال جمعیت در سن کار(۱۵ ساله و بیشتر) نیز بیانگر آن است که ۳۷.۸ درصد از جمعیت در سن کار شاغل بوده اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.

نرخ بیکاری زمستان ۹۸ کشور

کرمانشاه از صدر جدول بیکاری پایین آمد

گزارش مرکز آمار اما برای استان کرمانشاه که نزدیک به ۲ دهه رکورددار بیکاری کشور بوده و همواره تلاش ها برای پایین کشیدن آن از صدر جدول بیکاری ناکام مانده، بسیار مهم و البته امیدبخش بود.

براساس اعلام مرکز آمار، میزان نرخ بیکاری استان کرمانشاه در زمستان سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، ۳.۲ درصد کاهش یافت و کرمانشاه را از نظر بیشترین کاهش نرخ بیکاری در مقام چهارم کشور نشاند.

نرخ بیکاری استان کرمانشاه در زمستان سال ۹۷، ۲۱.۱ درصد بود که این نرخ در زمستان سال ۹۸ به ۱۷.۹ رسید.

این عدد یعنی ۷.۳ درصد بیشتر از میانگین کشوری اما کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه نزدیک به ۲ برابر کاهش میانگین کشوری بوده؛ یعنی اگر نرخ کاهش در سه چهار سال آینده با همین سرعت  ادامه یابد، بزودی کرمانشاه در بین استان های متوسط قرار می گیرد و بسیاری از بیکاران آن صاحب شغل می شوند.

براساس اعلام مرکز آمار ایران استان کردستان با نرخ بیکاری ۲۰ درصد در رده اول و استان کرمانشاه نیز با ۱۷.۹ درصد در رتبه دوم فصل زمستان قرار گرفته است.

بنابر اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، جمعیت فعال استان ۳۹۴ هزار نفر و آمار افراد جویای کار نیز ۱۳۲ هزار نفر است. نیمی از افراد جویای کار استان‌ دانش آموخته دانشگاهی هستند.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه در سال ۹۳ نرخ بیکاری ۱۵.۷ درصد را تجربه کرد، این نرخ در سال ۹۴ به ۱۷.۶ درصد صعود کرد و سال بعد هم رکورد ۲۲ درصد را ثبت کرد.

تعداد بیکاران کرمانشاه در سال ۹۶ اندکی کاهش یافت و به «۱۷۲ هزار نفر» رسید اما نرخ بیکاری استان از ۲۱.۲ درصد پایین‌تر نیامد.

نرخ بیکاری کرمانشاه گرچه در پایان سال ۹۷ به ۱۸.۷ درصد کاهش یافت که نشانگر بهبود ۲.۴ درصدی نسبت به سال ۹۶ بود اما کرمانشاه همچنان در صدر جدول بیکاری کشور قرار داشت. البته کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه در شرایطی رخ داد که نرخ بیکاری میانگین کشوری نسبت به سال ١٣٩٦، یک دهم درصد افزایش یافت.

در بهار ۹۸ اما نرخ بیکاری استان کرمانشاه به ۱۴.۷ درصد رسید که ۴.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ کاهش نشان می داد. این نرخ در فصل تابستان حدود ۱۵ و در پاییز هم ۱۶.۲ درصد اعلام شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ گویای کاهش حدود سه درصدی و تحقق سند جامع اشتغال بود.

به وعده خود عمل کردیم

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمانشاه با بیان اینکه نرخ بیکاری استان ها در سال ۹۸ تاکنون اعلام نشده است، افزود: این نرخ احتمالا تا اواخر فروردین از سوی مرکز ملی آمار ایران اعلام می شود و آنگاه نرخ و رتبه بیکاری استان کرمانشاه هم در طول سال ۹۸ مشخص خواهد شد.

«حبیب‌الله وفایی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آنچه مسلم است با این نرخ کاهشی زمستان، کاهش ۳.۱ تا ۳.۲ درصدی نرخ بیکاری استان کرمانشاه را در سال ۹۸ خواهیم داشت و مجموعه مدیریتی استان به وعده خود در کاهش سه درصدی نرخ بیکاری استان عمل کرد.

هدف کرمانشاه در سال ۹۸، کاهش سه درصدی نرخ بیکاری بود؛ یعنی باید طبق برنامه سند جامع اشتغال استان ۵۹ هزار و ۶۰۰ شغل ناخالص معادل ۲۰ هزار و ۸۳۴ شغل خالص در استان ایجاد شود.

طبق این سند، نرخ بیکاری کرمانشاه در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ یک درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد.

«طرح آمارگیری نیروی کار» برای اولین بار در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و از آن زمان تاکنون در ماه میانی هر فصل اجرا شده است.

طبق تعریف این طرح، به افراد ۱۵ ساله و بیشتر که در طول هفته مرجع، طبق تعریف کار، حداقل یک ساعت کار کرده و یا بنا به دلایلی به طور موقت کارشان را ترک کرده اند، شاغل گفته می شود.