روابط عمومی دانشگاه شیراز، چهارشنبه با اعلام این خبر عنوان کرد: طرح برگزیده ''بررسی و تعیین ثابت سرعت سایش در خطوط انتقال گاز میادین کنگان، شانول و آغار به صورت میدانی'' به همت دکتر فریدون اسماعیلزاده و دکتر داریوش مولا از استادان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز ارائه شده است.
یکی از این استادان دانشگاه شیراز که طرحشان برگزیده شده در این مورد اظهار داشت: این طرح توسط شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، حدود چهار سال به اجرا درآمده است.
فریدون اسماعیلزاده افزود: افزایش تولید میدانهای گازی، کاهش هزینههای میلیاردی عملیاتی بهمنظور حفر چاههای اضافی باهدف نگهداشتن سقف تولید، کسب دانش فنی، بومیسازی سیستمهای کنارگذار در مییدانهای گازی و ارائه رابطه کاربردی برای تعیین سرعت سایش حدی در میدانهای گازی ایران از دستاوردهای ویژه این طرح به شمار میرود.
دیگر طرح برگزیده ''بررسی تاثیرات غبارهای ناشی از فعالیتهای شرکت فولاد مبارکه اصفهان بر روی خاکها و گیاهان داخل شرکت و اراضی مجاور'' بوده است که دکتر بهنام کشاورزی، عضو هیات علمی دانشکده علوم دانشگاه شیراز اجراکننده آن بوده است.
کشاورزی، با بیان اینکه کارفرمای این طرح پژوهشی، شرکت فولاد مبارکه اصفهان بود و اجرای آن یک سال به طول انجامید، گفت: با توجه به نگرانی کشاورزان و ساکنان محلی اطراف کارخانه فولاد مبارکه در ارتباط با آلودگی فلزات سنگین در خاک و به ویژه در محصولات کشاورزی، انجام این طرح و به دست آوردن دادههایی با صحت و دقت مناسب، نقش بسیار مهمی در بهبود شرایط زیست محیطی مناطق مجاور ایفا کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت محیط خاک و تعامل آن با گیاه به عنوان پنجره ورود مواد آلاینده به زنجیره غذایی، نمونهبرداری گسترده از محیط خاک و گیاهان زراعی و درختان میوه انجام شد.
این عضو هیات علمی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز، شناسایی دقیق منابع آلودهکننده در اطراف شرکت، پیشنهاد برای رفع مشکلات زیستمحیطی و به دنبال آن رفع موانع تولید، جلوگیری از تعطیلی واحدهای مهم فولاد مبارکه و بیکار شدن افراد شاغل در این واحدها، ایجاد اطمینان برای کارکنان در ارتباط با سلامت شغلی و در نتیجه افزایش بهرهوری، کارایی و بازدهی تولید را از جمله دستاوردهای ویژه این طرح پژوهشی برشمرد.
نظر شما