۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۹:۵۳
کد خبرنگار: 1217
کد خبر: 83789555
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چاووش اوغلو: ضدیت فرانسه با ترکیه بعد از عملیات چشمه صلح افزایش یافت

ایرنا- آنکارا- مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد : ضدیت فرانسه با ترکیه بعد از عملیات چشمه صلح در سوریه افزایش یافته است.

وی در گفتگو با شبکه تلویزیونی " آ خبر " با اعلام این مطلب و تاکید بر اینکه در روند موجود می باید در مقابل نیروهای حفتر در لیبی ایستادگی شود، گفت: نیروهایی که از حفتر حمایت می کنند نیز می باید متوقف شوند و در این راستا سازمان پیمان آتلانتیک شمالی( ناتو ) می باید یک نقش مهم ایفاء کند.

وزیر خارجه ترکیه با تاکید بر اینکه مصر، امارات متحده عربی و فرانسه به طور آشکار از حفتر  و نیروهایی تحت فرمان وی حمایت می کنند، گفت: مقابله فرانسه با ترکیه در بعد از عملیات چشمه صلح ترکیه در سوریه افزایش یافته است.

لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو با هدف برکناری قذافی حاکم وقت این کشور، با تنش‌های سیاسی و درگیری‌های نظامی بسیاری رو به روست.

این کشور در نهایت به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد است و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش کنترل امور را در دست گرفته است که ترکیه از سراج حمایت می کند.

چاووش اوغلو در بخشی دیگر از سخنان خود با عنوان این که ترکیه مخالف کردهای سوریه نیست، گفت: مخالفت ترکیه با گروه های تروریستی است . گروه های به اصطلاح کرد که نتوانستند در سوریه یک دولت تشکیل دهند و این بار فعالیت های خود را معطوف آمریکا کرده اند و این کشور نیز درصدد همگرایی ائتلاف ملی کرد سوریه و ی.پ.گ با یکدیگر است.

وی افزود: ترکیه اجازه ایجاد یک کریدور ترور در سوریه و مشروعیت بخشیدن به تروریست ها در این کشور را نخواهد داد زیرا تروریست ، تروریست است و گفتن اینکه کردها تروریست هستند، حقیر شمردن آنان است .

عملیات چشمه صلح نیروهای مسلح ترکیه در شرق فرات از ساعت ۱۶:۰۰ نهم اکتبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۲۰ مهر ۱۳۹۸ ) با ادعای جلوگیری از ایجاد کریدور تروریستی در مرز جنوبی این کشور و در داخل خاک سوریه برای بازگرداندن صلح و ثبات آغاز شد.

 به رغم اعلام مسوولین ترکیه برای بازگشت کوتاه مدت نیروهای این کشور به مرزهای بین المللی این نیروها تاکنون به خاک ترکیه بازنگشته اند و در مناطق مرزی سوریه حضور دارند.

به ادعای ترکیه عملیات چشمه صلح نیروهای مسلح ترکیه مطابق با قوانین بین‌المللی و بر اساس حق ذاتی دفاع مشروع مقرر در ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل درباره مبارزه با تروریسم انجام می‌شود ولی بسیاری کشورهای جهان و دولت سوریه این عملیات را محکوم و بکرات خواستار بازگشت نیروهای نظامی ترکیه به مرزی های بین المللی شده اند که با بی تفاوتی آنکارا مواجه شده است.

ترکیه عمدتا دولت های مخالف این عملیات را به حمایت از گروه های کرد سوریه متهم می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha