به گزارش روز سهشنبه ایرنا،مجید نظری در نشست بررسی طرح مطالعات مناطق اولویتدار بومگردی روستایی چهارمحال و بختیاری بر لزوم مشارکت هر چه بیشتر دستگاههای اجرایی مرتبط برای تدوین نهایی این طرح تأکید کرد و افزود: دانشگاه شهرکرد به عنوان مجری، مراحل اجرای این طرح مطالعاتی را از سال ۹۸ آغاز کرده است و باید با جمعبندی نظرات و پیشنهادهای تخصصی دستگاههای اجرایی، این طرح تا پایان امسال مصوب و وارد مرحله عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری از قطبهای گردشگری طبیعی در کشور به شمار میرود، تصریح کرد: تاکنون اقدام مؤثری برای استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود برای توسعه صنعت گردشگری در استان صورت نگرفته است که دلیل آن را میتوان در آماده نبودن زیرساختها و اجرایی نشدن برخی طرحهای مطالعاتی دانست.
نظری یادآور شد: گسترش شیوههای نوین اطلاعرسانی و تبلیغی و فراهم کردن زمینه مسافرتهای متنوع و جذاب برای گردشگران ورودی به استان میتواند ضریب ماندگاری گردشگران را افزایش داده و موجب شود تا آنان نیز در تبلیغ جاذبهها و امکانات گردشگری استان نیز مشارکت داشته باشند.
مجری طرح مطالعات مناطق اولویتدار بومگردی روستایی استان نیز در این نشست گفت: با استفاده از دیدگاه کارشناسان و همچنین شیوه علمی «دلفی»، بیش از ۶۰ شاخصه برای اعمال چگونگی اولویتبندیها در این طرح مطالعاتی تعریف شد که این تعداد شاخصه در زیر مجموعه معیارهایی همچون توسعه پایدار، تناسب معماری و ارائه خدمات با کیفیت قرار گرفتند.
مهدی کرمی افزود: در ادامه اجرای طرح مطالعاتی، اطلاعات و شاخصههای استخراج شده در روش تحلیل سلسله مراتب بررسی شد که در پایان برای تعیین اولویتهای بوم گردی روستایی، شهرستانهای استان در هر یک از سه معیار اصلی در نظر گرفتهشده، سطحبندی شدند.
وی با اشاره به پهنهبندی استان در شش قسمت برای تعیین اولویتها، یادآور شد: بر اساس این پهنهبندی، تمامی روستاهای چهارمحال و بختیاری برای اجرای برنامهها و فعالیتهای بومگردی نیز در شش گروه مشخص و اولویتبندی شدند.
کرمی محدودیتهای زمانی، مکانی و مالی را در اجرای طرحهای مطالعاتی مهم دانست و گفت: اولویتبندی مناطق روستاهای استان برای اجرای برنامههای بوم گردی، هدف اصلی این طرح را تشکیل میداد و بررسی ظرفیتهای عشایری چهارمحال و بختیاری در مباحث بوم گردی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: ظرفیتهای بسیاری در حوزه گردشگری چهارمحال و بختیاری موجود است که ضروری است طرحهای عملیاتی بر مبنای شاخصههای علمی، تعریف و تدوین شوند تا موارد مربوط به اشتغالزایی و کسب درآمد در جوامع محلی و روستایی با استفاده از این ظرفیتها به خوبی محقق شود.
به گزارش ایرنا، بهروزرسانی دادههای مطالعاتی بر مبنای طرحهای هادی روستایی و سند اشتغال روستایی استان، افزایش مطالعات میدانی و اعمال نتایج آن در مباحث طرح، بازنگری در ماهیت و جنس شاخصهها بر مبنای مطالعات روستایی، شناسایی چالشهای موجود در بحث اجرایی نمودن طرح و سنجش امکانات و توجه به نقاط قوت و ضعف بوم گردی در چهارمحال و بختیاری از جمله مواردی بود که کارشناسان حاضر در این نشست برای ارتقای طرح مطالعات مناطق اولویتدار بومگردی روستایی چهارمحال و بختیاری بر آنها تأکید کردند.
هماکنون ۴۲ واحد اقامتگاه بوم گردی در چهارمحال و بختیاری در حال بهرهبرداری است
نظر شما