عزیز جاوید روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود هشت هزار هکتار از اراضی زراعی کم بازده مناطق شمالی گنبدکاووس به کشت زیره اختصاص یافته که از این مقدار ۶ هزار هکتار آن قابل برداشت است.
وی افزود: به دلیل قارچ زدگی ناشی از رطوبت بالا زیره ۲ هزار هکتار از مزارع گنبدکاووس قابل برداشت نیست.
وی، قیمت فروش هر کیلوگرم زیره را بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار ریال اعلام کرد و اظهار داشت: عرضه زیره در بورس که در گام نهایی قرار دارد می تواند موجب افزایش قیمت این محصول و افزایش بهره وری برای تولیدکنندگان شود.
جاوید همچنین توسعه کشت گیاهان دارویی در نوار مرزی و اراضی کم بازده مناطق شمالی گنبدکاووس را از سیاستهای جهادکشاورزی اعلام کرد و گفت: درصورت استقبال کشاورزان برای کشت گیاهان داروی از جمله زیره، درآمد آنها حداقل در مقایسه با کشت گندم و جو چند برابر افزایش خواهد یافت.
وی، دوره رشد کوتاه سه ماهه، نیاز آبی اندک و مقاوم به شوری خاک و آفات و بیماریها را از مزایای کشت زیره در اراضی کم بازده برشمرد و افزود: برنامه جهادکشاورزی گنبدکاووس، توسعه کشت زیره حداقل تا ۱۰ هزار هکتار است.
شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس با افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی که ۶۰ درصد آن به صورت دیم کشت میشود، از شهرستانهای مهم تولید کشاورزی گلستان بالاخص گندم است.
نظر شما