۲۴ فروردین ۱۳۹۹، ۲۰:۳۶
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83748363
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

استاندار کردستان: جمع‌آوری و ساماندهی دستفروشان سنندج اجرایی شود

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان از عدم جمع‌آوری دستفروشان سطح شهر سنندج و بی‌توجهی به این موضوع انتقاد کرد و گفت: دستگاه‌های متولی بویژه شهرداری حتما باید در این زمینه تصمیم‌گیری و با قدرت اقدام به ساماندهی و اجرای طرح کنند.

بهمن مرادنیا عصر یکشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا کردستان که به صورت ارتباط ویدیو کنفرانس با حضور فرمانداران شهرستان‌های استان برگزار شد، اظهار داشت: برنامه‌ریزی صرف برای ساماندهی دستفروشان سنندج به تنهایی کافی نیست بلکه دستگاه‌های مختلف باید با همکاری و تعامل آن را اجرایی کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون تصمیم‌گیری‌های زیادی در این رابطه صورت گرفته است، اضافه کرد: پیش از این می‌توانستیم اقدام به ساماندهی و جمع‌آوری دستفروشان کنیم اما نخواستیم و اراده کافی برای اجرای آن وجود نداشته است.
استاندار کردستان ضمن قدردانی از اصناف و بازاریان در بحث تعطیلی واحدها و همکاری با ستاد مقابله با کرونا در استان، یادآور شد: از بازاریان درخواست می‌کنیم تا زمانی که شرایط بهتر شود، همچنان به همکاری خود ادامه دهند ضمن اینکه سمن‌ها و خیران نیز اقدامات بسیار خوبی در کمک به نیازمندان انجام داده‌اند که شایسته قدردانی است.
مرادنیا خواستار اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی در بحث معافیت یا تمدید زمان برای پرداخت مالیات‌ها توسط دستگاه‌های مسوول شد و افزود: دولت با وجود تمام شرایط سخت اقتصادی، تسهیلات و اقدامات خوبی برای کمک به واحدهای صنفی و اقشار آسیب‌دیده از کرونا در نظر گرفته است پس باید هر چه سریعتر اقدام به اجرایی کردن آنها کنیم.
وی بر لزوم صدعفونی کردن ناوگان حمل و نقل درون و برون شهری تاکید کرد و گفت: طبق دستورالعمل ابلاغ شده طرح فاصله‌گداری هوشمند اجتماعی، تاکسی‌ها نباید اقدام به حمل بیشتر سه مسافر کنند بنابراین این موضوع باید از سوی اتحادیه تاکسیرانی شهری و برون شهری به اطلاع رانندگان رسیده و مسوولان بر حُسن اجرای آن نظارت کنند.
استاندار کردستان تاکید کرد: چنانچه دستگاه‌هایی مانند کمیته‌امداد، اوقاف و امور خیریه و شهرداری اماکنی را به مردم اجاره داده‌اند در صورت امکان از دریافت اجاره‌بهای دو ماه (اسفند و فروردین)  خودداری کنند تا کمکی به اقشار آسیب‌پذیر و ضعیف جامعه در شرایط شیوع کرونا باشد.
مرادنیا از فرمانداران شهرستان‌های مختلف استان خواست بخاطر شیوع و درگیری با بیمااری کرونا از توجه به بخش‌های عمرانی غافل نباشند و یادآور شد: باید طرح‌های برنامه‌ریزی شده به بهره‌برداری برسد ضمن اینکه زمان اخذ اعتبارات هزینه‌ای تا پایان خرداد و تملک دارایی تا پایان شهریور تمدید شده است.
استاندار کردستان افزود: فرمانداران شهرستان‌ها توجه داشته باشند کمک‌های معیشتی که به مردم پرداخت می‌شود بدست مستحقان واقعی برسد همچنانکه قرار است به ۳۶۰ کارگر مرزی و کولبر از سوی بنیاد مستضعفان کشور کمک مالی در روزهای آینده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم در این جلسه گفت: اصناف آسیب‌دیده از کرونا در حال شناسایی هستند تا تسهیلات مصوب شده به محض دریافت در اختیار آنان قرار گیرد.
خالد جعفری بر برنامه‌ریزی برای شناسایی دقیق واحدهای اقتصادی آسیب‌دیده در استان تاکید کرد و یادآور شد: پیگیری‌های لازم در این زمینه صورت گرفته تا بتوانیم به بخش اقتصادی که از این وضعیت دچار خسارت شده‌اند، کمک کنیم.
فرماندار سنندج نیز به بحث لزوم جمع‌آوری دستفروشان این شهر اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تاکنون شهرداری به تنهایی نتوانسته نسبت به جمع‌آوری دستفروشان اقدام کند بنابراین نیاز به همکاری و همراهی دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در این زمینه داریم.
محمدابراهیم زارعی یادآور شد: اکنون فرصت بسیار خوبی برای جمع‌آوری و ساماندهی دستفروشان سنندج است و انتظار داریم دستگاه‌های مختلف بویژه پلیس در این راستا به فرمانداری و شهرداری کمک کند چون شهرداری نمی تواند به تنهایی این طرح را اجرا کند و توقع این است نیروی انتطانی کمک کند ضمن اینکه برنامه‌ریزی برای فعالیت این قشر با ایجاد هفته یا شب بازار هم ضروری است.

۸۰ درصد واحدهای صنفی در کردستان بازگشایی شده‌اند
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز گفت: از ۲۳ فروردین غیر از اصناف پرخطر، حدود ۸۰ درصد واحدهای صنفی که کم خطر محسوب می‌شوند، فعالیت خود را از سر گرفتد ضمن اینکه در مجموع در قالب طرح فاصله‌گذاری اجتماعی از ۲۴ اسفند ۹۸ تا ۲۳ فروردین امسال حدود ۷۰ درصد واحدهای صنفی بسته بودند.
محمد دره‌وزمی با بیان اینکه تاکنون ۸۷ هزار لیتر مواد ضدعفونی در استان تولید شده است، افزود: ۳۰۰ هزار بطر مایع ضدعفونی تاکنون تولید و ۴۳ هزار بطر نیز در انبارها موجود است.
وی یادآور شد: از اول اسفند ۹۸ تا ۲۳ فروردین امسال، ۱۷ هزار و ۹۰۳ مورد بازرسی از اصناف صورت گرفته که در نتیجه ۶۰۴ پرونده تشکیل و ۷۰۴ تخلف به ارزش ۹ میلیارد و ۶۳۹ میلیون ریال کشف شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه در همین مدت از ۲ هزار و ۳۶۴ مورد بازرسی توزیع اقلام بهداشتی، ۷۸ پرونده به ارزش ۶۰۰ میلیون ریال تشکیل شد، افزود: آمار کشفیات احتکار الکل طبی ۱۶۰ لیتر، زل صدعفونی کننده ۱۵ هزار و ۸۶۹ عدد و ماسک نیز ۲۶ هزار و ۶۲۳ عدد بوده است.
مدیرکل تامین اجتماعی کردستان نیز از ثبت‌نام ۱۱ هزار نفر در سامانه این اداره کل خبر داد و گفت: این افراد بر اثر شیوع کرونا بیکار شده‌اند که تاکنون ثبت مشخصات ۶ هزار نفر آنان برای دریافت بیمه بیکاری قطعی شده است.

پلمب ۳۵۰ واحد صنفی متخلف در کردستان

رییس اتاق اصناف سنندج نیز در این جلسه گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون هفت هزار بازدید از بازار صورت گرفته و ۳۵۰ واحد صنفی مختلف پلمب شده‌اند.

فرهاد عزت‌پور یکی از مشکلات بازاریان سنندج را فعالیت دستفروشان دانست و افزود: بازاریان و اصناف سنندجی از لحاظ مالی چندان توانمند نیستند و بخاطر شیوع کرونا بسیار متضرر شده‌اند اما دولت کمکی به آنان نکرده است.   
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر ۹ دفتر تسهیل‌گری در سطح استان داریم که ۱۷ محله حاشیه‌نشین سنندج و هشت محله در شهر مریوان را پوشش می‌دهند.
فرانک قدسی هدف اصلی از ایجاد این دفاتر را ارتقا مشارکت‌های مردمی و توانمندسازی ساکنان محلات حاشیه‌نشین اعلام کرد و افزود: این دفاتر با توجه به شیوع ویروس کرونا، در راستای پیشگیری، آگاه‌سازی و افزایش تاب‌آوری اجتماعی و توسعه بهداشت فردی فعالیت‌هایی داشته‌اند.
وی با بیان اینکه کمک به تامین نیازهای مراکز بهداشت مناطق حاشیه شهر و نهادینه کردن رعایت بهداشت از دیگر اقدامات دفاتر تسهیل‌گری در راستای مقابله با بیماری کرونا بوده است، یادآور شد: این دفاتر در زمینه حمایت از اقشار ضعیف در زمینه تامین لوازم بهداشتی و بسته‌های غذایی اقدامات خوبی انجام داده‌اند.
فرمانداران شهرستان‌های سقز، بیجار و مریوان نیز در این جلسه ویدیو کنفرانسی، گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای مصوبات ستاد مقابله با کرونا در حوزه استحفاظی خو را ارائه و به برخی مشکلات اشاره کردند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا ظهر یکشنبه ۲۴ فروردین در مجموع ۷۱ هزار و ۶۸۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۱۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به چهار هزار و ۴۷۴ نفر رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha