اگرچه در سال های اخیر نظام سلامت توانسته با استفاده از راهبرد مراقبتهای بهداشتی اولیه به پیشرفتهای چشمگیری در سطح کلی سلامت مردم و بالا رفتن شاخصهای مربوط به آن برسد، اما همچنان یکی از مهمترین دغدغههای سیاستگذاران، برقراری عدالت در سلامت و دسترسی به خدمات سلامتی است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت در کشور با عنایت به وظایف و ماموریتهای کلی و اسناد بالادستی بویژه سند چشم انداز۲۰ ساله، سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، مواد قانونی مرتبط با سلامت در برنامه پنجم توسعه و برنامههای دولت یازدهم اجرای برنامه تحول سلامت را پس از یک مرحله مطالعاتی ۶ ماهه از اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ آغاز کردهاست.
تحول در نظام سلامت با سه رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و نیز ارتقای کیفیت خدمات اجرا میشود تا بتدریج با همکاری خدمت گذاران عرصه سلامت شاهد تحقق سیاستهای کلی رهبرمعظم انقلاب و ارتقای مورد انتظار در نظام سلامت باشیم.
در استان بوشهر نیز همگام با سایر نقاط کشور و براساس سیاستهای ابلاغی گامهای ارزندهای در راستای ارتقای سلامت مردم استان برداشته شد و با تعامل و همکاری و همدلی با سایر ادارههای استان علاوه بر پیشبرد اهداف نظام سلامت ابتکارات بسیاری از سوی استان از جمله تفاهم نامه احداث و نوسازی واحدهای بهداشتی، ایجاد مراکز خدمات جامع سلامت دهان و دندان، راهاندازی کلنیکهای سیار خدمات دندانپزشکی و اجرای پروژه قلب سالم اجرا و بعنوان الگو در کشور مطرح شد.
تاثیر اجرای طرح تحول نظام سلامت در آمادگی مقابله با کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در برخورد و مواجهه با بیماریها و پاندمیهای گسترده از جمله ویروس کووید ۱۹ و بیماری کرونا وجود زیرساختهای قوی و نیروی انسانی مورد نیاز برای پوشش و غربالگریهای گسترده از نیازهای اساسی است که به لطف اجرای طرح تحول نظام سلامت بیشتر این زیرساختها در استان بوشهر در وضعیت مطلوبی است و درکنترل بیماری کمکهای شایانی کردهاست.
دکتر عبدالمحمد خواجه ئیان افزود: نظر به احداث بیش از ۱۱۳ واحد ارائه دهنده خدمت از جمله مرکز و خانه بهداشت، پایگاه سلامت این مراکز به عنوان مراکز منتخب بیماریابی مشخص شدند که از جمله آنها م توان به مرکز خدمات جامع سلامت نبی اکرم بوشهر تنگ ارم، سیراف، شبانکاره، خارگ و سایر مناطق دیگر اشاره کرد.
وی ادامه داد: تامین نیروی انسانی مورد نیاز نیز از جمله ابزارهای بسیار تاثیرگذار بر ارائه خدمت و مدیریت بیماری در استان بوشهر است که با تامین بیشتر نیروهای مورد نیاز بویژه نیروهای تخصصی از جمله پزشک، نیروی بهداشت محیط، مبارزه با بیماریها، مراقب سلامت، کارشناسان بهداشت حرفهای و سایر موارد دیگر غربالگری و کنترل بسیار مطلوب و رضایت بخش در این زمینه به وقوع پیوست.
خواجه ئیان اضافه کرد: پوشش ۱۰۰ درصدی طرح پزشک خانواده در همه روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و تامین همه زیرساختهای لازم از دیگر ابزارهایی بود که در طرح تحول نظام سلامت به نسبت سالهای قبل قوی تر و آمادگی بهتری داشتند.
