به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری فرانسه ، دیپلماتها در سازمان ملل میگویند که این نشست مجازی و غیرعلنی روز پنجشنبه هفته جاری و به درخواست انگلیس برگزار میشود. کریستین شرانر برگنر فرستاده سازمان ملل در امور میانمار قرار است در این ویدئو کنفرانس سخنرانی کند.
در اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) یک امدادگر بهداشتی دولت میانمار مجروح شد و راننده او که برای سازمان بهداشت جهانی کار میکرد کشته میشد. این اتفاق زمانی روی داد که خودروی آنها با آرم سازمان ملل که در حال حمل نمونههای آزمایش کووید-19 بود در استان راخین مورد کمین و حمله قرار گرفت.
شمال غربی میانمار گرفتار یک جنگ داخلی خشونتآمیز بین ارتش میانمار و شورشیان "ارتش آراکان" بوده است. این شورشیان خواستار خودمختاری بیشتر برای مردمان قومیت راخین در این استان هستند.
بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیایی با فرار از جنگ و قتل عام ارتش و بودائیان افراطی در ایالت رخین در سال ۲۰۱۷ از میانمار به بنگلادش پناهنده شدند و اکنون در اردوگاههای مرزی این کشور ساکن هستند.
سازمان ملل متحد در پی حملات نظامی ماه اوت ۲۰۱۷ (تیر/ مرداد ۹۶) علیه روهینگیا و اخراج گروهی آنها به بنگلادش، نظامیان میانماری را عامل پاکسازی قومی و نسلکشی مسلمانان روهینگیا معرفی کرد و ارتش این کشور را بدنامترین ارتش جهان نامید. با توجه به گزارش دیدهبان حقوق بشر، اردوگاههای شلوغ مسلمانان روهینگیا در بنگلادش و همچنین میانمار در واقع بمبهای ساعتی کرونا هستند. این اردوگاهها از هیچ استاندارد بهداشتی برخوردار نیستند و عدم دسترسی به بهداشت، ساکنین اردوگاهها را به شدت در مقابل کرونا آسیب پذیر کرده است.
اکنون حدود یک میلیون نفر از مسلمان روهینگیا در اردوگاههای مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش زندگی پرصعبی را میگذرانند که ۷۰۰ هزار نفر از آنها پس از آغاز دور جدید خشونتها در میانمار در اواخر ماه اوت سال۲۰۱۷ به بنگلادش فرار کردند.
بسیاری از مردم میانمار روهینگیاییها را مهاجرینی غیرقانونی میدانند و از تبعیضهایی که علیهشان روا میرود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملیت خانمان برخورد میکند و به آنها تابعیت نمیدهد و به همین دلیل روهینگیاییها با محدودیتهای سفت و سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل بتازگی ضمن محکومیت حملات علیه روهینگیایی ها در میانمار خواستار تحقیقات کامل و مجازات عاملین این حمله شده است. آخرین نشست شورای امنیت درباره میانمار در ماه فوریه (بهمن – اسفند سال گذشته) برگزار شد . چین که از دولت میانمار حمایت میکند و معمولا با مداخله سازمان ملل در این کشور مخالف است از تصویب بیانیه مشترک در نشست مزبور جلوگیری کرد.
نظر شما