۱۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۵۱
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 83806128
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کارگروه بررسی آلودگی نفتی سرخون ۲ هفته یکبار برگزار می‌شود

شهرکرد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: به منظور تسریع در بررسی و رفع مشکل آلودگی نفتی منطقه سرخون شهرستان اردل، کارگروهی با حضور دستگاه‌های مربوطه هر ۲ هفته یکبار در استان برگزار می‌شود.

الله‌کرم نصیری روز یکشنبه در نشست بررسی مشکلات آلودگی نفتی منطقه سرخون این استان که با حضور نمایندگان شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان برگزار شد، افزود: این کارگروه وظیفه دارد تا گزارشی از پیگیری‌های انجام گرفته در راستای شناسایی منبع آلودگی که به تازگی از سوی دانشگاه تبریز در حال مطالعه است، ارائه دهد.

وی ادامه داد: همچنین در این کارگروه در خصوص خسارت‌ها و نحوه پرداخت آن به شیلات‌داران و مردم متضرر منطقه رسیدگی می‌شود.

نصیری تصریح کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در این نشست پیگیری شود بررسی برآورد خسارت سال‌های ۹۷ و ۹۸ شیلات‌داران و کشاورزان منطقه و تصمیم‌گیری در خصوص از سرگیری فعالیت‌های کشاورزی و آبزی‌پروری در سال جاری است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۵ میلیارد تومان خسارت به شیلات‌داران منطقه از سوی شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان پرداخت شده است، اما رفع آلودگی و شناسایی منبع آلودگی از اهمیت بالایی برخوردار است که امید می‌رود با اهتمام محققان دانشگاه تبریز این مهم به نتیجه برسد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به وارد شدن خسارت به ۵۸ مزرعه پرورش ماهی در منطقه سرخون اردل، اظهار داشت: در این واحدها بیش از ۲۰۰ نفر مشغول به کار بودند، که نه تنها این اشتغال سالهاست از بین رفته بلکه می‌طلبد در سال جهش تولید و برای تولید غذای مورد نیاز مردم، مشکل آلودگی سرخون هرچه سریع‌تر برطرف شود.

ذبیح‌الله غریب افزود: در این منطقه به واسطه فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری و شیلات، ظرفیت تولید سالانه یک هزار تن محصولات غذایی به ارزش ۲۰ میلیارد تومان وجود دارد که این ظرفیت به سبب آلودگی نفت از دسترس خارج شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس جدیدترین نتایج آزمایش‌های انجام شده که مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست است، آلودگی این منطقه بیشتر از حد استاندارد گزارش شده و امکان فعالیت‌های کشاورزی و آغاز به کار مزارع پرورش ماهی وجود ندارد.

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان نیز گفت: این شرکت تاکنون بیش از ۳۴ میلیارد تومان بابت خسارت مردم، هزینه تامین آب شرب و اقداماتی برای رفع آلودگی منطقه سرخون شهرستان اردل پرداخت کرده است.

سیاوش اورنگی افزود: ۱۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از مجموع هزینه‌های انجام شده، بابت خسارت به مردم پرداخت شده است.

وی ادامه داد: همچنین سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بابت تامین آب شرب منطقه، ۱۴۶ میلیون تومان بابت آزمایشات و نمونه‌برداری از آب چشمه و رودخانه سرخون، ۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بابت مطالعات و تحقیقات جهت شناسایی محل دقیق منشاء آلودگی، سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بابت خرید ۲ حوضچه پرورش ماهی و ۱۵۰ میلیون تومان بابت هزینه کارشناسی پرداخت شده است.

اورنگی، در خصوص اقدامات این شرکت در خصوص تامین آب شرب سالم مردم منطقه سرخون، تصریح کرد: آبرسانی روزانه ۴۰ هزار لیتر آب سالم و بهداشتی از طریق تانکر سیار از سال ۹۰ تا زمستان ۹۶، انتقال موقت روزانه ۲۰۰ هزار لیتر آب شرب سالم و بهداشتی با احداث خط لوله چهار اینچ به طول بیش از هفت کیلومتر از سال ۹۰ تا ۹۶ و مطالعات تامین آب شرب جایگیزین توسط شرکت طرح افرا و خرید ۲ دهنه چشمه با دبی ۴۰ لیتر بر ثانیه تا افق ۱۴۲۵ از جمله این اقدامات بوده است.

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان به اقدامات انجام شده در راستای حذف منابع آلودگی نیز گفت: تعمیر مخزنTS مرکز انتقال نفت جهت اطمینان از عدم هرگونه نشتی و آلودگی احتمالی آب و خاک، روباز کردن و احداث حوضچه منیفولد مرکز انتقال نفت شماره ۶، اجرای پروژه تعویض و تغییر مسیر لوله ۳۰ اینچ نفت خام مارون- اصفهان و تعمیر و مقاوم‌سازی خط لوله نفت خام مارون در ۱۲ محدوده حدفاصل سرخون تا گندمکار از جمله این اقدامات به شمار می‌رود.

اورنگی ادامه داد: احداث سایت پاکسازی به منظور انتقال خاک‎های آلوده، راه‌اندازی سامانه تصفیه پساب بهداشتی و احداث حوضچه تبخیر با گنجایش ۲ هزار مترمکعب به منظور مدیریت پساب‌های صنعتی مرکز انقال نفت گندمکار از دیگر این اقدامات است.

وی با بیان اینکه تاکنون چند دانشگاه مطرح کشور در خصوص شناسایی و رفع آلودگی منطقه مطالعاتی انجام داده‌اند، اظهار داشت: به تازگی دانشگاه تبریز در خصوص تعیین منشاء و گسترش آلودگی سرخون آماده انجام مطالعات شده است.

اورنگی خاطر نشان کرد: این شرکت به صورت ماهیانه طی سالهای اخیر از چشمه و رودخانه سرخون آزمایشاتی گرفته است که نتایج آن بیانگر آلودگی جزیی و  روند روبه کاهش آن است.

به گزارش ایرنا، قرارگیری چهارمحال و بختیاری در مسیر خط انتقال نفت مارون به اصفهان سالهاست که مردم منطقه سرخون شهرستان اردل این استان را با مشکلاتی روبرو کرده است.

سرخون مرکز بخش میانکوه از بخش‌های شهرستان اردل است که تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ کیلومتر و تا اردل مرکز شهرستان ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.

بررسی‌ها اداره‌کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری حاکی از آن است که در اواسط دهه ۶۰ خط لوله انتقال نفت خام مارون به اصفهان دچار شکستگی می‌شود و در پی آن نفت به آرامی در منابع آب و خاک این منطقه نشست می‌کند.

اکنون پس از گذشت چند دهه از بروز آلودگی نفتی در آب و خاک این منطقه و با وجود انجام برخی اقدامات مقطعی، هنوز اقدام موثری که منجر به نشت‌یابی و جلوگیری از نشست نفت خام به اراضی این منطقه که اثرات مخرب زیست محیطی بسیاری به همراه داشته، انجام نشده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha