سید مصطفی آذرکیش روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره آموزش دانش آموزان کاردانش در شرایط بحرانی تعطیلی هنرستانها و شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: دروس و عناوین شاخه های فنی حرفه ای و کاردانش از تنوع و تعدد برخوردار است، از این رو برخی از این دسته بندیها امکان آموزش تلویزیونی و مجازی در پیام رسانها را دارد.
وی افزود: در واقع مدت زمانی پس از تعطیلی رسمی واحدهای آموزشی و مدارس، آموزش ها در هنرستانها به صورت مجازی آغاز شد. این آموزشها در سه مرحله پیش برده شد. مرحله اول از زمان تعطیلی مدارس تا پایان اسفند ماه، مرحله دوم از اول تا ۲۱ فروردین ماه و مرحله سوم هم در حال اجراست.
وی عنوان کرد: همچنین گزارش ها نشان می دهد که علاوه بر برنامه ریزیهای آموزش و پرورش برای آموزش دانشآموزان از طریق صدا و سیما و سامانههای مجازی مانند شاد، هنرآموزان هم از ابتدای تعطیلی مدارس کمکهای مادی و معنوی را با هنرجویان حفظ کردند و ارتباطات آموزشی برقرار بود.
به گفته مدیرکل دفتر آموزش متوسطه فنی حرفهای و کاردانش، هنرستان ها با بیش از هزار عنوان کتاب پودمانی یا استاندارد شغلی تنوع مباحث بسیاری دارند، از این رو دروس عمومی مانند دینی، زبان و ادبیات، دروس پایه مانند ریاضی، شیمی و فیزیک و دروس شایستگیهای غیرفنی مانند مدیریت تولید، اخلاق تولید، کارگاه فناوریهای نوین و الزامات محیط کار به گونهای است که امکان آموزش در مدرسه تلویزیونی و پیام رسانهای مجاز را دارد.
آذرکیش خاطرنشان کرد: آموزش دروس عمومی، پایه و شایستگیهای غیرفنی که مشترک میان شاخههای فنی و حرفهای و کاردانش است، از همان ابتدای تعطیلی مدارس تا کنون در مدرسه تلویزیونی و پیامرسانهای مجاز تداوم داشته است و مراحل پایانی آموزش را میگذرانند.
وی ادامه داد: بخش دیگری از دروس هنرستانیها به شایستگیهای فنی در شاخه فنی حرفهای و استانداردهای آموزش مهارت در شاخه کاردانش مربوط میشود که نیمی از دروس این بخش مانند کامپیوتر نیز امکان آموزش از راه دور را دارد، اما بخش دیگری از دروس این بخش را که جنبه کارگاهی دارد، نمی توان به صورت مجازی برگزار کرد.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه فنی حرفهای و کاردانش آموزش و پرورش افزود: در واقع بخش کارگاهی در شرایط عادی حدود ۱۰ هفته آموزشی از ابتدای اسفند ماه نیاز دارد، یعنی حدود ۴ هفته در اسفند ماه، ۲ هفته در فروردین و چهار هفته در اردیبهشت ماه که از این میان به برگزاری ۲۰ جلسه میتوان اشاره کرد.
آذرکیش خاطرنشان کرد: در حال حاضر اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا امکان برگزاری کلاسهای حضوری را به دانشآموزان بدهد، در مدت سه هفته میتوان تمام مباحث باقی مانده کارگاهی را به دانش آموزان آموزش داد.
وی با بیان اینکه فنی و حرفهای و کاردانش ۲۰۱ رشته تحلیلی و مهارتی دارد، یادآور شد: تنوع و تعدد رشتههای هنرستانها بسیار بالاست. ۴۱ رشته شاخه فنی و حرفهای و ۱۶۰ رشته در شاخه کاردانش وجود دارد که تا کنون از طریق پیام رسانها به ویژه شبکه شاد، بسیاری از دورس به جز کارگاهی صرف به دانش آموزان آموزش داده شده است.
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه فنی حرفهای و کاردانش آموزش و پرورش اظهار داشت: برگزاری کلاسهای حضوری دانشآموزان به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا بستگی دارد. پس از عادی شدن شرایط و امکان برگزاری کلاس در تابستان، آموزش و پرورش براساس مصوبات و مقررات اجازه دارد در تابستان یا سال تحصیلی آینده بخشی از این عقبماندگی را برای دانش آموزان پایه دهم و یازدهم جبران کند، اما وضعیت آموزشی پایه دوازدهم که خروجیهای نظام آموزشی کشور هستند، متفاوت است.
آذرکیش خاطرنشان کرد: دانش آموزان پایه دوازدهم در واقع باید برای کنکور آماده شوند، از این رو باید منتظر تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا ماند.
نظر شما