وی افزود: اجرای برنامههای خدمات نوین سلامت در شهرهای بین ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر و شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر و ارائه خدمات و انجام مراقبتهای سلامت برای این شهرها از موثرترین و تاثیرگذارترین اقداماتی بود که این برنامه در اجرای طرح تحول نظام سلامت شکل گرفت و زیرساختهای بهداشت را در شهرهای بزرگ بالای ۲۰ هزار نفر تقویت کرد و توانست در کنترل بیماری کمک شایانی کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تجهیز واحدهای ارائه دهنده به تجهیزات به روز کشور از جمله اتاقهای احیا و ناوگان حمل و نقل مجهز به تجهیزات احیا در مقابله با این بیماری کمک شایانی کرد که از دستاوردهای طرح تحول سلامت بودهاست.
وی افزود: اجرای برنامههای مداخلهای جدید از جمله توزیع مکملهای جدید ازجمله ویتامین دی، اضافه شدن واکسنهای جدید در نظام مراقبت کشور سبب ایجاد سطح مطلوبی از ایمنی در افراد مصرف کننده شد که این نیز از برنامههای تحول نظام سلامت کشور است.
خواجه ئیان اضافه کرد: تشکیل و اجرای پرونده الکترونیک سلامت که در طرح تحول نظام سلامت شکل گرفت در استان بوشهر برای بیش از یک میلیون و ۷۳ هزار و ۳۳۷ نفر جمعیت استان تشکیل که ثبت، شناسایی و گزارش دهی این آمارها در سیاستگذاری و غربالگری و پیگیری بیماران بسیار تاثیر گذار بود.
وی یادآور شد: اجرای برنامهها جدید خودمراقبتی، سلامت عمومی (بهداشت محیط، مدارس، کار و اجتماعی) خدمات اولیه سلامت فردی (برنامه های سلامت خانواده، سلامت باروری، واکسیناسیون ، مبارزه و کنترل بیماریهای واگیر و غیر واگیر، خدمات تغذیه و سلامت روان ) از مهمترین عنوانهای برنامه طرح تحول نظام سلامت بود که در کنترل بیماری بی تاثیر نیست.
خواجه ئیان نبود منابع پایدار مالی برای اجرای طرح تحول نظام سلامت که سبب تاخیر در پرداختها، نارضایتی تیم سلامت و همکاران دخیل در اجرای برنامه های طرح تحول شده و متوقف شدن برخی پروژههای عمرانی به دلایل تزریق نکردن اعتبارات مالی به این پروژهها را از جمله چالشهای طرح تحول سلامت عنوان کرد.
عملکرد و دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت بخش بهداشت در استان بوشهر
خواجهئیان گفت: با هدف تقویت زیرساختهای فیزیکی واحدهای ارائه دهنده خدمت در این استان ۱۱مرکز خدمات جامع سلامت، ۵۶ خانه بهداشت، ۱۰ پایگاه سلامت، پنج ستاد شبکه بهداشت و درمان و ۳۱ پانسیون محل زیست پزشک و نیروهای تخصصی انجام شدهاست و ۵۰ پروژه دیگر بهداشتی در این استان دردست احداث است.
وی یادآور شد: بوشهر از جمله استان های پیشرو در بخش ارائه خدمات سلامت دهان و دندان است و در این ارتباط ۱۲ مرکز خدمات سلامت و ۱۲ دستگاه کلینیک سیار خدمات دهان و دندان در این استان راهاندازی شدهاست.
خواجه ئیان اضافه کرد: به طور میانگین هر کودک ۶ ساله ایرانی در بدو ورود به مدرسه دارای دندان شیری پوسیده است و از سن ۶ تا ۱۲ سالگی نیز میزان پوسیدگی دندانهای دایمی روند افزایشی دارد و این آمار در سن۶۵ تا ۷۰ سال تا ۱۸ دندان پوسیده میرسد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خدمات سلامت دهان دندان به واسطه گسترش سطح فرهنگ سلامت مردم بیش از پیش مورد درخواست بوده و هم اکنون یکی از اولویتهای برنامه سلامت کشور درنظر گرفته شده است
وی اضافه کرد: عدالت در دسترسی به خدمات سلامت هدف است و تمام اقدامهای انجام شده در حوزه بهداشت و درمان از جمله راهاندازی کلینیک سیار دندانپزشکی و ایجاد مرکز خدمات سلامت دهان و دندان برای تحقق این مهم بودهاست.
