۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۵۴
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 83788739
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آبخیزداری بسترساز جهش تولید است

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۵۴
کد خبر: 83788739
آبخیزداری بسترساز جهش تولید است

گناباد- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی گناباد گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری در عرصه منابع طبیعی و هموار کردن مسیر تلاش‌ها و اقدامات توسعه‌ای برای رونق اقتصادی در این بخش از اقتصاد کشور، بسترساز جهش تولید است.

مجتبی محرابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به نام‌گذاری "سال جهش تولید" از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره و بیان کرد: طرح‌های آبخیزداری با اثرگذاری مطلوب بر کنترل سیل، رسوب و فرسایش خاک و با جلوگیری از تهدید جدی زیرساختها، مناطق مسکونی و مزارع و باغات، تغذیه مصنوعی قنوات و منابع آبی، تقویب پوشش گیاهی و اکوتوریسم و توسعه گیاهان دارویی و افزایش تولید علوفه و در نهایت تثبیت جمعیت و اشتغال مولد ضمن ممانعت از مهاجرت در بهبود وضعیت اقتصادی مردم مناطق روستایی بسیار موثر است که این خود بسترساز جهش تولید در عرصه های منابع طبیعی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: در سالهای اخیر پدیده سیل مشکلات اساسی برای نقاط مختلف شهری و روستایی ایجاد کرده و موجب تخریب عرصه های منابع طبیعی شده است و با اجرای طرحهای آبخیزداری از تبعات این خسارتها جلوگیری می شود و این طرحها راهکار موثری برای مقابله با حوادث محسوب می شود.

رییس اداره منابع طبیعی گناباد گفت: رهبر معظم انقلاب توجه خاصی به اجرای طرحهای آبخیزداری و منابع طبیعی دارند و بر اساس تاکیدات ایشان رقم قابل توجهی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به اجرای طرحهای آبخیزداری و بیابان‌زدایی کشور طی سال گذشته اختصاص یافت که سهم شهرستان گناباد از این محل ۲۹ میلیارد ریال بود که در دو بخش آبخیزداری و بیابان زدایی طرحهای خوبی در این بخشها اجرا شد.

محرابی افزود: مهمترین طرحهای آبخیرداری و بیابان‌زدایی گناباد طی همین مدت "ساخت بند خاکی و سرریز سنگی" به حجم ۱۰ هزار متر مکعب با هزینه سه میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال و همچنین "آماربرداری و پایش حوزه زوجی بخش کاخک" به حجم ۲۲۶ هکتار با هزینه چهار میلیارد و ۵۸۰ میلیون ریال بوده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه بیابان زدایی اقداماتی نظیر نهالکاری توام با آبیاری به حجم ۲۲۵ هکتار با اعتبار هشت میلیارد و ۳۲۵ میلیون ریال، مدیریت حوزه آب به حجم ۴۵۰ هکتار با اعتبار سه میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال و تولید نهال مورد نیاز طرحهای بیابان‌زدایی به تعداد ۶۰۰ هزار اصله و صرف اعتبار دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال انجام شد.

او دیگر اقدامات آبخیزداری را طی پارسال در گناباد ساخت بادشکن، قرق، مدیریت و ساخت تله رسوبگیر ذکر و بیان کرد: برای اجرای این طرحها نیز چهار میلیارد و ۶۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شد.

۸۵ درصد از مساحت پنج هزار و ۹۰۰ کیلومترمربعی گناباد را عرصه منابع طبیعی تشکیل می‌دهد.

خراسان رضوی ۱۵ کانون بحرانی با مجموع مساحت ۷۶۸ هزار و ۵۰۰ هکتار دارد که چهار کانون از این تعداد با وسعت ۲۳۱ هزار و ۴۴۵ هکتار در شهرستان گناباد واقع است.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha