بر اساس این گزارش که امروز(سهشنبه) منتشر شد، تعداد فوتیهای ثبت شده تا ۲۴ آوریل گذشته (۵ اردیبهشت) ۲۹ هزار و ۶۴۸ نفر بوده که این میزان از آمار کنونی ایتالیا که در صدر فهرست آمار جانباختگان اروپا و پس از آمریکا دومین کشور دارای بالاترین آمار مرگ و میر در جهان بود، ۵۶۹ نفر بیشتر است.
این آمار همچنین با آخرین گزارش رسمی وزارت بهداشت و مراقبتهای اجتماعی انگلیس (DHSC) که دیروز (دوشنبه ۱۵ اردیبهشت) منتشر شد ۹۱۴ نفر اختلاف دارد.
دادههای آماری همچنین نشان میدهد تا تاریخ یادشده، ۵ هزار و ۸۹۰ نفر در خانههای سالمندان این کشور جان خود را از دست دادهاند.
مقامهای انگلیس که از سوی افکار عمومی تحت فشار قرار دارند، این اختلاف در آمارها را به تعداد فوتیهای خارج از بیمارستانها نسبت داده که دولت به آن ها دسترسی ندارد.
روزنامه گاردین پیشتر گزارش داد که مسئولان وزارت بهداشت انگلیس افراد فوت شده در خانههای سالمندان و نیز فوت شدگان در کلینیکهای پرستاری را از آمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور مستثنی کردهاند تا آمار جان باختگان بر اثر کرونا را کمتر جلوه دهند.
بنا بر این گزارش، مسئولان انگلیس جانباختن صدها مریض در خانههای سالمندان را هنگام جمعآوری آمارهای رسمی از قربانیان در نظر نمیگیرند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پنجشنبه گذشته ادعا کرد که این کشور از رشد همهگیری کووید-۱۹ عبور کرده و شیب نزولی را طی میکند.
وی در نشست خبری روزانه دولت افزود: ما از اوج همهگیری کرونا که میتوانست فاجعهبارتر باشد عبور کردیم و اینک میتوانیم روزنهای از نور را پیشرو داشته باشیم. بنابراین مهم است که اینک کنترل اوضاع را از دست ندهیم و زمینه ورود به چالش جدیدی را مهیا نکنیم.
جانسون بر همین اساس اعلام کرد، پنجشنبه آینده برنامه دولت برای عبور از شرایط قرنطینه را منتشر خواهد کرد تا شیوه از سرگیری چرخههای اقتصاد، همزمان با مهار بیماری مشخص شود.
با این حال دیروز رسانههای انگلیس گزارش دادند که ارائه این طرح به یکشنبه هفته آینده موکول شده تا دولت گزارش جدید دفتر آمار ملی را مطالعه کند.
هم زمان مدیر مرکز مقابله و کنترل بیماری اتحادیه اروپا ادعای نخستوزیر انگلیس درباره عبور این کشور از اوج همهگیری بیماری کووید-۱۹ را رد و تصریح کرده که پنج کشور اروپایی از جمله انگلیس به پیک کرونا نرسیدهاند.
«اندریا امون» دیروز در پارلمان اروپا افزود: آمار همهگیری کرونا در انگلیس، بلغارستان، لهستان، رومانی و سوئد در ۱۴ روز گذشته تغییر قابل توجهی را تجربه نکرده؛ آن هم در حالی که موج نخست همهگیری کرونا روز شنبه (۱۳ اردیبهشت) از اروپا عبور کرده است.
انگلیس از معدود کشورهایی است که آمار بهبودیافتگان مبتلا به کرونا را منتشر نمیکند تا بتوان تصویر روشنی از اثربخشی درمان کرونا در این کشور را محاسبه کرد.
۲۰۲۳
نظر شما