۳۰ درصد تخت‌های بیمارستانی خراسان شمالی در اشغال بیماران کرونا

بجنورد - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم ‌پزشکی خراسان شمالی گفت: میزان اشغال تخت‌های بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، ویژه بستری مبتلایان به کووید ۱۹، تاکنون از ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر نرفته است.  

دکتر سیداحمد هاشمی، یکشنبه در نشست با خبرنگاران استان به مناسبت هفته سلامت گفت: تلاش شبانه روزی بیش از ۲ ماهه همکاران در حوزه های مختلف بهداشت و درمان باعث شد بتوانیم این بیماری را تا حدی مهار کرده و از ورود به مرحله بحرانی جلوگیری کنیم.

وی از اشغال ۲۰ درصدی تخت در دیگر بیمارستان های استان در شرایط شیوع این ویروس خبر داد و افزود: آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ حالت زیگزاکی پیدا کرده و روند ابتلای استان که ۲۸ اسفند ۹۸ تا ۱۲ فروردین امسال شیب بالایی داشت، در حال حاضر شیب تندی ندارد.

وی حداکثر موارد بستری در بیمارستان های استان را ۱۶۷ مورد از ۶۰۰ تخت اختصاصی اعلام و اظهار داشت: اقدامات بزرگی نظیر غربالگری در سطح استان باعث شد تا خوشبختانه آمار استان به سطح استان های دیگر نرسد.
هاشمی، وضعیت غربالگری استان را بسیار عالی دانست و گفت: از طریق سامانه و تماس تلفنی هفت هزار نفر مورد غربالگری قرار گرفتند که بسیار عالی و بی نظیر بود و از مراجعه تعداد زیادی از افراد به مراکز درمانی و چرخش ویروس کاسته شد.
وی ضمن تقدیر از اصحاب رسانه و مردم که قرنطینه خانگی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کردند، اظهار داشت: همه مردم باید به پروتکل های وزارت بهداشت توجه ویژه داشته باشند و تا حد امکان تماس محیطی را کاهش دهند زیرا شرایط ما هنوز در حالت خروج از بحران نیست و ممکن است دچار مشکل شویم.
وی در رابطه با گفته ها مبنی بر افزایش مرگ و میر در کشور نیز اظهار داشت: ما زمانی می توانیم مقایسه آماری انجام دهیم که نمونه بزرگی در دسترس داشته باشیم و با توجه به اینکه جمعیت کشور ما بسیار کم است، امکان مقایسه جمعیت ما با جمعیت کشورهای دیگر وجود ندارد.

۷۱ درصد جانباختگان کرونا بالای ۶۰ سال داشته اند 

وی با بیان اینکه خوشبختانه بیمارستان های ما با کمبود خاصی مواجه نیست، خاطرنشان کرد: بر این اساس مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در افراد پرخطر بوده است و ۷۱ درصد از فوت شدگان بالای ۶۰ سال سن داشته اند.
سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: این در حالی است که آمار مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در سنین صفر تا ۱۰ تا کنون تنها ۳ مورد ثبت شده است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در رده سنی ۱۰ تا ۳۰ مرگ و میری گزارش نشده است، افزود: در رده ۳۰ تا ۳۹ سال، یک مورد فوتی و در رده ۴۰ تا ۴۹ سال نیز ۸ مورد فوتی داشته ایم.
وی از ۱۰ مورد فوتی ناشی از کرونا ویروس در افراد ۵۰ تا ۵۹ سال خبر داد و اظهار داشت : در رده ۶۰ تا ۶۹ سال، ۲۲ مرگ،  در رده ۷۰ تا ۷۹ سال ۱۵ مورد، در رده ۸۰ تا ۸۹ سال ۱۱ مورد و در افراد بالای ۹۰ سال نیز ۴ مورد فوتی در استان ثبت شده است.
وی در خصوص پروتکل شیوه برخورد با اجساد بیماران کرونا نیز گفت: پروتکل برخورد با متوفیان ویروس کرونا مطابق پروتکل جانباختگان تب کریمه کنگو است ولی موضوع مهم در آیین تدفین، جلوگیری از تجمع پشت جنازه به دلیل ناقل بودن برخی افراد است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از توزیع سه هزار بسته حفاظتی بین بیماران خاص، پرخطر و جانبازان، برای جلوگیری از ابتلای آنان به بیماری کووید ۱۹ در استان خبر داد و گفت: از ابتدای شیوع کرونا در استان با همکاری بسیج جامعه پزشکی و خیرین ماسک های N۹۵، معمولی و نیز محلول ضدعفونی کننده بین جانبازان توزیع شده است.

تعطیلی اماکن مذهبی استان تا پایان اردیبهشت

هاشمی در خصوص زمان بازگشایی اماکن مذهبی استان نیز اظهار داشت: به منظور پیشگیری از شیوع این ویروس تا پایان اردیبهشت ماه، همه اماکن مذهبی تعطیل خواهد بود.
وی با قدردانی از افرادی که در زمان شیوع کرونا دانشگاه علوم پزشکی را یاری کرده اند، عنوان کرد: متاسفانه برخی افراد نیز در فضای مجازی با ایجاد بار روانی مشکلات را دوچندان کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه فضای مجازی به هیچ عنوان قابل اطمینان نیست، بر اهمیت سواد رسانه ای افراد در برخورد با این فضا اشاره کرد و گفت: باید سواد رسانه ای را به مردم آموزش دهیم و به آنها یادآوری کنیم تا دنبال نقاط ضعف نباشند زیرا این عمل نه تنها اقدامی خاص و ارزشمند تلقی نمی شود بلکه بار روانی به همراه خواهد داشت.

شیوع کمتر کووید۱۹ در جمعیت روستایی خراسان شمالی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینکه میزان شیوع کووید۱۹ در جمعیت روستایی استان کمتر بوده است، دلیل این امر را در تعاملات بیشتر شهرها و شرایط زندگی اجتماعی عنوان کرد.
دکتر افشین دلشاد با بیان اینکه نظارت بر فعالیت صنوف با جدیت ادامه دارد و با متخلفان برخورد می شود، اظهار داشت: سلامت مردم اولویت است و بر فعالیت مشاغلی که بازگشایی آن ها بلامانع اعلام شده کنترل و نظارت می شود.
وی افزود: وزارت بهداشت به صورت شهر به شهر بازگشایی اماکن را اعلام می کند و منتظر دستورالعمل های ستاد کرونای کشور هستیم تا بر اساس این تصمیم ابلاغ ها صورت گیرد. 
وی با بیان اینکه فاصله گذاری هوشمند بر دو اصل استوار است خاطرنشان کرد: در اصل اول نباید با سطوح آلوده در تماس باشیم و در اصل دوم مکان هایی مانند مدارس، ورزشگاه ها، باشگاه ها و مجالس که عامل تجمع است، تا اطلاع ثانوی بازگشایی نمی شود.
دلشاد با تاکید بر اینکه نظارت همه جانبه است و بازرسان دانشگاه در صحنه هستند، خاطرنشان کرد: تمام سازمان های خدمات عمومی مانند تاکسیرانی موظف به نظارت و گندزدایی هستند اما خود مردم رکن اصلی رعایت بهداشت تلقی می شوند.
وی افزود: با متخلفانی که خارج از دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت فعالیت کنند، برخورد شده و به گزارش های مردمی روزانه رسیدگی می شود.

ارائه مشاوره روانشناسی به خانواده درگذشتگان کرونا

وی با اشاره به حمایت های روانی خانواده هایی که اعضای خود را از دست می دهند، اظهار داشت: کارشناسان معاونت بهداشتی بر اساس برنامه وزارتخانه، موظف به حمایت روانی هستند بنابراین وظیفه داریم با این خانواده ها در تماس بوده و مشاوره های مورد نیاز روانشناسانه را ااز طریق سامانه ۴۰۳۰ و سایر راه های ارتباطی ارائه دهیم.
وی همچنین گفت: وضعیت ۱۰۰ درصد مادران باردار استان از نظر کووید۱۹ بررسی شده و تا کنون هیچ مادری از طریق ابتلا به کرونا فوت نشده است.
معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه همه بیماران نیاز به بستری در بیمارستان ندارند و افراد علامت دار باید در ابتدا به پزشکان مراکز درمانی ۱۶ ساعته و مراکز سرپایی مراجعه کنند، افزود: در این مراکز امکانات معاینه، رادیولوژی، سی تی اسکن و غیره فراهم شده و پزشک تصمیم می گیرد بیمار سرپایی نیاز به بستری در بیمارستان دارد یا خیر. 

کاهش مرگ و میرهای نوروز امسال

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: آمار مرگ و میرهای امسال به دلیل کاهش مسافرت و ترددها، به نسبت سال گذشته کاهش یافته است.
دکتر قاسم بیانی افزود: از ابتدای شیوع بیماری در استان، تمام بیماران مشکوک به کرونا در مرکز تشخیص درمان قلب در یک اتاق جداگانه بستری شدند.
وی افزود: با شیوع و افزایش آمار و با تعیین بیمارستان های ریفرال کرونا، وضعیت بیماران در تریاژ کنترل و در صورت تشخیص با فاصله مطمئنه در تخت های جداگانه بستری می شوند.
وی با بیان اینکه در بیمارستان بنت الهدی نیز در طبقه همکف بخشی جداگانه برای مادران بارداری که اورژانس مامایی دارند پیش بینی شده تا جدا از سایر مادران بستری و کار زایمان آنها انجام شود، تصریح کرد: تریاژ جداگانه برای مادران مشکوک در بنت الهدی تعیین شده تا بستری شوند و پس از تشخیص متخصص زنان، به بیمارستان کرونا اعزام شود.
دکتر بیانی با اشاره به اینکه در بخش ان.آی.سی.یوی بیمارستان بنت الهدی دو تخت برای نوزادان مشکوک پیش بینی شده است، افزود: انتقال کرونا از طریق جفت به جنین تا کنون ثابت نشده و پس از تولد نوزاد از مادر کرونایی تمام وضعیت تحت کنترل قرار می گیرد تا نوزاد با مادر تماسی نداشته باشد.
وی همچنین از اجرای طرح قرنطینه اختیاری برای کادر درمان بیمارستان های مخصوص کرونا خبر داد و خاطرنشان کرد: در این طرح با همکاری سپاه، پرسنل بیمارستان در هتل لاله قرنطینه شدند.
دکتر علی یوسفی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان شمالی نیز وضعیت تامین ماسک، الکل و دستکش را در شرایط فعلی مطلوب ارزیابی کرد و از تامین و توزیع هزار و ۷۰۰ لیتر الکل و یک میلیون دستکش در بیمارستان ها و بخش خصوصی استان خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha