مسلم مروجی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مشکل گوجهکاران شهرستان کهنوج اشاره کرد و افزود: گوجهکاران طلبکار یکی از کارخانههای رب با ازدحام در مقابل کارخانه از ادامه فعالیت این مجموعه جلوگیری کردند لذا استاندار کرمان بلافاصله دستور تشکیل نشست رفع موانع تولید را صادر کرد.
وی به مصوبات نشست رفع موانع تولید اشاره و گفت: در این نشست سه مصوبه به تایید اعضا رسید و مقرر شد بانک کشاورزی هر چه سریعتر تسهیلات سرمایه در گردش را برای کارخانههای رب تامین کند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان با بیان اینکه مصوبه دوم نشست رفع موانع تولید، ارائه یارانه تسهیلات توسط سازمان صمت بود، تصریح کرد: این یارانه در صورتی به واحدهای تولیدی ارائه میشود که تسهیلات با سود بالا دریافت کنند.
وی اظهار داشت: مقرر شد کارخانههای ربگوجه پس از دریافت تسهیلات، بدهی سال گذشته را به کشاورزان پرداخت کنند.
مروجی به پیگیریهای سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان برای رفع مشکلات کارخانههای این منطقه اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری چهار نشست رفع موانع تولید برای برطرف شدن مشکلات این کارخانهها برگزار شده است.
وی افزود: با پیگیریهای این سازمان در نشست ستاد تنظیم بازار استان کرمان، مصوبه خرید تضمینی محصولات کشاورزی رقم خورد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان اظهار داشت: خرید حمایتی محصولات کشاورزی، برای عملیاتی شدن باید در نشست تنظیم بازار استانی و کشوری تصویب شود تا قابلیت اجرایی پیدا کند.
وی ادامه داد: دوشنبه هفته جاری نشست ستاد تنظیم بازار کشور برگزار میشود لذا درخواست خرید تضمینی محصولات کشاورزی جنوب کرمان توسط وزارت جهاد کشاورزی مطرح، بررسی و در مورد آن اظهار نظر میشود.
محمدجواد فدائی استاندار کرمان نیز موضوع خرید حمایتی محصولات کشاورزی جنوب کرمان را در جلسه ویدئو کنفرانسی که با رییس جمهوری داشت مطرح کرد و خواستار رفع مشکلات کشاورزان شد.
در جنوب کرمان ۱۴ کارخانه ربگوجه وجود دارد، سال گذشته این کارخانهها از ۴۸۰ هزار تُن گوجه تولیدی بیش از ۱۴۰ هزار تُن را خریداری و فرآوری کردند.
جنوب کرمان با یک میلیون نفر جمعیت از هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، قلعهگنج، منوجان، فاریاب و رودبار جنوب تشکیل شده است.