محمدرضا نخعی روز دوشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرحهای بیابانزدایی و نهالکاری در عرصه های منابع طبیعی گناباد افزود: جلب مشارکت مردم برای نهال کاری در عرصه های بیابانی از سالهای گذشته مورد توجه قرار داشت و از سال ۱۳۹۷ به صورت جدی تر دنبال شد و در این مدت هر سال به طور متوسط ۱۰۰ الی ۱۵۰ هکتار نهال کاری صورت گرفت.
وی ادامه داد: طرح تله رسوب گیر برای تثبیت شنهای روان، کنترل سیل و رسوب و نفوذ باران به لایههای زیرین خاک، جلوگیری از فرسایش بادی و کاهش اثر طوفان های شن برای حفاظت از محورهای ارتباطی و مناطق روستایی نزدیک مناطق بیابانی گناباد از سال گذشته تاکنون در حدود ۶۰ هکتار اجرا شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد گفت: اجرای این طرحها نقش مهمی در تثبیت شنهای روان، ماندگاری و کاهش مهاجرت اهالی روستاها به مناطق شهری دارد.
مسوول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی هم در این بازدید فرهنگ سازی را مولفه مهم در افزایش مشارکت مردم در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب این عرصه ها ذکر کرد و گفت: از مجموع ۱۱ میلیون هکتار وسعت استان خراسان رضوی هشت میلیون هکتار یعنی ۷۰ درصد را اراضی ملی تشکیل می دهد و با توجه به کمبود نیروی انسانی این اداره کل، حفاظت از این عرصه ها بدون جلب مشارکت مردم امکان پذیر نیست.
سمیه حصاری افزود: با وجود تلاشهای یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی باز هم برخی افراد سودجو اقدام به قطع گونه های تاغ در این عرصه ها می کنند و اگر مردم به اهمیت و نقش تاغها در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی پی ببرند اقدام به قطع این گونه ها نمی کنند و در این میان رسانه های ارتباط جمعی نقش مهمی در فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در این زمینه بر عهده دارند.
وی ادامه داد: نهالکاری و اجرای طرحهای بیابانزدایی با جلب مشارکت مردم باعث افزایش ماندگاری جمعیت در این مناطق شده است.
حصاری از رسانه های ارتباط جمعی خواست همراه اداره کل منابع طبیعی خراسان رضوی در انجام ماموریتها و وظایف محوله برای فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در حفاظت از این عرصه ها باشند.
۸۵ درصد از عرصه پنج هزار و ۹۰۰ کیلومترمربعی گناباد را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد که چهار کانون فرسایش بادی آن با گستره ۲۳۱ هزار هکتار در وضعیت بحرانی قرار دارند و حدود ۵۰ درصد از وسعت ۵۷۰ هزار هکتاری منابع طبیعی این شهرستان در معرض فرسایش بادی قرار دارد.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما