عباس یزدانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: براساس شاخصهای عملکردی منقول اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مراحل راهاندازی ۲ موزه صنعت و دستبافتهای محلی این استان انجام شد.
وی افزود: این ۲ موزه قرار بود در اسفندماه سال گذشته در مجموعه فرهنگی تاریخی قلعه چالشتر فعال شود و در نوروز سالجاری مورد بازدید عموم قرار گیرد، اما به علت شیوع ویروس کرونا محقق نشد.
یزدانی تصریح کرد: هماینک عملیات جمعآوری آثار موزهای، هماهنگی و چیدمان این ۲ موزه انجام شده است و به محض ریشهکنی ویروس کرونا قابل افتتاه و راهاندازی است.
وی یادآور شد: در موزه صنعت افزونبر ۵۰۰ اثر شامل کارگاه کامل سنتی آهنگری، بخش کشاورزی و سایر صنایع موجود در چهارمحال و بختیاری به نمایش گذاشته میشود.
یزدانی اظهار داشت: برای موزه دستبافتهای محلی بیش از ۳۵۰ اثر شامل انواع بافتهای محلی و سنتی استان مانند فرش، گلیم، گبه، جاجیم، شیردنگ، نوارهای تزیینی، خورجین، چوغا، رویه گیوه و کفش و سایر بافتنیهای سنتی این استان به نمایش درخواهد آمد.
به گزارش ایرنا، مجموعه فرهنگی تاریخی قلعه چالشتر هماینک ۳ موزه سنگ، حمام و مردمشناسی را در خود جا داده است که با راهاندازی ۲ موزه صنعت و دستبافتهای محلی تعداد موزههای این قلعه به ۵ مورد افزایش مییابد.
قلعه چالشتر مربوط به دوره قاجار ۲۷ مرداد ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۰۱ و همچنین در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۹۲۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
هماینک ۲۳ موزه در چهارمحال و بختیاری مجوز دارد که از این تعداد ۱۷ موزه فعال و ۶ موزه غیرفعال است.
دیدار از موزههای چهارمحال و بختیاری در سال گذشته ۲۳ درصد افزایش داشت و ۸۸ هزار و ۸۶۸ نفر از موزههای استان دیدن کردند.
نظر شما