بندر چابهار که در دریای عمان قرار گرفته است دسترسی هند به افغانستان از طریق دریا را آسان میکند. دولت هند متعهد به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری ۱. ۵ میلیارد دلاری برای ساخت مجموعهای از جادهها و راه آهن شده است.
فاز اول این بندر در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ با حضور حسن روحانی رئیس جمهور ایران و نمایندگانی از هند و سایر کشورهای منطقه افتتاح شد.
بندر چابهار ایران از لحاظ مختلف برای هند اهمیت زیادی دارد و مهمترین دلیل آن موقعیت راهبردی این بندر است. با ادامه اختلافات با کشورهای همسایه خود از جمله پاکستان و چین، هند تصمیم گرفته است تا یک مسیر جدید برای دسترسی به کشورهای غرب و آسیای مرکزی ایجاد کند و منافع خود را در افغانستان محصور در خشکی گسترش دهد.
هند تاکنون چندین محموله کالا و گندم از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال کرده است.
سفارت هند در افغانستان گفت: روز یکشنبه یک کشتی با ۲۵۱ کانتینر حاوی ۵ هزار و ۲۲ میلیون تن گندم از بندر کاندلا به سوی بندر چابهار حرکت کرد. هند در مجموع ۷۵ هزار میلیون تن گندم به افغانستان ارسال خواهد کرد. هند همچنین ۵۰۰ هزار قرص هیدروکسی کلورکین برای پزشکان و پرستاران و همچنین بیماران مبتلا به کرونا به افغانستان هدیه میدهد.
کمک دارویی هند به افغانستان یک ماه پس از گفت و گوی اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان با نارندرا مودی نخست وزیر هند صورت میگیرد. هند موافقت کرده است افغانستان را در پوشش مقابله با ویروس کرونا در منطقه جنوب آسیا قرار دهد.
هند یک صندوق اضطراری مقابله با کرونا ایجاد کرده است و از کشورهای عضو اتحادیه همکاریهای جنوب آسیا (سارک) خواسته است تا برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به این صندوق کمک کنند.
این سازمان در روز ۸ دسامبر ۱۹۸۵ توسط هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، نپال، مالدیو و بوتان تأسیس شد. در آوریل ۲۰۰۷، در خلال چهاردهمین نشست اتحادیه، افغانستان هشتمین عضو آن شد. کشورهای ایران و چین نیز که از اعضای ناظر این سازمان هستند، درخواست عضویت در این سازمان را دارند.
بر اساس اطلاعیه وزارت بهداشت هند، تا روز دوشنبه، ۹ هزار و ۱۵۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند در حالی که ۳۰۸ نفر نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادهاند. از سوی دیگر در افغانستان ۶۰۷ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۱۹ نفر نیز قربانی این بیماری شدهاند.
وزارت بهداشت هند تجویز "هیدروکسی کلروکین ۴۰۰ میلی گرم" برای یک روز و "هیدروکسی کلروکین ۲۰۰ گرم" برای دو روز به همراه مصرف پنج روزه داروی "ازیترو میسین ۵۰۰ میلی گرم" را برای بیماران کرونایی که حال آنها بسیار وخیم است، توصیه کرده است. این دارو به عنوان درمان احتمالی بیماری کرونا در نظر گرفته میشود.
نظر شما