خواجه ئیان افزود: تلاش شد با ساخت این مراکز و ارائه آموزشهای لازم و پیشگیرانه از بیماریهای دهان و دندان در گروه های سنی کودکان ۶تا۱۴ سال، مادران باردار و شیرده جلوگیری شود.
وی تعمیر اساسی و راهاندازی پنج مرکز آموزش بهورزی استان برای تربیت بهورز و مراقبان سلامت، راه اندازی و تجهیز ۱۰۰درصدی ۲۳ اتاق سی پی آر ، تجهیز ۱۶ دستگاه آمبولانس به تجهیزات احیا برای انتقال بیمار به مراکز درمانی را از جمله اقدامهای انجام شده عنوان کرد.
خواجه ئیان گفت: جذب نیروهای مورد نیاز برای اجرای بستههای خدمت جدید از جمله جذب بیش از ۵۰ پزشک جدید، ۱۵ دندانپزشک، ۲۰ کارشناس سلامت روان، ۱۸ کارشناس تغذیه، ۱۵۰ نیروی تخصصی بهداشتی از جمله مراقب سلامت، بهداشت محیط و مبارزه با بیماریها و۵۰ نیروی اداری انجام شده است.
وی تامین انواع مکمل مورد نیاز گروههای هدف از جمله سالمندان، میانسالان، کودکان ،دانش آموزان و سایر افراد دیگربرای همه مراکز سلامت جامعه و پایگاهها، تامین ۴۳۶ قلم دارویی مورد نیاز برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی مناطق محروم، تامین واکسن پنتاوالان در سیستم واکسیناسیون کشور و استان، ارائه خدمت فعال به جمیعت حاشیه شهرها و شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر با تجهیز واحدها و تزریق نیروی انسانی به بیش از ۱۴ پایگاه سلامت و ۲۸ مرکز خدمات جامع سلامت واجرای برنامههای متعدد مداخلهای از جمله طرح امید اجتماعی، بکارگیری سفیران سلامت و خرید تجهیزات پرتابل بازرسی بهداشت محیط برای کنترل مواد غذایی و ارتقای امنیت غذایی از جمله دیگر اقدامهایی است که در قالب طرح تحول نظام سلامت در حوزه معاونت بهداشتی انجام شده است.
برنامههای حوزه بهداشت بوشهر در طرح نظام سلامت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در این حوزه با همکاری سایر معاونتها در مدتی کوتاه برنامههای متعددی طراحی و اجرا شده که دستاوردهایی مهم را تاکنون محقق کردهاست.
عبدالمحمد خواجهئیان افزود: ویژگی این برنامهها، جامع بودن و اتکا به توانمندیهای موجود و بهرهمندی از زیرساختها و تلاش در تکمیل پوشش شبکههای بهداشتی درمانی و اصلاح بستههای خدماتی مطابق با نیازهای روز و تاکید بر بار بیماریهای اصلی بوده است.
وی بیان کرد: در جریان طرح تحول نظام سلامت تکنولوژی جدیدی مشابه سیستم بهورزی، برای جوامع شهری با عنوان مراقبان سلامت به عنوان سطح اول تماس در پایگاههای سلامت تربیت و به کارگیری شدند.
خواجهئیان اضافه کرد: با اجرایی شدن این بخش از برنامه و اولویت حاشیه شهرها که از خدمات بهداشتی درمانی بیبهره بودند، محرومترین قشرها از خدمات سلامت بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: در قالب طرح تحول سلامت ۱۵ برنامه ملی و ۱۰ پروژه پشتیبان همه نیازهای بهداشتی جامعه امروز درحوزه بهداشت تعریف شدهاست.
اجرای طرح تحول نظام سلامت تقویت آمادگی مقابله با کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، اقدامهای ارزشمندی درزیر ساختهای حوزه بهداشت و درمان اتفاق افتاد که اگر این اقدامها اتفاق نمیافتاد، در دوران همه گیری ویروس کرونا با بحران جدی مواجه میشدیم.
سعید کشمیری افزود: در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت دستگاههای متنوع تشخیصی و درمانی پزشکی در بیمارستانها توزیع شد و تاثیر و اهمیت تجهیز مراکز درمانی به تجهیزات مختلف در مساله کرونا بخوبی نمود پیدا کرد.
وی تاکید کرد: اگر تامین این زیرساختها در قالب طرح تحول نظام سلامت در سالهای گذشته نبود امکان پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا را نداشتیم و امروز به لطف خدا و همت کارکنان بهداشت و درمان بیش از ۸۰ درصد بیماران مبتلا به ویروس کرونا بهبود یافتند.
کشمیری گفت: امروز ایران جزو چهار کشور اول دنیا در ارتباط با بهبودی بیماران مبتلا به ویروس کرونا است که رسیدن به این موفقیت جزو با داشتن کادر درمانی و پرستاران دلسوز و تجهیز بیمارستانها به امکانات ویژه امکان پذیر نبود هرچند تا رسیدن به ایدهآلها هنوز فاصله وجود دارد.
روان شدن خدمات درمانی
سعید کشمیری افزود: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، توزیع مناسب و ورود خدمات و تجهیزات جدید درمانی از جنوب تا شمال استان دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی را در استان بوشهر روان کردهاست اجرای این طرح و ادامه آن برای مناطق محروم حیاتی است.
وی بیان کرد: هرچند با اجرای طرح تحول سلامت برای ایجاد عدالت درمناطق روستایی و شهری تلاش میشود اما با توجه به ضعف زیرساختهای بهداشتی تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هرچند ممکن است در اجرای طرح تحول سلامت مشکلات و اشکالهایی نیز وجود داشته باشد ولی انتظار میرود این طرح با اولویت مناطق محروم همچنان در کشور ادامه داشته باشد.
کاهش پرداختی از جیب بیماران
کشمیری افزود: بسته کاهش میزان پرداختی بیماران بستری یکی از هدفهای اجرای طرح تحول نظام سلامت که تا پایان سال ۹۸ بیش از ۸۶۲میلیون و۷۲۶ هزار نفر بیمار بستری در استان بوشهر از مزایای این بسته بهرهمند شدهاند و سهم پرداختی بیماران از نسخههای بستری از۵۴ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۱۰ درصد رسیدهاست.
وی ادامه داد: میزان پرداختی از جیب بیماران صعبالعلاج و خاص از میانگین ۴۵ درصد در نیمه اول سال ۱۳۹۲ به ۱۱ درصد در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ کاهش یافته و میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای دولتی نیز به ۱۰درصد و برای قشرهای خاص به ۵ درصد رسیدهاست.
وی یادآور شد: پرداخت مستقیم بیماران بستری شده واجد بیمه پایه سلامت در جمعیت شهری در بیمارستانهای وابسته به علوم پزشکی ۱۰ درصد و در جمعیت روستایی ۵ درصد است.
حذف تهیه وسایل از بیرون و اختصاص یارانه به بیمارستانها
وی بیان کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت رسم غلطی که تا آن زمان در بیمارستانهای دولتی شاهد آن بودیم و بیماران باید از بیرون وسایل مورد نیاز را تهیه میکردند، برداشته شد.
کمشیری گفت: با اجرای این طرح بیمارستانهای دولتی موظف شدند وسایل مصرفی بیماران را خریداری و در اختیار بیماران قرار دهند و با این اقدام مثبت حقوق شهروندی و کرامت بیماران حفظ و از بازارهای عجیب و غریبی که در موازات بیمارستانها تشکیل شده بود، جلوگیری شد.
وی ادامه داد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت یارانهای به بیمارستانهای دولتی برای حمایت از جیب بیماران اختصاص یافت و به این ترتیب اگر بیمهها درجاهایی توان حمایت نداشتند افراد میتوانند از این یارانه استفاده کنند و در سال میلیاردها تومان یارانه به عنوان کمک هزینه درمان در این زمینه پرداخت شده است.
بهرهمندی مناطق دورافتاده از پزشکان متخصص و کاهش مرگ و میر
وی اضافه کرد: یکی از کارکردهای مهم طرح تحول نظام سلامت در قالب بسته حمایت از ماندگاری پزشکان متخصص در بیمارستانهای کمتر برخوردار و درمناطق محروم و دور افتاده بود و با اجرای این بسته رشتههای تخصصی در بیمارستانها تاسیس و پزشکان نیز به طور تمام وقت در بیمارستانها حضور داشتند.
کشمیری ادامه داد: همین امر باعث پاسخگو بودن بیمارستانها به نیازهای درمانی در شبانه روز و برای برخی رشتههای تخصصی اقامت ۲۴ ساعته ایجاد کرد و باعث دسترسی به درمان و کاهش مرگ و میر شد.
ارتقای تختهای بیمارستانی مهمترین دستاورد طرح تحول نظام سلامت
وی بیان کرد: کل تختهای بیمارستانی وابسته و غیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر تا سال ۱۳۹۲ حدود ۸۹۸ تخت بود این درحالی است که با اجرای طرح تحول نظام سلامت این تختها به ۲هزار و ۱۸۹ تخت افزایش یافت.
کشمیری اضافه کرد: یکی از مشکلات بخش درمان استان بوشهر فضای نامناسب و قدیمی اورژانس بیمارستانی بود که با اجرای طرح تحول نظام سلامت گامهایی مهم در این راستا برداشته شدهاست.
وی ادامه داد: در این مدت افزایش تختهای اورژانس بیمارستانی به ۳۲۲ تخت و توسعه چهار بخش اورژانس در استان از دیگر گامهای موثر در تقویت زیرساختهای بیمارستانی است.
کشمیری گفت: افزون براین بیمارستان شهدای هسته ای با ۱۰۰ تخت بیمارستانی شامل بخشهای ویژه، اورژانسهای کودکان و بزرگسالان، اتاق عمل، بخشهای بستری زنان، مردان، امکانات پیشرفته سی تی اسکن، رایولوژی، سونوگرافی، تختهای مراقبتهای ویژه و جراحی است که با بهرهبرداری از آن قطب درمانی جدیدی در استان ایجاد میشود.
افزایش تختهای ویژه مهمترین دستاورد طرح تحول نظام سلامت
کشمیری گفت: افزایش تخت ویژه از دیگر اتفاقهای مهمی است که در استان بوشهر رخ داد و با اجرای طرح تحول سلامت تعداد تختهای ویژه از۸۸ تخت در سال ۹۲ امروز به ۱۸۸ مورد رسیده که این امر نقشی مهم در جلب رضایت مردم داشتهاست.
وی تجهیز چهار درمانگاه (کلینیک ) ویژه و تخصصی از جمله موارد توسعه در زیرساختهای نظام سلامت است که در سایه طرح تحول نظام سلامت در استان بوشهر اتفاق افتادهاست.
وی بیان کرد: در زمان حاضر به ازای هر یکهزار نفر ۱.۵ تخت در استان بوشهر وجود دارد که با بهرهبرداری از پروژههای در دست اجرا از جمله بیمارستان شهدای هستهای بوشهر، ۱۷ شهریور برازجان، ۲ بیمارستان خصوصی، توسعه بیمارستانهای تامین اجتماعی بوشهر، برازجان و عسلویه و تحقق وعده رئیس جمهوری درمورد احداث بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی عسلویه ما را به عدد مناسبی از تخت در قبال جمعیت میرساند.
طرح تحول نظام سلامت و ارتقای هتلینگ بیمارستانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: یکی از مشکلات به دلیل فرسودگی بیمارستانها و شرایط خاص آب و هوایی کیفیت پائین هتلینگ بیمارستانی است که در قالب طرح تحول نظام سلامت از ۱۰۰ هزار مترمربع زیربنای درمانی استان بوشهر ۵۰ هزار مترمربع بازسازی و غبار فرسودگی از روی آنها برداشته شد.
کشمیری ادامه داد: با اجرای طرح هتلینگ اطراف تخت بیمار شامل کنسولهای اکسیژن، تخت، تشک، روشنایی، رنگ و آمیزی و هر چه مربوط به بیمار بود، اصلاح شد.
ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین
وی گفت: یکی دیگر از هدفهای طرح تحول نظام سلامت ترویج زایمان طبیعی با رایگان کردن فرانشیز است در این ارتباط همزمان با آغاز این طرح از سال ۹۳ تا پایان سال ۹۸ نزدیک به ۳۵هزار و ۴۸۴ زایمان طبیعی رایگان و نزدیک به ۳۵هزار و ۴۴۰ زایمان سزارین در بیمارستانهای تابعه دانشگاه انجام شدهاست.
وی اظهار داشت: پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت درصد انجام عمل سزارین در کشور۶۳درصد و در استان بوشهر ۵۸ درصد بود که با اجرای این طرح در زمان حاضر این میزان در استان بوشهر به ۴۷ درصد کاهش یافته و تلاش میشود این آمار همچنان روند کاهشی داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهربا اشاره به اهمیت ارائه تسهیلات زایمان طبیعی گفت: در این ارتباط ایجاد فضای مناسب و راهاندازی اتاقهای زایمان مدرن در دستور کار است که در این ارتباط بلوکهای زایمان در شهرستانهای دشتی و گناوه، کنگان و تنگستان تشکیل شدهاست
کشمیری گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت هفت هزار کالای تجهیزات پزشکی کاهش هزینه ۴۲ درصدی داشت و داروهای کمیاب نیز از ۳۰۰ قلم به ۳۰قلم کاهش یافت.
بیمه رایگان ۵۵ هزار نفر در استان بوشهر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت ۵۵ هزار نفر از افراد فاقد هر گونه بیمه صاحب دفترچه بیمه سلامت شدند و در زمان حاضر به طور تقریبی همه افراد دارای دفترچه بیمه هستند.
کشمیری افزود: بیمه کردن میلیونها نفر از افرادی که تاکنون درهیچ جا امکان استفاده از بیمه خدمات درمانی نداشتند در سالهای نخست طرح تحول نظام سلامت بدون پرداخت سرانه هرچند انتقادهای زیادی به دنبال داشت زیرا منتقدان معتقد بودند با اضافه کردن حدود ۱۰ میلیون نفر از افرادی که تا آن وقت بیمه نداشتند بار زیادی به هزینههای بیمهای کشور اضافه میکند ولی در واقع برای ایجاد عدالت این اقدام گامی بسیار مهم بود.
وی اضافه کرد: برهمین اساس افرادی که سالها شغل ثابت و وابستگی سازمانی نداشتند و بهانهای برای بیمه کردن آنها نبود از سوی سازمان بیمه خدمات درمانی بیمه شدند و از خدمات دولتی بهرهمند شدند.
مدیرکل بیمه سلامت استان بوشهر گفت: در طرح تحول نظام سلامت مجری اصلی دانشگاه علوم پزشکی است براین اساس تأمین مالی و پرداخت هزینه های این طرح بر عهده بیمه های پایه درمانی است که حدود ۹۰درصد هزینه های بستری از طرف سازمانهای بیمه گر پرداخت میشود و بیمه شدههای روستایی سه درصد و سایر صندوقها ۶ درصد هزینه را پرداخت میکنند، که کمک خوبی برای حفاظت مالی در بخش بستری است.
دکترپرویز رمضانی افزود: اداره کل بیمه سلامت در سال گذشته بیش از ۱۵۰میلیارد تومان بابت هزینه ارائه خدمات به بیمه شدگان به مؤسسات تشخیصی درمانی استان پرداخت نموده است ، در زمان حاضر ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که حدود ۷۵ هزار نفر از آنان در برنامه بیمه سلامت همگانی و همزمان با طرح تحول به صورت رایگان زیر پوشش قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: ۳۲۰ هزار نفر از جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت در استان نیز زیر پوشش خدمات بیمه سلامت قرار دارند و مابقی بیمه شده ها شامل، کارکنان دولت، مددجویان بهزیستیو کمیته امداد ، دانشجویان و خانواد شهدا و ایثارگران هستند.
رمضانی تکمیل پوشش بیمهای، ارتقای سیستم خدمات سلامت و حفاظت مالی از مردم در مقابل هزینههای درمانی را از هدفهای بیمه سلامت عنوان کرد و افزود : با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ ، این سازمان در راستای حفاظت از کارکنان و ارباب رجوع و کاهش مراجعه بیمه شدگان به ادارات و دفاتر پیشخوان انجام داد و همچنین اقدام به پرداخت مطالبات بیمارستانها و مؤسسههای تشخیصی درمانی کرد.
وی تمدید دفاتر بیمه شدگان و قرارداد مراکز تشخیصی درمانی بدون نیاز به مراجعه آنها تا پایان خرداد ۹۹، تأمین اعتبار و پرداخت بیش از ۶۰میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد در طی دو ماه اول بعد از شیوع کرونا، ارائه خدمات الکترونیک از جمله نسخه نویسی الکترونیکی بدون نیاز به استفاده از دفترچه، افزایش سقف پرونده های دارو و خدمات نیازمند تأیید از ۶ میلیون تومان به ۸ میلیون تومان، دورکاری کارکنان بدون کاهش دسترسی و کیفیت ارائه خدمات در طی دوره شیوع کرونا را از جمله این اقدامهاعنوان کرد.
اورژانس هوایی بوشهر رهاورد طرح تحول نظام سلامت
رئیس سازمان اورژانس ۱۱۵ استان بوشهر گفت: راهاندازی اورژانس هوایی از مهمترین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت است که نقشی مهم در سلامت بیماران و کاهش مرگ و میر دارد.
عبدالرحیم دادجو افزود: سرعت در ارائه خدمترسانی به مصدومان حوادث ترافیکی و جادهای و انتقال آسیبدیدگان حوادث در مناطق صعبالعبور روستایی از جمله وظایف پیشبینی شده برای اورژانس هوایی است که برای اجرای برنامههای طرح تحول نظام سلامت اجرا میشود.
وی اضافه کرد: اورژانس هوایی بوشهر جزو ۱۴ پایگاهی است که برای نخستین بار از ۱۸ مرداد سال ۱۳۹۳ با استفاده از ظرفیت هوادریای پایگاه دریایی بوشهر آغاز به کار کرد و سالانه به صورت میانگین ۳۹ پرواز داشته است.
دادجو افزود: با توجه به محدودیتی که در شعاع پروازی آمبولانس هوایی وجود داشت و نیز موقعیت این استان که به شکل خطی با مرزهای آبی گسترده است، ضروری بود که شعاع پروازی بالگرد ارتقا یابد.
وی ادامه داد: در این ارتباط با توجه به برخی محدودیتها در سال ۹۷ با شرکت هلیکوپتری ایران قراردادی منعقد و بالگردی اختصاصی برای اورژانس هوایی استان بوشهر پیش بینی شد که در زمان حاضر در پایگاه اورژانس هوایی فوریتهای پزشکی این استان در بیمارستان سلمان فارسی بوشهر مستقر است.
دادجو اضافه کرد: این بالگرد با چهار تخت، تجهیزات مراقبت ویژه و جا به جایی همزمان چهار بیمار در زمان حاضر بدون هیچ محدودیت شعاع پروازی و محدودیت اعزام به مناطق کوهستانی در زمان اضطرار امکان پرواز و خدمات رسانی دارد.
رئیس سازمان اورژانس ۱۱۵ استان بوشهر گفت: برای تهیه و تجهیز این بالگرد که تمام وقت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است،۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شدهاست.
وی یادآور شد: اورژانس هوایی بوشهر به تمام مناطق استان دسترسی هوایی و امکان انتقال بیمار به خارج از این استان را نیز دارد و جزو تیم فرایند اهدای عضو است و نقشی مهم در انتقال اعضای پیوندی دارد.
دادجو گفت: اورژانس هوایی بوشهر در کد ۲۴۷( کاهش زمان دریافت خدمات توسط بیماران قلبی) و کد ۷۲۴ (کاهش زمان دریافت خدمات برای بیماران سکته مغزی) خوب عمل کرده و نقشی مهم در اعزام بموقع و شاخص سلامت بیماران و کاهش مرگ و میر داشتهاست.
وی یادآور شد: تاکنون به بیش از ۱۱۶ بیمار و مصدوم در قالب بیش از ۲۵۰ ساعت و۱۱۰ سورتی پرواز انجام شده خدمات رسانی انجام شده است.
نظر شما