قطع خدمات بهداشتی در دوران شیوع کرونا تهدیدی برای مبتلایان ایدز

تهران- ایرنا- مدل‌سازی محققان سازمان جهانی بهداشت و برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز نشان می‌دهد اگر اقدام کافی در زمینه تامین خدمات بهداشتی و تجهیزات اولیه در طول پاندمی کووید ۱۹ انجام نپذیرد، می‌تواند به مرگ ۵۰۰ هزار نفر در جنوب صحرای آفریقا در اثر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با ایدز از جمله سل در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی بینجامد.

مدل‌سازی صورت‌گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت و برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز، با ارزیابی وضعیت کنونی کووید ۱۹ نشان می‌دهد که اگر تلاش کافی برای رفع کمبودها و اختلالات موجود در خدمات بهداشتی و تامین تجهیزات اولیه در طول پاندمی کووید ۱۹ انجام نپذیرد، یک اختلال شش ماهه در روند درمان ضدویروسی، علاوه بر مرگ بیماران کووید ۱۹ با نرخ کنونی، در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی می‌تواند به مرگ ۵۰۰ هزار نفر دیگر در جنوب صحرای آفریقا در اثر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با ایدز از جمله سل منجر شود.  
به گفته متخصصان در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۴۷۰ هزار نفر در این منطقه جان خود را به دلیل بیماری‌های مرتبط با ایدز از دست دادند.
در این تحقیقات ۵ گروه از محققان با روش‌های مختلف محاسباتی به تجزیه و تحلیل حالات مختلف بروز اختلال در خدمات بهداشتی مرتبط با ایدز در اثر پاندمی کووید ۱۹ پرداختند. در هر مدل پیامدهای قطع شش ماهه و سه ماهه خدمات بهداشتی مرتبط با ایدز بر میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در جنوب صحرای آفریقا بررسی شد.

در سناریوی ۶ ماهه میزان مرگ این بیماران بین ۴۷۱ هزار تا ۶۷۳ هزار مورد برآورد شد. آسیب‌های ناشی از توقف سه ماهه خدمات بهداشتی، پیامدهای ناگوار کمتری دارد؛ اما وقفه‌های پراکنده در دارورسانی به بیماران می‌تواند منجر به افزایش مقاومت ویروس HIV‌ در برابر داروها شده و پیامدهای نامطلوبی را در درازمدت برجای گذارد.
بر اساس این مدل‌سازی، عوامل متعددی می‌تواند موجب قطع خدمات بهداشتی شود و لازم است جوامع بشری اکنون اقدام کنند تا وضعیت مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مرتبط با ایدز به وضعیت سال ۲۰۰۸ میلادی باز نگردد. در آن سال بیش از ۹۵۰ هزار نفر در اثر ابتلا به این نوع بیماری‌ها در جنوب صحرای آفریقا جان خود را از دست دادند. چنین اختلالی در ارائه خدمات بهداشتی می‌تواند به مرگ مبتلایان به این نوع بیماری‌ها با میزان ۴۰ درصد بالاتر از میانگین نرخ سالانه مرگ و میر برای مدت ۵ سال منجر شود. علاوه بر این، قطع خدمات بهداشتی مرتبط با ایدز نیز می‌تواند موجب شیوع وسیع این بیماری در سال آینده شود.
به گفته تدروس ادهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت «چشم‌انداز وحشتناک مرگ نیم میلیون نفر دیگر در آفریقا بر اثر بیماری‌های مرتبط با ایدز، مانند گام برداشتن به عقب در طول تاریخ است. کشورها باید این وضعیت را به عنوان یک هشدار جدی شناسایی و راهکارهای جدید را برای استمرار تمام خدمات بهداشتی قلمداد کنند. برخی از کشورها در رابطه با HIV‌ گام‌های مهمی مانند فراهم کردن دسترسی بیماران به بسته‌های دارویی بزرگ و سایر تجهیزات مورد نیاز آن‌ها از جمله کیت‌های آزمایش شخصی برداشته‌اند. این رویکرد فشار موجود روی خدمات بهداشتی و کادر درمانی را کاهش می‌دهد. همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که جریان جهانی تامین تجهیزات و کیت‌های آزمایشی برای کشورهای نیازمند، به طور مستمر ادامه یابد.»

منبع: پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha