به گزارش رسانههای دولتی پاکستان، نشست بلندپایه کمیته ملی تماس به ریاست «عمران خان» نخست وزیر این کشور امروز (پنجشنبه) برگزار شد که طی آن دولت پاکستان لغو محدودیتهای کرونایی از روز شنبه (۲۰ اردیبهشت) را اعلام کرد.
عمران خان گفت: اعمال محدودیتهای کرونا از ۲۳ اسفندگذشته در تمام پاکستان به اجرا درآمد که تاثیرات منفی بر معیشت به ویژه قشر ضعیف کشور گذاشت.
وی تاکید کرد: محدودیتهای اعمال شد از پس فردا و به صورت مرحلهای در تمامی پاکستان لغو میشود اما مردم باید حداکثر احتیاط را رعایت کنند در غیر این صورت تلاشها برای مهار کرونا در پاکستان به نتیجهای نخواهد رسید.
براساس تصمیم کمیته ملی تماس پاکستان، تعطیلی تمامی مدارس و دانشگاههای این کشور تا ۲۵ تیرماه برقرار خواهد ماند و علاوه بر این تمامی امتحانات نیز لغو می شود. مراکز کوچک و متوسط خرید از صبح تا عصر مجاز به فعالیت خواهند بود و تمامی فروشگاهها، مراکز تجاری و صنعتی به جز فروشگاههای عرضه کننده مواد غذایی و داروخانهها دو روز در هفته تعطیل میشوند.
نخست وزیر پاکستان در عین حال خطاب به مردم کشورش هشدار داد که مهار کرونا تنها با همبستگی و هماهنگی ملی امکان پذیر است، کار دولت نجات مردم از کرونا و همزمان نجات از مشکلات ناشی از محدودیتهای اعمال شده است.
نگرانی کادر درمانی پاکستان از سرعت شیوع کرونا
این تصمیم دولت در عین حال مخالفانی هم دارد که مهمترین آنها جامعه پزشکان و کادر درمانی خط مقدم مبارزه کرونا در پاکستان است که گفته می شود دل خوشی از تصمیم فعلی دولت ندارند و معتقدند که هرگونه نرمش در طرح فاصله گذاری اجتماعی نتیجهای جز چندبرابر شدن سرعت شیوع ویروس کرونا در کشور ندارد.
رئیس اتحادیه پزشکان و پرستاران ایالت پنجاب پاکستان در شهر لاهور اعلام کرد: تشدید محدودیتها و تمدید طرح فاصله گذاری تنها شیوه موثر برای مهار کرونا به حساب میآید.
به گفته مقامات پاکستانی، نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور از ۸ روز گذشته روند صعودی داشته است و براساس جدیدترین دادهها، از هر یک میلیون نفر در پاکستان دو نفر جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست میدهد.
وزیر توسعه و برنامه ریزی پاکستان گفت: پیش بینیهای دولت بر این است که در شرایط فعلی دست کم ۷۹۰ نفر ماهانه بر اثر کرونا جان خود را از دست خواهد داد.
کووید-۱۹ یا همان ویروس کرونا هفتم اسفند سال گذشته توسط وزارت بهداشت پاکستان با شناسایی نخستین مورد در شهر کراچی اعلام شد و هم اکنون ۲۴ هزار و ۷۲ نفر به این ویروس مبتلا هستند. ۵۶۴ بیمار کرونایی نیز در شهرهای مختلف پاکستان جان باختهاند.
آمار تارنمای وزارت بهداشت پاکستان نشان میدهد که ۷۹ درصد عامل شیوع کرونا در این روزها را انتقال آن از یک فرد به فرد دیگر و ۲۱ درصد دیگر را آلودگی اتباع پاکستانی که از خارج برگشته بودند، تشکیل میدهد.
نظر شما