کمک نقدی و غیرنقدی به بیمارستان‌ها به عنوان هزینه مالیاتی محسوب می‌شود

تهران - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که کمک‌های نقدی و غیرنقدی برای تامین لوازم و تجهیزات مصرفی مورد نیاز بیمارستان‌ها در اسفند و سه ماه ابتدایی امسال به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در سال پرداخت محسوب شود.

سید کامل تقوی نژاد روز شنبه درباره کمک‌های نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی به وزارت بهداشت در زمان شیوع کرونا بیان کرد: در پی اقدامات دولت برای مبارزه با کرونا قرار بر این شد که در قالب ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم، کمک‌های نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی که در اسفند ماه و سه ماهه ابتدایی سال ۹۹ برای تامین لوازم و تجهیزات مصرفی مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز دولتی و مراکز تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح انجام شده، به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در سال پرداخت محسوب شود.

وی ادامه داد: ماده ۱۷۲ حکمی دارد که بر اساس آن، طبق ضوابطی که چهار وزیر بهداشت، اقتصاد، آموزش عالی و آموزش و پرورش تنظیم می‌کنند، مواردی که صرف تقویت مراکز آموزشی و درمانی کشور شود، به عنوان هزینه قابل قبول در منبع مودیان قرار می‌گیرد. از مردم و افرادی که در شهرستان‌ها پروژه‌ها و مجموعه‌هایی برای کمک کردن دارند تا لوازم و تجهیزات مصرفی در اختیار بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قرار بگیرد، خریداری کنند تا از هزینه‌های مالیاتی آنها کاهش پیدا کرده و از درآمد مشمول مالیات آنها کسر شود.

نمادهای کرونا یک و کرونا دو در فرابورس

معاون وزیر بهداشت گفت: به کمک فرابورس، دو نماد نیکوکاری کرونا یک و کرونا دو تعریف شده است. در کرونا یک، مردم سهام را خریداری کرده و رشد این سهم برای مبارزه با کرونا در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد. در مورد کرونا دو، سهام خریداری می شود، اما منافع حاصل از آن در اختیار حوزه بهداشت و درمان قرار می‌گیرد و تاکنون ۳۰ هزار نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی از این نماد استقبال کرده‌اند. افراد حقیقی بیشتر کرونا یک را خریداری کرده و حقوقی‌ها بیشتر به کرونا دو مراجعه داشته‌اند.

تقوی نژاد افزود: تاکنون ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار از کرونا یک دریافت شده و ۱۵ میلیارد تومان در کرونا دو توسط خیرین سرمایه گذاری شده است. این سهم در جاهایی هزینه می‌شود که مورد نیاز و اولویت وزارت بهداشت است. در زمینه گزارش دهی و شفافیت، هیات ۹ نفره از افراد شناخته شده در حوزه سلامت و معتمدان بازار سرمایه تعریف شده و کلیه هزینه‌ها تحت نظر این افراد انجام می‌شود. اگر افراد بخواهند در این نماد خرید انجام بدهند و توصیه و نظری داشته باشند که این پول در یک منطقه خاص یا کار خاص سرمایه گذاری شود هم امکان پذیر است.

وی اظهار کرد: از سال ۲۰۰۷ به این طرف، جهت گیری برای پدیده تامین مالی خرد در جهان قابل توجه است. در سال ۲۰۱۸ شاهد بودیم که در دنیا ۱۰ میلیارد دلار از این بابت توسط سرمایه گذاران بخش حقیقی و خیرین به بخش سلامت کمک کردند. افق ۲۰۲۵ در این زمینه برای حدود ۳۰ میلیارد دلار پیش بینی شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: آنچه در نماد نیکوکاری به دست آوردیم، ریال به ریال آن با سازوکار هیات امنای ۹ نفره در سایت‌های مختلف گذاشته شده و مردم می‌توانند مراجعه کرده و نوع اعتبار و پروژه‌های در نظر گرفته شده را مشاهده کنند.

وی ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، مردم حدود ۴۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت کمک کرده‌اند و البته مردم در بسیج محلات و ادارات و مساجد و گروه‌های خودجوش هم کمک‌های ویژه‌ای داشته‌اند.

تعداد پروژه‌های بهداشتی و درمانی

تقوی نژاد بیان کرد: از ابتدای دولت قبل و این دولت تاکنون، حدود ۳ هزار پروژه درمانی تعریف شد و ۸۵ میلیارد تومان توسط خیرین برای این پروژه‌ها خرج شده و حدود ۷۷ میلیارد تومان نیز توسط دولت به این پروژه‌ها اضافه کرده است. در حوزه بهداشت ۶ هزار و ۶۰۰ پروژه تعریف شد که ۷۰ میلیارد تومان به صورت نقدی توسط مردم کمک شد و ۶ هزار قطعه زمین نیز به متراژ ۵۵۰ هزار مترمربع به ارزش ۲۶۰ میلیارد تومان توسط مردم کمک شد. در مجموع در بخش درمان حدود ۱۶۰ میلیارد تومان و در بخش بهداشت حدود ۲۳۰ میلیارد تومان توسط خیرین کمک شده است. همچنین ۳۰۸ تخت بیمارستانی در استان‌های مختلف به کمک خیرین در حال ساخت است. بیش از ۷۰ درصد پروژه‌های بخش بهداشت بهره برداری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha