۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۳:۴۶
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83798177
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ادعای پژوهشگر آمریکایی درمورد خروج آمریکا از افغانستان و قدرت‌گیری طالبان

تهران -  ایرنا - «مایکل کوگلمن» کارشناس آسیای جنوبی در مرکز تحقیقات «وودرو ویلسون» مستقر در واشنگتن ادعا کرد که عقب‌نشینی قریب‌الوقوع نظامیان آمریکایی از افغانستان می‌تواند موجب بروز بی‌ثباتی در منطقه و قدرت‌گرفتن مجدد طالبان در این کشور شود.

به گزارش شبکه خبری دویچه‌وله آلمان، وی گفت: با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، طالبان قوی تر از قبل در این کشور ظاهر می شود و این امر سبب می شود که هند از روش های پنهانی برای محافظت از منافع خود در افغانستان تلاش کند.

این پژوهشگر آمریکا با اشاره به کشمکش هند و پاکستان در روند صلح افغانستان افزود: از آنجا که دهلی نو و اسلام آباد رقبای سرسختی هستند، هر اقدام هند در افغانستان از سوی پاکستان کاملا منفی تلقی می شود.

کوگلمن بهترین گزینه برای دهلی نو را برقراری تماس نزدیک با واشنگتن و کابل دانست تا از تحولات افغانستان غافل نماند و در عین حال، انتظارات خود را درمورد روند صلح این کشور به اجرا گذارد.

هند و پاکستان از دیرباز برای گسترش نفوذ در کشور جنگ زده افغانستان رقابت کرده اند و می کنند. این دو کشور رقیب، به طور مرتب یکدیگر را به حمایت از گروه های شبه نظامی برای کسب نفوذ در افغانستان متهم می کنند.

هند می کوشد تا افغانستان برای این کشور یک شریک خوب منطقه ای باشد و از اینرو برای تقویت روابط امنیتی و اقتصادی کابل و دهلی نو، از هیچ تلاشی کوتاهی نمی کند، اما هر نقش هند در افغانستان، زنگ خطری برای پاکستان است.

کابل در تلاش است با کم رنگ تر شدن حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان، برای آینده اقتصاد و امنیت اش، متحدان منطقه ای ایجاد کند.

گزارش ها حاکی است که هند تاکنون برای دستیابی به اهداف منطقه ای خود، میلیاردها دلار در بازسازی افغانستان هزینه کرده و به صدها افسر نیروهای امنیتی افغان آموزش داده است.

به اعتقاد کوگلمن، هند از نظر قدرت نظامی و منطقه ای می تواند نقشی کلیدی در امنیت و پیشرفت افغانستان ایفا کند. بخش اعظم اقتصاد افغانستان وابسته به کمک های خارجی به ویژه هند است. اما با این همه، خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان موجب می شود طالبان در این کشور قدرت بیشتری گیرد و منطقه را بی ثبات تر کند.

هند و افغانستان در سال ۲۰۱۱ توافقنامه همکاری های راهبردی منعقد کردند و انتظار می رود روابط نظامی، اقتصادی و سیاسی دو کشور افزایش یابد.

مدتی بود که هند ارسال کمک های تسلیحاتی و تجهیزات نظامی به افغانستان را متوقف کرده بود و با آموزش به نیروهای امنیتی افغان، کمک هایش را در بخش غیرنظامی افغانستان متمرکز کرده بود.

به باور تحلیل گران، نقش و دیپلماس توسعه ای هند در افغانستان، هدف برخی حملات بوده است، از جمله سفارت هند در افغانستان بارها هدف بمب گذاری و انفجار قرار گرفته و سال گذشته نیز برخی نیروهای داخل افغانستان به معبد سیک ها در کابل حمله کردند و دهها کشته و زخمی برجا گذاشتند.

دهلی نو تلاش می کند از طریق بندر چابهار ایران، نقش مهمی در منطقه داشته باشد. این طرح، اتکای افغانستان به پاکستان را کاهش می دهد و درنتیجه فرصتی برای افغانستان محاط به خشکی ایجاد می کند تا راهی به دریاهای آزاد داشته باشد.

در مقابل هند نیز زمینه منزوی کردن پاکستان در منطقه را فراهم می آورد و از طریق افغانستان به جمهوری های سرشار از انرژی در آسیای میانه دست پیدا می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha