«امیر مطلوبی» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بهطور متوسط هر ماه ۲ باب مغازه در بازار تاریخی شهر تکاب توسط کسبه و بازاریان با بیتوجهی به جنبه عمومی و فرهنگی این اثر بدون درنظرگرفتن قدمت و اهمیت معماری بنا، تخریب و نوسازی میشود.
وی بیان کرد: طی سالهای اخیر بیش از ۴۰ باب مغازه و اماکن تاریخی در بازار این شهر تخریب شده و تعداد بناهای تاریخی آن را از ۲۳۰ باب مغازه به ۱۹۰ باب کاهش داده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۵۰ باب مغازه نیز نوسازی و تغییراتی در بافت تاریخی آنها ایجاد شده است، اظهار داشت: تداوم تخریب بافت قدیمی بازار روباز تکاب که از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار بوده و جزو میراث فرهنگی مهم آذربایجانغربی بهشمار میرود، تاثیر نامطلوبی بر حفظ ارزشهای معماری و قدمت کهن تکاب میگذارد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تکاب با اشاره اینکه استعلام نهادهای مختلف از جمله شهرداری از اداره میراث فرهنگی برای جلوگیری از تخریب خودسرانه مغازههای بافت تاریخی بازار این شهر ضروری است، ادامه داد: شهرداریها نقش محوری در حفظ بافت تاریخی شهرها ایفا میکنند و در تکاب نیز حفاظت از بافت تاریخی بازار روباز و جلوگیری از تخریب مغازهها، همکاری تنگاتنگ شهرداری و حمایت مسئولان قضایی را میطلبد.
شهرهای ارومیه، خوی، ماکو، سلماس و تکاب در آذربایجان غربی دارای بافت تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی هستند.
تکاب با ۲۲۰ هزار هکتار مساحت در منطقهای تاریخی و باستانی با یک اثر ثبت جهانی و بیش از ۱۷۰ اثر میراث فرهنگی ثبت ملی در جنوب آذربایجانغربی واقع شده که ۷۰۰ هکتار از مساحت این شهرستان را مناطق شهری تشکیل میدهد.
۹ هکتار از شهر تکاب دارای بافت تاریخی است و قدمت بازار این شهر به عنوان بزرگترین بازار روباز تاریخی کشور به ۱۲۰ سال قبل و اواخر دوره قاجار برمیگردد.
نظر شما