۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۱۸
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 83757293
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کرونا زخم‌های کهنه ورزش همدان را تازه کرد

۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۱۸
کد خبر: 83757293
کرونا زخم‌های کهنه ورزش همدان را تازه کرد

همدان- ایرنا- شیوع ویروس کرونا و تعطیلی باشگاه‌ها، زخم‌های کهنه ورزش را تازه کرده و گلایه‌های گسترده مالکان باشگاه‌ها، مربیان و ورزشکاران را به همراه داشته است.

سایه شوم کرونا نه تنها فعالیت باشگاه های ورزشی را مختل کرده است بلکه روزهای پُرغصه را نصیب مربیانی کرده که به دور از هرگونه امنیت شغلی، چشم به فعالیت مجدد میادین ورزشی و بازگشت به کار هستند.

تداوم تعطیلی باشگاه های ورزشی، بیکاری مربیان و محدود شدن فعالیت ورزشکاران همچون زخمی دردناک سر باز کرده و اعتراض آنها را در شبکه های اجتماعی و حتی حضوری در دستگاه ورزش سبب شده است.

ماجرا از آنجا آغاز شد که اسفندماه به دلیل شیوع کرونا فعالیت باشگاه های ورزشی ممنوع اعلام شد منتهی همین مساله منجر به خانه نشینی مربیان درست در روزهای پایانی سال، بهم ریختن برنامه تمرینی ورزشکاران و ضرر و زیان مالی به باشگاه داران شد.

مربیانی که همواره بزرگترین دغدغه آنها برخوردار نبودن از بیمه تامین اجتماعی و شرایط امنیت کاری در نوع فعالیتی است که همچنان در ردیف شغل محسوب نمی شود.

حقوق بسیار ناچیز برای مربیانی که بسیاری از ساعات روز را در باشگاه هایی که اغلب هم مدرن و از استانداردهای بین المللی برخوردار نیستند، به آموزش می پردازند.

تعرفه های ناچیز برای حقوق ساعتی مربیان، نداشتن بیمه، بکارگیری آنها به صورت قراردادهای روزمزد و موقت، برخوردار نبودن از طرح های تشویقی و تحت اختیار قرار گرفتن مدل تصمیم گیری مدیران باشگاه ها برای همکاری از مهمترین مشکلات این قشر زحمت کش به شمار می رود.

حالا با تعطیلی باشگاه ها آنها نیز متضرر شده اند و در خانه ماندن را تا شروع دوباره انتظار می کشند.

خانه‌نشینی و نبود امنیت شغلی

برخی مربیان همدانی در این باره می گویند: بیکاری مربیان و خانه نشینی بدون هیچ گونه حقوق و حمایت لازم رنج درمان نشده این قشر به شمار می رود.

برخی مربیان همدانی در این باره می گویند: بیکاری مربیان و خانه نشینی بدون هیچ گونه حقوق و حمایت لازم رنج درمان نشده این قشر به شمار می رود.

به گفته آنان، با تعطیلی شدن فعالیت های ورزشی، هیچ یک از مدیران و صاحبان باشگاه های خصوصی به ویژه در رشته هایی نظیر بدنسازی، پرورش اندام، آمادگی جسمانی، ایروبیک، تی ار ایکس و سایر رشته های تناسب اندام حاضر به پرداختن حقوق و دستمزد نیستند.

حتی برخی از باشگاه ها همزمان با این تصمیم گیری، حقوق معوقه مربیان خود را پرداخت نکرده و تعطیلی و نداشتن درآمد پایان سال را بهانه قرار داده اند.

 بیکاری و نداشتن درآمد برای مربیانی که در باشگاه های خصوصی فعالیت می کنند، آزار دهنده است. همین مساله باعث شده تا مربیان به سمت دوره های تمرینی خصوصی برای ورزشکاران گرایش پیدا کنند.

شیوه کاری آنها در این وضعیت فعلی به گونه ای است که تمرین ورزشکار را در منزل خود یا فرد متقاضی انجام می دهند و یا اینکه به صورت زیرزمینی و تعداد کم به تمرین در باشگاه ها می پردازند.

البته هستند مربیانی که در این شرایط تمرین شاگردان خود را از طریق شبکه های مجازی و به صورت برخط (آنلاین) زیرنظر گرفته و اینگونه به کسب درآمد دل بسته اند.

حضور در منزل ورزشکار نیز اقدام مربیان در این روزهای کرونایی برای کسب درآمد است و با چند وزنه و برنامه سبک سعی دارند شاگرد خود را به لحاظ تناسب اندام حفظ کنند.

اما آینده فعالیت کاری مربیان ورزشی بخش خصوصی همچنان مبهم و فاقد امیدواری به شمار می رود. مربیانی که اغلب ۱۴ ساعت در روز را به صورت مستمر در باشگاه ها سرپوشیده سپری می کنند به امید آنکه فردا بهتر از دیروز برای آنها رقم بخورد.

نبود صنف و یا اتحادیه برای این دسته از مربیان ورزشی نیز خلا بزرگ محسوب شده و نمی توانند دغدغه های خود را از مجرای رسمی و یکپارچه پیگیری کنند.

هر چند هستند مربیانی که با در اختیار گرفتن شاگردان خصوصی دستمزد خود را افزایش داده و دست کم از این طریق درآمد لازم را کسب می کنند.

شوق جوانان به خصوص بانوان برای تناسب اندام بهتر باعث شده تا ترغیب به گرفتن سانس های خصوصی زیر نظر مربیان باتجربه شوند.

بدهی‌های کمرشکن باشگاه‌داران

این مساله برای باشگاه داران نیز کسب درآمد بهتر را داشته است. امروزه باشگاه داران سعی دارند با جذب مربیان باتجربه و شناخته شده، به نوعی جمعیت ورزشکاران تحت اختیار خود را افزایش کنند.

اغلب یکی از شروط جذب مربی و پرداخت دستمزد بیشتر را منوط به افزایش ورزشکار در باشگاه می دانند که به نوعی بازاریابی برای مربی نیز به شمار می رود.

در واقع مربیان علاوه بر اینکه باید در آموزش های تمرینی، خروجی تاثیرگذار برای ورزشکاران داشته باشند، باید تبلیغ و افزایش جمعیت ورزشکاران را نیز در دستور کار قرار دهند.

در این فرایند، هر اندازه که به جمعیت ورزشکاران باشگاه های بدنسازی و پرورش اندام افزوده می شود، به همان اندازه حقوق و دستمزد مربیان نیز بیشتر می شود.

اما در این بین باشگاه ها هیچ گونه تعهد بیمه ای برای مربیان خود منظور نمی کنند و تنها خدمت ارایه شده همان دستمزد ناچیز و بیمه ورزشی در مواقع آسیب دیدگی احتمالی است.

با این شرایط مربیان به نوعی باید با سازوکار باشگاه دار کنار آمده و با سیستمی که آنها تعریف می کنند، پیش برود.

این شیوه کاری باعث شده تا باشگاه دار هر زمان که اراده کند، مربی را تغییر داده و قطع همکاری داشته باشد و فقط همان حقوق روزانه به او تعلق بگیرد.

حالا تعطیلی فعالیت های ورزشی به لطف ویروس کرونا باعث شده تا به مربیان به دلیل نداشتن بیمه، قادر به استفاده از بیمه بیکاری هم نباشند و باشگاه داران نیز از این تعطیلی ناخواسته و اجباری با مشکلات عدیده مواجه شده اند.

اغلب باشگاه ها استیجاری با اجاره بهای بسیار بالا مواجه هستند و حال در این اوضاع تعطیلی، مدیران باشگاه ها باید اجاره را به مالک پرداخت کنند.

اغلب باشگاه ها استیجاری با اجاره بهای بسیار بالا هستند و حال در این اوضاع تعطیلی، مدیران باشگاه ها باید اجاره را به مالک پرداخت کنند.

همین مساله باعث شده تا برخی باشگاه ها به دلیل فشارهای مالی دست به اقدام های غیرقانونی نظیر فعالیت زیرزمینی زده و به صورت خصوصی و سانس های دو سه نفره به ورزشکاران به صورت پنهانی خدمات آموزشی و تمرینی ارایه دهند.

در این بین برخی باشگاه داران نیز از تسهیلات بانکی استفاده کرده و اکنون زیر فشار بدهی های مالی قرار دارند. خرید تجهیزات ورزشی برای آنها به صورت اخذ وام بوده و به نوعی در این شرایط که درآمدی حاصل نمی شود، شرایط کمر شکن شده است.

همین مساله باعث شده تا قادر به پرداخت حقوق و دستمزد مربیان نباشند و افزون بر آن باید هزینه های جانبی نظیر مالیات را نیز پرداخت کنند.

فعالیت زیرزمینی برخی باشگاه‌ها

امروزه برخی باشگاه‌های ورزشی همدان با وجود صدور اطلاعیه‌های مختلف مبنی بر تعطیلی، همچنان فعالیت پنهان و به اصطلاح زیرزمینی و غیرقانونی خود را پیگیری می‌کنند.

برخی مدیران باشگاه ها معتقدند این تعطیلی بر درآمد آنها تاثیر منفی گذاشته در حالیکه اجاره نشین هستند و باید کرایه صاحب ملک را پرداخت کنند.

همین مساله موجب شده تا شماری از باشگاه ها در سطح شهر اقدام به فعالیت غیرقانونی کنند و در این بین مربیان باشگاه ها نیز معتقدند در صورت فعالیت تمرینی، اگر ابتلا به ویروس کرونا شوند، چه کسی پاسخگو خواهد بود.

این در حالی است که دستگاه ورزش و جوانان همدان با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: براساس تصمیم اعضای کمیسیون ماده پنج باشگاه ها، در راستای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ و صیانت از سلامت ورزشکاران تمامی استخر ها، سالن ها و باشگاه های ورزشی دولتی و خصوصی تا نیمه اردیبهشت جاری تعطیل هستند.

اما برخی باشگاه های ورزشی خصوصی در سطح همدان برای درآمدزایی همچنان در فضای مجازی و پیج های اینستاگرامی، از ورزشکاران عضوگیری می کنند تا به فعالیت خود ادامه دهند.

حتی برخی مربیان نیز اعلام کردند، مدیران باشگاه ها آنها را تهدید به حضور در محل کار کرده اند در غیر اینصورت حکم به اخراج آنها خواهند داد.

البته شماری از باشگاه ها نیز از اطلاعیه دستگاه ورزش تبعیت کرده و حتی برخی از آنها اقدام به تعطیلی فعالیت خود تا پایان سال کرده اند.

عده ای از مدیران باشگاه ها، مربیان و ورزشکاران نیز از ضعف نظارت بر فعالیت باشگاه های ورزشی در اوج شیوع کرونا انتقاد کردند.

آنان می گویند: متاسفانه با وجود اطلاعیه های مختلف اعلام شده از سوی دستگاه ورزش مبنی بر تمدید تعطیلی باشگاه های ورزشی، همچنان شاهد فعالیت برخی از باشگاه ها هستیم.

این عده از دستگاه ورزش همدان خواستند تا نظارت بیشتر و برخورد جدی تر برابر باشگاه های متخلف داشته باشند.

تمدید تعطیلی باشگاه ها تا نیمه اردیبهشت

سخنگوی اداره ورزش و جوانان همدان نیز در این باره گفت: تعطیلی اماکن ورزشی و لغو مسابقات و رویدادهای این استان تا نیمه اردیبهشت ماه تمدید شد.

حمدالله چاروسایی اظهار داشت: با توجه به تصمیم اعضای کمیسیون ماده پنج باشگاه ها، مبنی بر ضرورت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ و صیانت از سلامت ورزشکاران، با هماهنگی مسوولان بهداشتی تمام فضاهایی که فعالیت های گروهی و تیمی انجام می شود، تعطیل اعلام شد.

وی اضافه کرد: براین اساس تعطیلی تمامی استخرها، سالن ها و باشگاه های ورزشی دولتی و خصوصی تا نیمه اردیبهشت ماه جاری تمدید شده است.

چاروسایی با اشاره به لغو مسابقات ورزشی نیز گفت: همچنین تمام اردوها، اعزام‌ها، سیمنارها، همایش‌ها و کلاس‌های آموزشی نیز لغو شد.

باشگاه ها تابع قانون باشند

مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان نیز گفت: تعطیلی باشگاه ها همچون سایر مکان های ورزشی براساس دستور وزارت ورزش و ستاد نظارت بر سلامت کشور است و همه باید تابع قانون باشند.

مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان: تعطیلی باشگاه ها همچون سایر مکان های ورزشی براساس دستور وزارت ورزش و ستاد نظارت بر سلامت کشور است و همه باید تابع قانون باشند.

محمدتقی رحیمی افزود: هیچ باشگاهی حق اجبار در حضور مربیان و اخذ شهریه از ورزشکاران را ندارد ضمن اینکه براساس اطلاعیه صادره طبق زمان درج شده باید تعطیل باشند.

وی اضافه کرد: همه در برابر قانون مسوول هستیم و این تصمیم در راستای حفظ سلامت ورزشکاران و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اتخاذ شده است.

رحیمی با تاکید بر اینکه براساس قانون برخورد با باشگاه های متخلف در دستور کار خواهد بود، گفت: ورزشکاران و مربیان می توانند شکایت خود را به حوزه بازرسی و یا امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان استان همدان ارایه دهند.

وی افزود: همه روزه در ساعات اداری آماده دریافت شکایت ها و انتقادها پیرامون وضعیت اعلام شده و تخلف های احتمالی در این زمینه هستیم.

مسوول امور باشگاه های اداره ورزش و جوانان همدان خاطرنشان کرد: قانون برای همه یکسان است و دلیلی نمی شود برخی باشگاه ها فعالیت مغایر با اطلاعیه صادره داشته باشند.

بخشودگی ۲ ماه اجاره بهای اماکن ورزشی همدان  

مدیرکل ورزش و جوانان همدان نیز گفت: اجاره بهای ماه‌های اسفند و فروردین اماکن ورزشی این دستگاه اجرایی به بخش خصوصی بخشوده شد.

مدیرکل ورزش و جوانان همدان نیز گفت: اجاره بهای ماه‌های اسفند و فروردین اماکن ورزشی این دستگاه اجرایی به بخش خصوصی بخشوده شد.

محسن جهانشیر اظهار داشت: این اقدام در راستای حمایت از بخش خصوصی در شرایط تعطیلی مکان های ورزشی به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اتخاذ شد.

وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۶۰۰ باشگاه و مجموعه ورزشی خصوصی و دولتی در سطح استان همدان وجود دارد که از ابتدای اسفندماه تاکنون با تصمیم ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا تعطیل شده اند.

جهانشیر خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از فضاهای ورزشی واگذار شده به بخش خصوصی، اجاره بهای این مکان ها در ۲ ماه اخیر دریافت نمی شود و ادامه بخشودگی در موضوع اجاره‌بهای بیش از ۳۰۰ مکان ورزشی متعلق به اداره کل ورزش و جوانان استان همدان بستگی به وضعیت کنترل بیماری کرونا در روزهای آینده دارد.

وی با اشاره به اینکه به سبب تعطیلی اماکن ورزشی در کشور حدود ۶ هزار میلیارد تومان به ورزش و جوانان خسارت وارد شده است، گفت: استان همدان نیز در از این قاعده خارج نیست و با پیگیری‌های صورت گرفته و حمایت و همراهی دولت امیدواریم هرچه سریع ‌تر ویروس کرونا کنترل شده و شاهد فعالیت دوباره ورزشکاران باشیم.

جهانشیر ضمن قدردانی از همکاری مدیران سالن‌ها و مجموعه‌های ورزشی پیرامون عمل به مصوبه های ستاد ملی کرونا و تعطیلی  فعالیت ها گفت: بنا بر اعلام ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا اماکن ورزشی استان همدان تا ۱۵ اردیبهشت و تمامی فعالیت‌ها و مسابقات ورزشی نیز تا پایان اردیبهشت‌ تعطیل است.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از باشگاه های بخش خصوصی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته و همچنین مساعدت‌های دولت امیدواریم بتوانیم تسهیلات حمایتی برای اماکن ورزشی بخش خصوصی استان همدان در نظر بگیریم تا بخشی از خسارات آنها جبران شود.

هم اکنون بیش از ۸۵ هزار ورزشکار در سطح استان همدان تحت پوشش بیمه ورزشی و به صورت سازمان یافته فعالیت می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha