روستاییان خراسان شمالی ۷۸۸ میلیارد ریال وام کارآفرینی گرفتند

بجنورد- ایرنا- مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی از اعطای ۷۸۸ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد شغل‌های خرد به افراد جویای کار در قالب طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری خبر داد.

منوچهر نبی زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجموع اعتبار صندوق در بحث اشتغال پایدار روستایی که از سال ۹۷ آغاز شده ۶۸۶ میلیارد ریال بوده، اما تاکنون ۷۸۸ میلیارد ریال تسهیلات پرداخته است.
وی مجموع اعتبارات پرداخت شده در بخش اشتغال پایدار روستایی در سال گذشته را ۴۹۱ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این میزان در سال ۹۷ نیز ۴۴۰ میلیارد ریال بوده است.
نبی زاده خاطرنشان کرد: از مجموع اعتبارات پرداخت شده در سال گذشته ۳۸ درصد مربوط به جوانان بوده که رقمی معادل ۲۵۶ میلیاردی را شامل می شود.
وی افزود: یکی از اقدامات مهم صندوق کارآفرینی امید، که متفاوت با بانکها است، آسان‌گیری پذیرش ضامن برای اعطای تسهیلات است به طوری که با توجه به توانایی فرد وام‌گیرنده، یارانه و املاک نیز به عنوان ضامن پذیرفته می شود.
نبی زاده به طرح‌های این صندوق اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین طرح‌های این نهاد را صندوق های خرد محلی زنان روستایی و عشایری تشکیل می دهد که طی آن تمام بانوانی که در روستا مشغول به تولید محصولی هستند می توانند تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال با استفاده از یک سفته به عنوان ضامن از این تسهیلات برخوردار شوند.
مدیر صندوق کارآفرینی امید، سود این تسهیلات را کمتر از ۴ درصد اعلام کرد و با اشاره به سخت گیری برخی بانک‌ها در اعطای تسهیلات و پذیرش ضامن، خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته، تنها چهار درصد وام گیرندگان اقساط خود را به موقع پرداخت نمی کنند.
وی با بیان اینکه افراد ضعیف جامعه در پرداخت اقساط وفادارتر هستند، اظهار داشت: در این راستا اکثریت قریب به اتفاق وام گیرندگان این صندوق اقساط خود را به موقع پرداخت می کنند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خراسان شمالی از طرح یک روستا یک محصول به عنوان دیگر پروژه‌ این صندوق یاد کرد که در هر شهرستان حداقل برای یک روستا اجرایی شده است.
وی روستاهای ملاحسن و اسپاخو در مانه و سملقان، سارمران و سرچشمه اسفراین، گلیان شیروان، فیروزه و قصر قجر بجنورد و دویدوخ راز و جرگلان را از جمله روستاهایی دانست که این طرح در آنها اجرا شده است.
نبی زاده به اجرای طرح روستای بدون بیکار نیز اشاره کرد و گفت: این طرح نیز در یک روستای هر شهرستان اجرا شده که موفقیت های خوبی به دنبال داشته است.
وی مشکلات موجود را حمایت نکردن مردم و جوانان از طرح های اشتغال اعلام کرد و گفت: جوانان امروز خیلی اهل کسب و کار و کارآفرینی و فعالیت های دانش بنیان نیستند.
وی گفت: هم اینک زمینه های کار برای جوانان به ویژه در روستاها به خوبی فراهم است و تسهیلات خوبی برای ایجاد اشتغال پرداخت می شود.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد روستایی هستند و بیشترین اشتغال استان مربوط به حوزه کشاورزی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha