تورج شمس برهان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دستگاه سمپاش با ظرفیت ۲ هزار لیتر برای مقابله با آفات و هجوم ملخها و در راستای حمایت از کشاورزان این شهرستان جذب بخش کشاورزی شده است.
وی ادامه داد: از این دستگاه علاوه بر مبارزه با انواع آفات از جمله سن گندم در سطح وسیع برای مقابله با بیماریها در مزارع و باغات نیز برای محلول پاشی کاربرد زیادی دارد.
وی ارزش این دستگاه را ۲ میلیارد ریال برآورد کرد و افزود: سمپاشی توسط این دستگاه از سرعت قابل توجهی نسبت به روش دستی برخوردار است و سرعت مبارزه با آفات را به میزان زیادی افزایش می دهد.
کارشناس مسوول حفظ نباتات اداره جهادکشاورزی مهاباد اظهار داشت: این دستگاه متعلق به بخش خصوصی بوده و با پیگیری نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی اخذ شده است.
شمسبرهان اضافه کرد: فروردین ماه گذشته نیز برای نخستین بار در آذربایجانغربی دستگاه پایش بیماری قارچی «اسپورتراپ» در روستای «اگریقاش» مهاباد نصب و راهاندازی شد.
وی گفت: با نصب این دستگاه و پایش مستمر قارچ عامل «لکهسیاه» درخت سیب و انطباق با دادههای دستگاه «دیتالاگر»، اطلاعرسانی به موقع به باغداران و صدور اطلاعیه پیشآگاهی، قبل از بروز خسارت فراهم خواهد شد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است و این شهرستان با بیش از ۶ هزار هکتار باغ سیب و تولید سالانه ۹۰ هزار تن سیب یکی از قطبهای مهم تولیدات کشاورزی در استان بهشمار میرود.
نظر شما