هفته گذشته در صحن شورای اسلامی شهر همدان ۲۱ سوال از عباس صوفی شهردار اعلام وصول و قرائت شد و اکنون مهلت پاسخ دهی به پایان رسیده و او باید عصر امروز در صحن علنی و در حضور اعضای شورا و رسانه ها، برای این سوالها پاسخ قانع کننده ارایه دهد.
البته برخی اعضای شورای اسلامی شهر همدان از ماه ها قبل به دنبال طرح این سوال ها که بیشتر در حوزه عمرانی و صرف هزینه های شهرداری است، بودند و به مرور زمان به حجم سوال ها افزوده شد تا اینکه حالا شهردار را مقابل آزمون شورانشینان قرار دهد.
نکته قابل توجه این است که سوال ها در زمانی اعلام وصول شد که شورانشینان طی روزهای قبل از آن و در بازدید از طرح های مختلف عمرانی سطح شهر، از روند پیشرفت طرح ها ابراز رضایت کردند.
شاید اگر وعده و وعیدها در ساخت و تکمیل تقاطع غیرهمسطح سردار شهید همدانی و یا موزه مرکزی میدان امام خمینی (ره) داده نمی شد، اکنون حجم انتقادها از وی کمتر بود.
هر چند شنیده ها حاکیست تنها سه تن از اعضای شورا اسلامی شهر بانی طرح این ۲۱ سووال بوده اند و در کنار حامیان شهردار در پارلمان محلی، سایر اعضا نیز سکوت اختیار کردند.
عباس صوفی اگرچه با حمایت همه جانبه از سوی اعضای شورا سکان مدیریت شهری را به دست گرفت اما همواره انتقادهای گاه و بیگاه از عملکرد او مطرح بوده است.
منتقدان وی در شورا که همواره برای عموم نام آشنا هستند نیز طرح انتقادها را حق طبیعی خود دانسته و دلیل آن را نیز پاسخ دهی لازم به مردمی می دانند که با رای آنها رهسپار پارلمان شهری شده اند.
در واقع شهردار همواره در تیررس منتقدان خود در شورا قرار گرفته و حالا در سال سوم شورای پنجم، کار به جایی رسید که او باید عصر امروز در صحن علنی شورا به ۲۱ سوال پاسخ دهد.
شاید اگر وعده و وعیدها در ساخت و تکمیل تقاطع غیرهمسطح سردار شهید همدانی و یا موزه مرکزی میدان امام خمینی (ره) داده نمی شد، اکنون حجم انتقادها از وی کمتر بود.
در واقع استارت انتقادها از کندی روند ساخت تقاطع غیرهمسطح سردار همدانی خورده شد که سال گذشته نیز با انتقادهای گسترده همراه بود به خصوص اینکه شهردار وعده افتتاح پل در شهریور ماه سال ۹۸ را داد و تا به امروز نیز این مهم میسر نشد.
هر چند صوفی دلایل منطقی برای کندی پیشرفت در افتتاح پل اعم از تشدید تحریم ها، تورم و بالا رفتن قیمت تاسیسات مورد نیاز برای تکمیل پل و ناتوانی پیمانکار در تامین آن را داشت، اما شورا هرگز قانع نشد.
البته سوال های مطرح شده به این ۲ طرح عمرانی مدیریت شهری ختم نمی شود و ناتمام مانند طرح هایی مانند پارکینگ طبقاتی آقاجانی بیگ، بی توجهی به ساخت و سازهای غیرمجاز در سه روستای الحاق شده به همدان، جذب تعدادی نیرو در سازمانها و بخشهای شهرداری خارج از ضوابط اداری، خودداری از ارایه لیست هزینه های همایش جهانی راه ابریشم، بلاتکلیفی از خرید اتوبوس های جدید، سیستم های فناوری و همچنین شروع بکار طرح های جدید بدون توجه به اولویت ها در نوک انتقاهاد از او قرار دارد.
البته سوال های ناجواب شورانشینان فقط این چند موضوع نیست بلکه درج نام افراد خارج از بدنه شهرداری در نام نویسی بیمه تکمیلی کارکنان، پیگیر نشدن تخلفات ساختمانی یکی از مجموعههای اقامتی پذیرایی با وجود دستور قضایی، پرداخت نشدن پنج درصد سهم آموزشوپرورش از عوارض نوسازی، بلاتکلیفی مجتمع تجاری سینا و برخی ساخت وسازها نیز در بین این سوالها مطرح شده است.
نکته جالب توجه اینکه اعضای شورای شهر همدان در پایان سوالات ۲۱ گانه خود اینطور عنوان کرده اند که با توجه به اینکه سوالات مطرح شده تبعات مالی بیش از ۸۰ میلیارد تومانی را به دنبال داشته است، پاسخگویی به تمام آنها باید به همراه مستندات مکتوب باشد.
شورانشینان امضا کننده طرح ۲۱ سوال از شهردار همدان همچنین تاکید کرده اند: در صورت ارایه نکردن مستندات کافی مراتب بازهم قابل پیگیری است چراکه این میزان خسارت وارده به بودجه شهرداری و منافع مادی و معنوی شهروندان قابل قبول نیست.
شهردار همدان نیز پس از بازتاب سوال های مطرح شده در محافل خبری و مجازی سکوت اختیار نکرد و واکنش نشان داد و گفت: در مهلت قانونی و به صورت شفاف به تمامی سؤالات سه تن از اعضای شورا پاسخ خواهم داد و مردم بهترین قضاوت را خواهند کرد.
وی حتی در گفت وگو با یکی از نشریه های محلی عنوان داشت که آیا طرح این موضوعات در این زمان نشان از دلسوزی است؟ افتخار من و مجموعه مدیران شهرداری، رضایت مردم و اجرای طرح های اثرگذار در نقاط مختلف شهر است، بنابراین فشارها یا برخی اقدامات نمیتواند مجموعه مدیران و کارکنان خدوم شهرداری را از خدمت به شهروندان دلسرد کند.
شهردار همدان طرح سوال را حق اعضای شورا می داند اما به این نکته هم اشاره می کند که برای استیضاح شهردار باید تعداد اعضا دست کم چهار نفر باشد.
شهردار همدان طرح سوال را حق اعضای شورا می داند اما به این نکته هم اشاره می کند که برای استیضاح شهردار باید تعداد اعضا دست کم چهار نفر باشد.
ابراهیم مولوی رییس مرکز تحقیقات و فناوری شورای اسلامی شهر همدان نیز ضمن اعلام اسامی سوال کنندگان در طرح پرسش از شهردار گفت: پرسش از شهردار حق قانونی تمام اعضای شورا است و در این بین نرگس نورالله زاده، مسعود عسگریان و اکبر کاووسی سه عضو شورای منتخب در طرح ۲۱ سوال هستند که برای پاسخگویی، مدت ۱۰ روز به شهردار فرصت داده شد.
سوال کنندگان از جمله اعضای شورا هستند که بارها در محافل رسمی و غیر رسمی رویکرد انتقادی از عملکرد مدیریت شهری دوره صوفی را داشته اند و امروز خود را آماده واکنش های شهردار در صحن علنی کرده اند.
هر چند برخی اعضای شورا نیز به طور رسمی مواضع خود را مطرح نکرده اند اما رویکرد ۲ جانبه را در پیش گرفته و سعی دارند وضعیت موجود را آرام سازند و حامیان صوفی در پارلمان شهری نیز کم نیستند و اغلب جبهه شمالی نشین صحن شورا از وی در حوزه های مختلف حمایت کرده اند.
برخی نیز مدعی هستند که حضور شبانه روزی صوفی در اقصی نقاط شهر و در میان مردم، از او چهره ای جهادگر نزد شهروندان ساخته است و قطع به یقین شورا نمی تواند به راحتی بهانه ای برای استیضاح وی پیدا کند.
نزدیکان به شهردار همدان نیز عنوان کردند که صوفی امروز آمادگی کامل برای پاسخگویی به سوال های مطرح شده در صحن شورا دارد و مستندات لازم نیز جمع بندی شده است.
بنابراین می شود پیش بینی کرد که عصر امروز در صحن علنی شورای شهر، عباس صوفی با هیات همراه وارد گود شود ضمن اینکه از دعوت اصحاب رسانه نیز استقبال کرده است.
شاید امروز بازار بگم بگم ها نیز در شورا داغ شود مگر اینکه برخی بخواهند با مدیریت فضا، اجازه مطرح شدن مسایل پشت پرده که همواره در حوزه شهری شنیده می شود، ندهند.
نظر شما