دکتر ابراهیم قادری روز یکشنبه در گفت و گوی خبری اظهار داشت: با رعایت سبک زندگی سالم، عدم استعمال دخانیات، مدیریت استرس، انجام فعالیتهای فیزیکی منظم، پرهیز از مصرف الکل، قرار نگرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب، رعایت الگوهای صحیح تغذیه ای و مراجعه زودهنگام به پزشک در صورت بروز علائم، می توان از سرطان پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر از اصلیترین دلایل مرگ و میر در جوامع بشری است، افزود: در حال حاضر سرطان بعد از بیماریهای قلبی عروقی به عنوان دومین علت مرگ و میر در بیشتر جوامع مطرح بوده و در سال های اخیر میزان بروز سرطان افزایش داشته و یکی از اولویتهای مهم بخش سلامت در ایران است.
قادری با بیان اینکه سرطان تا حد زیادی قابل پیشگیری و درمان است، تاکید کرد: ۴۰ درصد سرطانها با خود مراقبتی قابل پیشگیری است البته اهمیت به بیماری سرطان به منظور پیشگیری و کنترل آن امری بسیار ضروری و مهم است و نیازمند همکاری و هماهنگی بخشهای مختلف نظام سلامت است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین موارد در پیشگیری وکنترل سرطان، آگاهی آحاد جامعه در مورد علائم خطر سرطان از جمله وجود تودههای زیرپوستی و پوستی، خون در ادرار و مدفوع، مشکل در بلع غذا، کاهش وزن بدون دلیل است، یادآور شد: با رعایت سبک زندگی سالم، عدم استعمال دخانیات، مدیریت استرس، انجام فعالیتهای فیزیکی منظم، پرهیز از مصرف الکل، قرار نگرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب، رعایت الگوهای صحیح تغذیه ای و مراجعه زودهنگام به پزشک در صورت بروز علائم، می توان از سرطان پیشگیری کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: طبق آخرین آمار از سال ۹۴، تعداد بیماران سرطانی شناسایی شده در در استان یک هزار و ۹۶۷ مورد و درکشور ۱۰۹ هزار و ۶۷۳ نفر است.
قادری گفت: از تعداد یک هزار و ۹۶۷ مورد مبتلا به سرطان در استان، ۴۶ درصد از سرطانها در زنان و ۵۴ درصد در مردان گزارش شده در حالیکه ۵۳ درصد از سرطانها در سطح کشور در مردان و ۴۷ درصد در زنان رخ میدهد.
وی شایعترین سرطانها در کل جمعیت استان را پستان، پوست، معده، سرطان با محل اولیه نامشخص، کولورکتال و در سطح کشور سرطان پستان، پروستات، پوست، معده و کولورکتال اعلام کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، شایعترین سرطانها در جمعیت مردان استان را معده، پوست (غیر ملانوما)، مثانه، ریه، سرطان با مرحله اولیه نامشخص، کولورکتال و در زنان پستان، پوست (غیرملانوما)، سرطان با محل اولیه نامشخص، مری، معده و کولورکتال نام برد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه کردستان تاکید کرد: بهترین راه تشخیص بیماری سرطان، استفاده از روشهای میکروسکوپی شامل پاتولوژی یا سیتولوژی تایید شده است.
شعار روز جهانی سرطان در سال ۲۰۲۰ «من هستم و خواهم بود» تعیین شده و این شعار از تعهد شخصی حمایت میکند و نشاندهنده تاثیر حرکتهای فردی بر آینده بیماران مبتلا به سرطان است.
نظر شما