۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۴۶
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83774569
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پنج سد کردستان سرریز شد

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۴۶
کد خبر: 83774569
پنج سد کردستان سرریز شد

سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: بر اثر بارندگی‌های بهاری اخیر از ۱۴ سد موجود در استان تاکنون آب پنج سد سرریز شده‌ است.

کامران خرم روز دوشنبه اظهار داشت: سد قشلاق با ۲۱۵ میلیون مترمکعب حجم، حدود ۱۳ متر در ثانیه سرریز دارد که این روند با توجه به تغییر فصول، کاهش پیدا خواهد کرد و علاوه بر سد قشلاق، سدهای گاران، بانه، سورال و تالاب زریوار در مرحله سرریز قرار دارند.

وی به حجم سایر سدهای سرریز استان اشاره کرد و افزود: سد بانه ۴.۲ میلیون مترمکعب، سد گاران ۸۵ میلیون مترمکعب، سد سورال ۱۱.۴۲ میلیون مترمکعب و سد زریوار هم ۶۵ میلیون مترمکعب حجم دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به اینکه سد قشلاق سنندج آب کشاورزی پایین دست سد و همچنین آب شرب شهر سنندج را تامین می‌کند، گفت: انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد که این پروژه مهم بزودی اجرایی خواهد شد.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ دشت بوده که ۵ دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود. از مجموع ۱۶ سد کردستان، هشت سد در حال بهره‌برداری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha