«هادی حیدریراد» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این قانون کلی بوده و برابر بخشنامه صادره از فرماندهی یگان حفاظت سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور است که برای جلوگیری از انتقال و شیوع بیماری ویروسی کرونا صادر شده است.
وی اظهار داشت: در سال جاری، برداشت، جمع آوری و خرید و فروش گونههای گیاهی و فرآورده جنگلی و مرتعی از جمله کنگر، کول، گونور، قازیاخی، شن، پیچک، قارچ تره کوهی و پیاز کوهی تا اطلاع بعدی ممنوع است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قصرشیرین گفت: از یکم اردیبهشت ماه امسال به فروشندگان گونههای گیاهی اعم از مغازه دار و دست فروشان سطح شهر ابلاغ میشود که ظرف مدت ۲۴ ساعت نسبت به جمعآوری گونههای گیاهی مذکور از سطح مغازه و دکههای دست فروشی اقدام کنند و در غیر این صورت با متخلفان برابر مقررات برخورد خواهد شد.
حیدریراد ادامه داد: برابر قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع، برداشت و حمل هرگونه گیاه دارویی ممنوع بوده و بر اساس مواد یک تا سه قانون مذکور، قاچاق کالا محسوب شده و علاوه بر ضبط مال، مجرم به پرداخت جزای نقدی و حبس محکوم میشود.
از نیمه دوم فروردین ماه تعدادی از افراد، اقدام به فروش گونههای گیاهی در معابر و خیابانهای شهرهای غربی کرمانشاه و به خصوص قصرشیرین می کنند که این افراد از محل فروش این اقلام، معاششان می گذرد و در شرایطی که امسال کشور با بحران کرونا مواجه است و عدهای با از دست دادن شغل متضرر شدهاند، میتوان با شناسایی فروشندگان گونههای گیاهان بهاری و سامان دهی آن ها، هم در حفظ سلامت شهروندان کمک کرد و هم به معاش این افراد که به طور عموم از اقشار کم درآمد هستند، کمک کرد.
شهرستان مرزی قصرشیرین ۱۶۱ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی منابع ملی و طبیعی دارد که از این میزان ۱۵۴ هزار و ۸۰۰ هکتار آن مرتع و ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز جنگل کاری است.
قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه واقع شده و دارای ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغ است.
یک میلیون و ۷۱۷ هزار هکتار از مساحت استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه، منابع طبیعی است که ۵۲۷ هزار هکتار آن را جنگل و یک میلیون و ۱۹۰ هزار هکتار دیگر را یعنی حدود ۱.۵ درصد از وسعت منابع طبیعی کشور مراتع تشکیل می دهند.
نظر شما