در اطلاعیه وزارت دفاع ملی ترکیه آمده است: نیروهای نظامی این کشور برای تأمین امنیت مرزهای خود، ممانعت از ایجاد یک کریدور ترور در مرزهای جنوبی ترکیه، مبارزه با گروه های تروریستی که امنیت ملی ترکیه را مورد تهدید قرار داده اند و در رأس آنها مبارزه با «پ.ک.ک»، «پی.وای.دی» و داعش و نیز بازگشت سوری ها به کشورشان، اقدام به عملیات نظامی با عنوان «چشمه صلح» کرده است.
از سوی دیگر، در حساب توییتری وزارت دفاع ملی ترکیه آمده است: از ساعت ۱۴ به بعد (یعنی دو ساعت قبل از آغاز عملیات نظامی) آمریکا، روسیه، انگلستان، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ناتو و دبیرکل سازمان ملل متحد در جریان عملیات نظامی قرار گرفته و به آنان اطلاعاتی ارایه شده است.
از دیگر سو، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در ارتباط با عملیات نظامی کشورش در خاک سوریه، نوشت: عملیات چشمه صلح منطبق با حقوق بین الملل، قوانین سازمان ملل و مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در مورد مبارزه با ترور است.
وی در حساب توییتر خود نوشت: عملیات چشمه صلح برای پاکسازی منطقه از تروریستها، تأمین امنیت مرزها و تمامیت ارضی سوریه، فراهم آوردن زمینه بازگشت امن مهاجران سوری به کشورشان، تأمین صلح و آرامش منطقه در چارچوب حقوق بین المللی، ماده ۵۱ اساسنامه سازمان ملل و مصوبات شورای امنیت در راستای مبارزه با ترور انجام می شود.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه ساعت ۱۶ به وقت محلی از آغاز عملیات نظامی در سوریه از سوی نیروهای نظامی ترکیه خبر داد.
عملیات با بمباران مناطقی که نیروهای کرد سوری در آن اسکان دارند در منطقه تل ابیض و رأس العین آغاز شده و به گفته منابع نظامی، عملیات نیروی زمینی ترکیه در بعد از بمبارانهای هوایی آغاز خواهد شد.
بمباران های هوایی توسط هواپیماهایی که از از پایگاههای نظامی ترکیه در دیاربکر و اینجرلیک که در نزدیکی مناطق مرزی سوریه هستند انجام می شود.
اقدام ترکیه برای حمله به شمال سوریه، به رغم مخالفت های گسترده منطقه ای و جهانی صورت گرفت.
کارشناسان سیاسی و شخصیت های مختلف در کشورهای جهان، این اقدام ترکیه را ورود به باتلاق سوریه خوانده اند.
برخی کارشناسان سیاسی سوریه معتقدند که ترکیه، پیشتر با حمایت از تروریست ها در سوریه نتوانسته بود به اهداف خود برسد و اکنون با توجه به شکست تروریست ها و مشکلاتی که آنان برای آنکارا ایجاد کرده اند، خود وارد میدان سوریه شده است.
نظر شما