جهان و گرامیداشت روز کارگر در میان قرنطینه کرونایی

تهران– ایرنا– قرنطینه اعمال‌شده برای جلوگیری از شیوع کرونا در جهان، کارگران را از برگزاری تظاهرات منع کرده است؛ با این حال هم‌زمانی روز کارگر(اول می- ۱۲ اردیبهشت) با این محدودیت‌ها سبب شده تا برخی، این رویداد را در فضای آنلاین گرامی بدارند و برخی نیز با ماسک به خیابان‌ها بیاند.

به گزارش روز جمعه خبرگزاری فرانسه، همه ساله اول ماه می‌ (۱۲ اردیبهشت) مصادف است با روز جهانی کارگر؛ در این روز میلیون‌ها نفر به خیابان‌ها می‌آیند تا صدای اعتراض خود را به گوش دولت‌ها برسانند و در برخی موارد، درگیری بین نیروهای پلیس و کارگران روی می‌دهد.

امسال، روز کارگر درپی شیوع کرونا جلوه ویژه‌ای به خود گرفته، نظر به اینکه اقتصاد جهانی به ورطه افت تاریخی رسیده و تعداد زیادی نیروی کار را بیکار کرده است.
با توجه به قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی برای مهار کرونا، رهبران کارگری تصمیم به تعویق گردهمایی‌های کارگران گرفته‌اند یا برآنند تا این مراسم را در فضای آنلاین برگزار کنند.

در فرانسه همچنان قرنطینه برقرار است و کارگران، این روز را در شبکه‌های اجتماعی یا از بالکن منازل خود جشن می‌گیرند.

 «فیلیپ مارتینز» دبیرکل اتحادیه کارگری «سی‌جی‌تی» فرانسه گفت: این فرصتی برای حمایت از مطالبات اجتماعی است که از مدت‌ها پیش از آن دفاع کرده‌ایم و بحران موجود بر توجه به آن افزوده است.

در همین حال، دولت یونان از اتحادیه‌های کارگری این کشور خواسته است تظاهرات روز کارگر را به مدت بیش از یک هفته به تاخیر اندازند، اما اتحادیه کارگری «جی‌سی‌ای‌ای» برای برگزاری اعتصاب سراسری در این کشور همزمان با روز کارگر فراخوان داده است.
این اتحادیه همچنین از معترضان خواسته است نسبت به کارگران بخش بهداشت و درمان و کادر پزشکی ادای احترام کنند.

کنفدراسیون اصلی کارگران پرتغال «سی‌جی‌تی‌پی» نیز قصد دارد رهبران اتحادیه‌های کارگری را در محوطه‌ای که همه ساله مراسم روز کارگر به آنجا ختم می‌شود، گردهم آورد.
این کنفدراسیون اعلام کرد، شرکت‌کنندگان در این مراسم با فاصله از هم می‌ایستند و پرچم‌ها و پلاکاردها را به اهتزاز درمی‌آورند.

در فنلاند، همه ساله تجمع‌های کارگری به طور سنتی برگزار می‌شود، اما امسال مکان سنتی این تجمع با نیروی پلیس احاطه شده است تا از تجمع بیش از ۱۰ نفر جلوگیری شود.
مقام‌های فنلاندی مردم را تشویق کرده‌اند در فضای آنلاین این روز را جشن بگیرند و برخی رستوران‌های سراسر پایتخت برای تحویل غذای سنتی روز کارگر به درب منازل اعلام آمادگی کرده‌اند.

با این حال، محدودیت‌های اعمال شده در نقاط مختلف جهان با توجه و رعایت خاصی همراه نشده، به طوری پلیس هنگ کنگ برای برخورد با تظاهرات برنامه‌ریزی شده معترضان طرفدار دموکراسی، بسیج شده است. این منطقه نیمه خودمختار، سال گذشته دستخوش اعتراض‌های خشونت باری بود.

اما آمریکا نیز از پیامدهای بحران کرونا بر قشر کارگر بی‌بهره نیست. کارگران در این کشور قصد دارند در اعتراض به شرایط کاری در بحبوحه شیوع کرونا، اعتصاب کنند.
برخی نیز تصمیم گرفته‌اند با برگزاری تجمع‌ها، به دستور ماندن در خانه اعتراض کنند، زیرا معتقدند این روند، اقتصاد آمریکا را از کار می‌اندازد.

براساس اعلام سازمان‌دهندگان تظاهرات روز کارگر در آمریکا، کارمندان شرکت‌های آمازون، فدکس، تارگت و هول فودز و شرکت‌های دیگر به کارگران خط مقدم بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ تبدیل شده‌اند.
نیروهای کاری در شهرهای مختلف آمریکا امروز (جمعه به وقت محلی) برای مطالبات کاری‌شان، دست از کار می‌کشند.

این کارگران می‌گویند، سیاست‌های اعمال شده از سوی کارفرمایان سبب شده است برخی همکارانشان به کووید-۱۹ مبتلا شوند.
تجمع‌های اعتراضی برای شهرهای نیویورک، واشنگتن، لس‌آنجلس و شهرهای دیگر درنظر گرفته شده است. معترضان از مردم خواسته‌اند از خدمات شرکت‌ها در این روز به نشانه همبستگی با کارگران استفاده نکنند.

از سویی دیگر، پرستاران در ۱۳ ایالت آمریکا قرار است در اعتراض به کمبود تجهیزات محافظتی شخصی و مجازات شدن در صورت سخن گفتن از مشکلاتشان، به خیابان‌ها بیایند.
بیش از ۶۰ پرستار در سراسر آمریکا به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ جان باخته‌اند.

در آمریکا، کارگرانی که با مردم تعامل و برخورد مستقیم دارند، برای محافظت از خود دست به کار شده‌اند.
در این میان شرکت آمازون در واکنش به اعتراض نیروی کاری خود با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، اگرچه به حق افراد در بیان نظرات خود احترام می‌گذاریم، با اقدامات غیرمسئولانه گروه‌های کارگری در اشاعه اطلاعات کذب درمورد این شرکت در جریان این بحران بی‌سابقه اقتصادی و بهداشتی، مخالفیم.

مقام‌های آمازون گفته‌اند، بیش از ۸۰۰ میلیون دلار در زمینه تمهیدات کرونایی همچون تهیه ماسک، دستکش و دستگاه تنفس مصنوعی و همچنین نصب دستگاه‌های ضدعفونی کننده در مناطق مختلف، هزینه کرده است.

براساس این گزارش، صدها معترض دیروز (پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت) در میشیگان تظاهرات کردند تا خشم خود نسبت به محدودیت‌های کاری را نشان دهند.
همچنین در لس‌آنجلس، معترضان مخالف قرنطینه، با اعتراض گروه مخالف خود رو به رو می‌شوند. این گروه معتقدند که مخالفت با سیاست ماندن در خانه، غیرعلمی است.

2023

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha