در این بیانیه ۱۳ مادهای آمدهاست: ما اساتید و صاحبنظران و کنشگران سیاسی و اجتماعی جهانی و شرکتکننده در این کنگره دوروزه با عنایت به شرایط روز منطقه و وضعیت امروز فلسطین و مباحث ارائهشده در این کنگره موارد زیر را مورد تأکید قرار داده و آنها را مجدانه مطالبه و پیگیری میکنیم.
بیانیه افزودهاست: امروز بیش از هر دوره دیگر بر مقابله هوشمندانه و همهجانبه درسطوح مختلف با طرحها و اقدامهای تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و حامیان آن بهویژه آمریکا در نابودی ملت و سرزمین فلسطین نیاز است. از اینرو خواهان استمرار چنین نشستها و ابتکاراتی از سوی سازمانهای مردمی و دولتهای مستقل در سطوح و لایههای مختلف هستیم.
در ادامه بیانیه آمدهاست:ما حمایت خود را از مقاومت مردم و گروههای مبارز فلسطینی که آن را مطابق همه قوانین و معاهدات بینالمللی مشروع دانسته، اعلام میداریم. تروریسم دولتی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در ترور مبارزان و نیروهای مقاومت، بهویژه سرداران بزرگ مقاومت اسلامی، شهید حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس را محکوم میکنیم.
بیانیه حاکیست: ما نخبگان دنیای اسلام، حل ریشهای بحرانهایی چون مسئله قدس شریف را جهتگیری تمدن نوین اسلامی و عملی ساختن اصل برادری اسلامی و وحدت امت و کنار گذاشتن تمام اختلافات تفرقهافکن و روی آوردن به گفتگوی اسلامی ، برنامهریزی برای پیشرفت علمی و معرفتی و تکنولوژی در تمام زمینههای علمی، تاسیس بازار مشترک علمی، فرهنگی ، رسانهای، اقتصادی، تجاری اسلامی و تمرکز بر احیای هویت مشترک اسلامی و بازگشت به ارزشهای اسلامی میدانیم.
دراین بیانیه آمدهاست: سالهاست که جمع زیادی از کودکان و نوجوانان و مردم بیدفاع و کسانی که دردفاع از خانه و کاشانهشان و با اتهاماتی واهی از سوی دولت تروریستی رژیم صهیونیستی به بند کشیده شدهاند، و از کمترین حقوق انسانی محروم و بدون اثبات هیچ جرمی در زندانها به سر میبرند، کنگره به دلیل اهمیت مسائل انسانی و ضرورت رعایت حقوق بشر از همه سازمانها و مجامع بینالمللی و انساندوستانه میخواهد با فشار بر رژیم صهیونیستی هر چه زودتر آزادی این زندانیان را فراهم سازد تا در این شرایط خطرناک، جان و سلامت آنان بیشازپیش به خطر نیفتد.
بیانیه ادامه یافتهاست: ما شرکتکنندگان درکنگره، طرح معامله قرن را توطئه آمریکا و نشانه پیوند دولتهای مرتجع منطقه و رژیم صهیونیستی برای توسعه اشغالگری و محو هویت ملت و سرزمین فلسطین دانسته و آن را فاقد هر نوع وجاهت قانونی و حقوقی میدانیم و خواهان مقابله همهجانبه و تمامعیار با این ترفند خطرناک از سوی دولتهای مستقل و ملتها بهویژه امت اسلامی هستیم.
دربخش دیگری ازاین بیانیه آمدهاست: شرکتکنندگان دراین کنگره، راهحل مسئله فلسطین را طرحهای سازشکارانه و ظالمانه و یکجانبه صهیونیستی و آمریکا و رژیمهای مرتجع نمیداند، بلکه طرح ۴ مادهای و رفراندوم پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران را راهحل عادلانه و انسانی مسئله فلسطین میداند و بر اجرای آن، که تضمینکننده عدالت و حقوق انسانی برابر مفاد همه معاهدات بینالمللی و حقوق انسانی میباشد تاکید نموده و از سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی میخواهیم که نقش تاریخی و مسئولیت انسانی خود را با حمایت و اجرای این طرح ایفا کند.
در ادامه بیانیه آمده است: سالهاست مردم مظلوم نوار غزه در محاصره بیرحمانه و ظالمانه رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی گرفتار آمده و از همه امکانات ابتدایی و حداقلی محروماند این اقدام باروح و اساس همه اصول منشور ملل متحد و مفاد حقوق بشر مغایر است و اقدامی تجاوزکارانه غیرانسانی و ظالمانه تلقی میشود. ما خواهان مداخله سازمان ملل متحد و شورای امنیت و همه نهادها و مجامع حقوق بشری و دولتهای اسلامی بهویژه در رفع این حصر غیرقانونی و ظالمانه هستیم.
دراین بیانیه حاکیست: نظر به اینکه مسئله فلسطین از زخمهای کهنه و عمیق جهان میباشد که با ظلم و ستم و تجاوز رژیم صهیونیستی و حامیان آن همراه بوده و ثمرهی آن کشته شدن و اسارت هزاران انسان بیگناه و آوارگی میلیونها انسان از خانه و سرزمین خود بوده است که بعد از هفت دهه هنوز این آوارگی و آلام مردم فلسطین ادامه دارد. ما برابر همهی قوانین بینالمللی خواهان برگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری و قانونی خودشان هستیم و از مجامع بینالمللی و دولتهای مدعی حقوق بشر و کشورهای اسلامی میخواهیم که در احیای این حق مسلم مردم آواره فلسطین همهی همت و توان خویش را بهکارگیرند.
در ادامه بیانشده است: در شرایط فعلی جهان که ویروس کرونا خسارتهای اقتصادی و جانی زیادی را بر مردم دنیا تحمیل کرده است کنگره، ضمن همدردی با خانوادهی قربانیان این بیماری و با تقدیر از مدافعان سلامت، از همهی نخبگان، اصحاب قلم و رسانه و صاحبان تریبون و متنفذان سیاسی و فرهنگی و اجتماعی میخواهد که نگذارند در این شرایط، آرمان و آلام مردم فلسطین مورد غفلت و فراموشی قرار گیرد.
بیانیه اضافه کردهاست: از سازمانهای مردمنهاد و گروههای مردمی و رسانههای مستقل و آزاد درخواست داریم که تمام توان و امکانات خود را در افشای ماهیت طرحهای ظالمانه و غیرانسانی آمریکا و رژیم صهیونیستی و بسیج همه منابع انسانی و فرهنگی و اجتماعی برای حمایت از حقوق مردم فلسطین و رهایی قدس شریف به کاربندند.
در ادامه بیانیه آمدهاست: همگرایی دولتهای مرتجع، رژیم استکباری غرب، بهویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی در تجزیه سرزمینهای اسلامی و ایجاد تفرقه بین مسلمانان و راهاندازی جنگ تبلیغاتی و روانی اسلام هراسی و مقابله با فرزندان صالح امت اسلامی در جریان مقاومت از حوادث شوم و خطرناک دوره ما میباشد. ازاینرو ضرورت هوشیاری و مقابلهی با این توطئهی خطرناک را به همگان توصیه میکنیم.
بیانیه افزودهاست: ما شرکتکنندگان درکنگره بینالمللی قدس شریف از تصمیم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در تصویب طرح مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی و همچنین دایر کردن سفارت مجازی و حمایت از مبارزات و حقوق مردم فلسطین حمایت و تقدیر نموده و از سایر مجالس و دولتهای کشورهای اسلامی خواستار اقدامی مشابه هستیم و درخواست قطع هرگونه رابطه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با رژیم اشغالگر صهیونیستی و حمایت همهجانبه از مبارزات و نیروهای مقاومت در مبارزه با این رژیم جعلی راداریم.
در پایان بیانیه آمدهاست: ما شرکتکنندگان از ابتکار ستاد فرهنگی اربعین حسینی در طراحی و اجرای این کنگره بزرگ بینالمللی و همه سازمانها و نهادهای همکار از جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق و جمهوری اسلامی پاکستان در برگزاری آن تقدیر نموده و همه نخبگان علمی، فرهنگی و سیاسی متعهد مسلمان و دلسوز را به بهرهگیری شایسته از ظرفیت حرکت بزرگ اربعین حسینی برای حل چالشها و مسائل جهان اسلام ازجمله مهمترین مسئله آن فلسطین و قدس شریف توصیه میکنیم.
کنگره بینالمللی قدس شریف با حضور سخنرانانی از ۱۸ کشور به صورت مجازی در روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت مصادف با ۲۴ و ۲۵ رمضان برگزار شد.
نظر شما