به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه علوم پزشکی ایران، مرجان حاج احمدی افزود: مطالعات نشان می دهد کسانی که دارای فشاری خون بالا هستند نسبت به سایر افراد، در صورت ابتلا به کرونا از نظر میزان مرگ و میر در رده بالاتری قرار ندارند و هیچ کدام از داروها در ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا تاثیر مثبت و منفی ندارد و همچنین داروهای فشارخون هیچکدام باعث تشدید بیماری کرونا یا افزایش مرگ و میر نمیشود.
وی تصریح کرد: کسانی که فشار خون دارند در صورت ابتلا به کرونا نباید داروهای خود را قطع کنند بلکه باید همان پروتکلهای قبلی رعایت شود و نیازی به تغییر داروهای فشار خون بالا نیست.
حاج احمدی با بیان اینکه فشار خون بالا یکی از بیماری های شایع در مراکز پزشکی است و عوارض بسیار جدی روی ارگان های حیاتی بدن از جمله چشم و مغز قلب و کلیه ایجاد می کند، اظهار داشت: افراد ممکن است مدت های طولانی فشارخون بالا داشته باشند ولی دارای هیچ علائم نباشند، چون فشار که از سمت خون به عروق وارد میشود بالاست باعث آسیب پذیری جداره می شود به ویژه در ارگانهایی که عروق در آنها باریک تر و آسیب پذیرتر است وسلامتی به خطر میافتد.
این متخصص قلب ادامه داد: اگر افراد فشارخون خود را کنترل کنند به میزان قابل توجهی از میزان بیماری ها و مرگ و میر کاهش می یابد و داروهای زیادی از رده های مختلف در کنترل این بیماری نقش دارند که باید درست استفاده شوند و در کنار آن باید تغذیه سالم، ورزش، تغییر شیوه زندگی وترک سیگار را هم مد نظر قرار داد.
وی تصریح کرد: در خصوص مهمترین عواملی که ما را در خطر فشار خون بالا قرار می دهد، گفت: برخی عوامل مثل سن، نژاد، سابقه خانوادگی و مسائل ژنتیکی در دست ما نیست ولی بسیاری از عوامل خطر مثل اضافه وزن، چاقی، مصرف سیگار و تنباکو، بیتحرکی، رژیم غذایی پرنمک سدیم و کم پتاسیم، مصرف زیاد الکل، زندگی پر استرس و بسیاری از بیماری های مزمن قابل کنترل است.
حاج احمدی افزود: فشار خون در برخی افراد که دارای فشار خون بالا هستند می تواند باعث سردرد و تنگی نفس و خون دماغ شود اما باید به این نکته توجه کرد این علائم اختصاصی نیستند و در زمانی که فشارخون بی علامت است خطر بیشتری دارد چون باعث وارد آمدن نیروی بیشتری از جریان خون به جداره عروق می شود و باعث بروز سکته های قلبی و مغزی و بیماریهای کلیوی می شود، به عبارت دیگر بی علامتی فشار خون به معنای این نیست که ما را دچار عارضه نمی کند.
وی خاطرنشان کرد:در زمان کنونی به علت شیوع چاقی و کم تحرکی در کودکان و شیوع پرفشاری خون در این رده سنی، توصیه میشود فشار خون افراد بالای سه سال هم اندازه گیری شود و دستگاه های معتبر به ویژه دستگاه های دیجتال بازویی برای کنترل فشار خون مناسب است.
این متخصص قلب تاکید کرد: برای اندازه گیری فشار خون در منزل بهترین کار این است که نحوه درست اندازه گیری فشار خون را یاد بگیریم و درصورت مشاهده فشار خون بالا، زمان اندازهگیری در منزل برای اطمینان و کنترل آن حتما به پزشک مراجعه کنیم.
حاج احمدی اظهار داشت: برخی افراد هنگام مراجعه به مراکز درمانی به علت هیجان دچار فشار خون بالا می شوند از این رو برای اطلاع از بیماری توصیه میشود طبق پروتکل پزشکی چندین بار فشار خود را در منزل با یک دستگاه مطمئن اندازه گیری کنند.
نظر شما