مدیر تصفیه صندوق علویه روز یکشنبه در این مراسم گفت: مجتمع رفاهی سلسله الذهب با ۴۵ هزار مترمربع وسعت جزء اموال صندوق علویه نیشابور بود که شناسایی و در اختیار گرفته شد و مجوزهای لازم برای ساخت جایگاه سوخت در آن اخذ شده است.
محمود عابدی افزود: برای ساخت این جایگاه سوخت حدود پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز است و پس از رسیدن به مرحله بهرهبرداری کل مجموعه به قیمت روز کارشناسی شده و شرکت سهامی تاسیس می شود.
وی ادامه داد: از محل این شرکت سهامی طلبکاران سهامهای خود را دریافت می کنند و امیدواریم با ارزش افزوده ایجاد شده عمده مطالبات سپردهگذاران تسویه شود.
مدیر تصفیه صندوق علویه در این مراسم گفت: این موسسه ابتدا ۸۱۰ میلیارد ریال بدهی داشته که از اواخر سال ۹۳ تا اوایل ۹۵ رییس هیات مدیره وقت شروع به پرداخت دیون کرده و بخشی از آن پرداخت شده است و میزان بدهی این صندوق هم اکنون به ۲۷۰ میلیارد ریال رسیده است.
عابدی با اشاره به این که اکثر طلبکاران این موسسه نیشابوری هستند افزود: این صندوق در نیشابور تک شعبه بود و البته مالک در شهرهای مشهد و سبزوار صندوق های دیگری هم داشته که اسم های دیگری داشته اند.
صندوق علویه نیشابور در اسفند ماه ۱۳۹۳ با ۱۵ سال سابقه در ارائه تسهیلات با اعلام ورشکستگی تعطیل شد و از آن زمان تا کنون جمع زیادی از سپردهگذاران در این صندوق با چالش های فراوانی برای بازپس گیری سپرده خود رو به رو بوده اند.
با اعلام ورشکستگی این صندوق در اول اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ هیات مدیره صندوق علویه طی جلسهای مدیر تصفیهای برای تعیین اموال صندوق انتخاب کرد.
رییس دادگستری نیشابور در این مراسم گفت: تا کنون حدود ۲۶ هزار نفر از مالباختگان صندوق علویه در نیشابور با مبلغ حدود ۲۷۰ میلیارد ریال باقی ماندهاند که این میزان از طلبکاریها برای هر نفر از پنجاه هزار تا ۸۰۰ میلیون تومان را شامل میشود.
حجتالاسلام غلامحسین حکمتیپور افزود: آنچه که امروز شاهد آن هستیم نتیجه پیگیریهای شورای پیشگیری از وقوع جرم، تلاشهای دادستان و نیروی مقاومت بسیج است که موجب شد بخشی از اموال این موسسه برای جبران ضرر مالباختگان جمعآوری و به این مسیر هدایت کنیم هر چند این میزان کم است.
وی ادامه داد: متاسفانه پیش از ورود دادگستری، شورای پیشگیری، بسیج و دادستانی یکسری تحرکاتی اتفاق افتاد و بخش عمدهای از اموال این صندوق از دسترس خارج شد و هماکنون در مشهد و نیشابور در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شده است.
رییس دادگستری نیشابور گفت: این طرح، روزانه امیدی برای رفع مشکلات میتواند باشد که باید مورد توجه و همیاری و همفکری شما قرار بگیرد تا زودتر به نتیجه مطلوب برسد.
حکمتی پور افزود: قوه قضائیه با ورود به پرونده سایر موسسات منحل شده تلاش کرد با کمترین ضرر و تنش مسائل را حل کند که در مورد صندوق علویه هم همین اتفاق افتاد و امیدواریم با پیگیریهایی که انجام میشود سایر مراحل حل پرونده علویه به سرعت طی شود.
وی ادامه داد: امیدواریم دوباره شاهد این نوع اتفاقات نامیمون نباشیم که عدهای از مردم بدون مطالعه و بررسی به حوزههای مالی وارد شوند که فرجام آن نامعلوم است.
او اضافه کرد: در کشور به خاطر مسائل زیادی که بخشی از آن هم خارج از کنترل مسوولان و مدیران است فراز و نشیبهای اقتصادی فراوانی داریم که این نوسانات را همواره طی چهار دهه گذشته به خصوص پس از جنگ تحمیلی و شروع دوران سازندگی داشتهایم.
مرکز شهرستان ۴۵۰هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
نظر شما