دکتر سیداحمد هاشمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگرچه کمتر از نیمی از تختهای بیمارستانی منظور شده به بیماران کرونایی در استان اشغال شده، اما سختی روند مبارزه با این بیماری در کنار بیماران و پوشش های سخت لباس پرسنل، که به مدت سه ماه به طول انجامیده است، به تدریج باعث خستگی روحی و جسمی کادر درمانی شده است.
وی افزود: تنها نکته مثبت ماجرا در این بود که تعداد موارد بستری در بیمارستان های قرنطینه ای کرونای استان به حد بحرانی نرسید که کارکنان حوزه سلامت را بیش از حد خسته و آزرده کند و در بدترین حالت در طول این مدت، شمار تخت های اشغالی بیماران کرونایی به ۱۴۰ تا ۱۵۰ تخت رسید که کمتر از ۵۰ درصد ضریب اشغال تخت ها را شامل می شد و با این وضعیت پرسنل فرصتی برای استراحت پیدا می کردند.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در این مدت حتی ساعات کاری پرسنل کامل نمی شد و به ۱۵۴ ساعت نمی رسید، خاطرنشان کرد: این امر باعث شد فشار ساعات کاری بالا و پشت سرهم را برای پرسنل نداشته باشیم.
وی گفت: کار در بیمارستان کرونایی بسیار سخت و طاقت فرسا است و افراد به دلیل پوشش بسیار سخت و سنگینی که دارند آزرده شده و با وجود ساعت کاری کمتر حتی تا سه برابر وضعیت عادی خسته می شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: تا زمانی که بحث کرونا ادامه دارد، با توجه به لزوم رعایت پروتکل ها و نکات سخت بهداشتی، حتی در بیمارستان های غیرکرونایی این فشار و سختی کار برای پرسنل بیمارستانی وجود دارد.
وی اظهار داشت: سختی کار در این مدت فقط برای پرسنل بیمارستانی نبوده است بلکه با وجود غربالگری ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت استان، که در صورت عدم انجام آن می توانست منجر به مراجعه تعداد بسیار زیادی به بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و پخش شدن آلودگی شود، این مشکلات چندین برابر شد.
دکتر هاشمی یادآور شد: انجام این تعداد غربالگری باعث شناسایی ۷ هزار بیمار نیازمند مراقبت بهداشتی شد که ۲ هزار نفر آنها به پزشک مراجعه کرده و ۱۵۰ نفر به بیمارستان هدایت شدند که تمامی این اقدامات خستگی بسیاری را به کادر بهداشت و درمان استان تحمیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر این شرایط به همین روال ادامه یابد بی شک بار روانی و خستگی پرسنل را بیش از حد خواهد کرد بنابر این لازم است مردم توجه بیشتری به رعایت نکات بهداشتی داشته باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: این ویروس در نهایت همانند آنفلوانزا عمل کرده و جامعه ایمنی نسبی نسبت به آن خواهد یافت و آثار منفی آن به تدریج کمتر می شود.
وی افزود: کرونا، ویروس جدیدی است که شبکه ایمنی بدن آن را نمی شناسد و به تدریج که در حال چرخش در جامعه است می تواند تغییر ژنتیکی داده و شدت بیماری و واگیردار بودن آن افزایش و یا کاهش یابد.
دکتر هاشمی گفت: شواهد موجود بیانگر این مساله است که اوضاع وخیم تر نشده بلکه تغییر ژنتیکی به سمتی رفته که همانند آنفلوانزا فصلی باشد هر چند همین مساله را نیز هنوز با قاطعیت نمی توان گفت.
وی با بیان اینکه جدید بودن این ویروس باعث شده فرضیه های بسیاری در مورد آن ارائه شود، اظهار داشت: در حال حاضر علائم این ویروس به صورت گوارشی همراه با دل درد، ضایعات پوستی، علائم عصبی و عفونت مغزی تغییر شکل داده و علائم ریوی کمتر شده که شکل های جدیدی از ویروس را نشان می دهد و این نیازمند مراقبت بیشتر است.
نخستین بیمار مبتلا به کرونا ۱۲ اسفند پارسال در خراسان شمالی شناسایی شد و اکنون این استان از نظر شیوع ویروس در رده استان های با وضعیت قرمز محسوب می شود.
نظر شما