مهرداد جوادی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: این اقدام در راستای دستورالعملها و بخشنامههای ابلاغی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مبنی بر لزوم استانداردسازی و درجهبندی اقامتگاههای بومگردی انجام خواهد شد.
وی افزود: بههمین منظور پس از انجام بازدیدهای کارشناسی نسبت به استانداردسازی و درجهبندی اقامتگاههای بومگردی چهارمحال و بختیاری اقدام میشود.
جوادی تصریح کرد:هماینک ۳۵ واحد اقامتگاه بومگردی در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارد و در سالجاری ۲۰ واحد دیگر در این استان راهاندازی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، اقامتگاه بومگردی به مرکزی برای سکونت گردشگران با هدف معرفی ساختار بومی خدمات، تولیدات محلی، صنایع دستی، جاذبههای گردشگری، ساختار محیطی بومگرا، نوع مالکیت، روش مدیریت خانوادگی و مشارکت جوامع کوچک گفته میشود.
"بومگردیها" اقامتگاههایی هستند که در محیطهای طبیعی و بومی با رعایت اصول پایداری زیست محیطی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و سازگار با معماری بومی، بافت تاریخی و سیمای طبیعی منطقه اقامتگاه ایجاد، احیا و یا بهرهبرداری میشود و ضمن بیشترین تعامل با جوامع محلی و توجه به تنوع اقلیم و طبیعت زمینه حضور گردشگران را برای تجربه زندگی در محیط طبیعی و بومی فراهم میکند.
بومگردیها براساس محیط جغرافیایی و حساسیتهای محیطی در چهار گروه کلبهها، خانههای سنتی روستایی و شهری، کمپهای عشایری و اکولاژها دستهبندی میشود.
تناسب با طبیعت و معماری سنتی، مدیریت از طریق جامعه محلی و ساکنان همان خانه و ارایه خدمات مطلوب متناسب با فرهنگ جامعه محلی از مهترین ویژگیهای اقامتگاههای بومگردی بهشمار میرود.
کمهزینه بودن اجرای طرح، کسب درآمد بالا، اشتغالزایی ارزان و حمایت دولت از این طرحها از مزیتهای نسبی راهاندازی و فعالیت اقامتگاههای بومگردی است.
با صدور موافقتنامههای اولیه و اصولی برای راهاندازی ۲۰ واحد اقامتگاه بومگردی جدید در چهارمحال و بختیاری تعداد این اقامتگاهها امسال به ۵۵ واحد افزایش مییابد.
نظر شما