۱۳ خرداد ۱۳۹۹، ۹:۲۲
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 83806931
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سوگواره غرق‌شدن نوجوانان گلستانی در سدها و آب‌بندان‌ها

گرگان - ایرنا - گرمای شدید هوا، نبود امکانات کافی برای گذراندن اوقات فراغت در مناطق شمالی و کم برخوردار گلستان و نزدیکی سکونت‌گاه‌ها به سدها و کانال‌های آب سبب شده تا آب‌تنی به پای ثابت سرگرمی جوانان و نوجوانان این منطقه تبدیل شود اما عدم تسلط به فن شنا، پیامد تلخی برای این وقت‌‎گذرانی‌ها دارد که تاوان آن را خانواده‌ها با مصیبت غرق‌شدن فرزندان خود می‌دهند.

تن و بدن پدران و مادران گلستانی هر بار با شنیدن اجازه خواستن فرزندان برای رفتن به سدها و کانال ها برای آب‌تنی می لرزد اما نبود جایی برای تفریح و بازی و اصرار فرزندان برای همراهی با دوستان، آن را ناگزیر از قبول این وقت گذرانی ها می کند.

آخرین نمونه این اتفاق تلخ چند روز قبل در سد دانشمند افتاد و در آن یک نوجوان اهل روستای دوزالوم بخش داشلی‌برون گنبدکاووس که به همراه دوستانش برای شنا خود را به آب ذخیره شده پشت این سد انداخته بود، به دلیل مسلط نبودن به فنون شنا غرق شد و جنازه اش پس از ساعت ها تلاش گروه های تخصصی غواصی از دل آب بیرون کشیده شد.

از این اتفاقات همه ساله برای ساکنان روستاهای همجوار سدها و کانال های آب عمیق و آب بندان های گلستان می افتد اما نه نوجوانان و جوانان از آن درس می گیرند و نه خانواده ها در چگونگی گذراندن اوقات فراغت تجدید نظر می کنند.

امیر خدیور یکی از اهالی ساکن محدوده سد وشمگیرآق قلا به خبرنگار ایرنا گفت : در محدوده این سد، روستاهای زیادی وجود دارد و تقریبا هیچ کدام آن ها جایی برای سرگرمی نوجوانان و جوانان ندارند و شنا، تفریح اول و آخر این فرزندان و خطرناک ترین شیوه وقت گذرانی است.

وی ادامه داد : با وجود اینکه هر سال در سد و کانال ها مجاور آن شاهد اتفاقات تلخ برای اهالی روستا هستیم اما باز داستان غم انگیز غرق شدن تکرار می شود زیرا نوجوانان و جوانان منطقه راه دیگری برای تفریح ندارند.

وی بیان کرد: اشتغال بیشتر خانواده ها به کارهای کشاورزی در فصل گرم سال موجب شده نظارت آن ها بر رفتار و فعالیت فرزندان کمتر از همیشه باشد که این عامل در قرارهای دسته جمعی نوجوانان و جوانان و رفتن به جاهای خطرناکی مانند سد و آب بندان ها بی تاثیر نیست.

خدیور به دور بودن این روستاها از مراکز درمانی نیز اشاره کرد و گفت: در مواردی تن نیمه جان فرد غرق شده از آب بیرون کشیده شد اما به دلیل دوری روستا تا درمانگاه در مسیر انتقال جان خود را از دست داد.

مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای گلستان چند روز قبل گفته بود که شنا کردن در محدوده سدهای مخزنی و انحرافی و کانال های آبیاری در استان ممنوع است.

شعبان رسولی افزود: همه ساله با آغاز فصل گرما به ویژه در روزهای پایانی هفته و روزهای تعطیل، برخی از جوانان و نوجوانان، بدون توجه به علائم هشداردهنده و اطلاعیه‌های مکرر، در دریاچه‌ها و مخازن سدها و کانال‌های آبیاری و زهکشی، شنا می‌کنند که این سهل‌انگاری و بی‌توجهی، در مواردی منجر به مرگ آن ها می شود.

وی با اشاره به حوادث غم انگیز در سدها و رودخانه های استان گفت: امسال آب رودخانه ها، انهار، کانال ها و سدهای گلستان به علت بارش های فراوان بالا آمده و کمترین بی احتیاطی در محدوده این منابع آبی، حوادث غم انگیزی را رقم خواهد زد.

وی افزود: در حریم منابع آبی پلاکارد و تابلوهای هشداردهنده نصب شده و به دلیل گستردگی این محدوده امکان گماردن نیروی حفاظتی برای جلوگیری از شناکردن افراد وجود ندارد.

رسولی اضافه کرد: این تاسیسات فقط برای آب‌رسانی ساخته شده و برای شنا کردن مناسب نیست.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان با اشاره به غرق شدن چند روز قبل یک نوجوان اهل بخش داشلی برون در سد دانشمند، نسبت به جلوگیری از حوادث مشابه با توجه به فرا رسیدن فصل گرما هشدار داد.

سید رضا قادری به ایرنا گفت: گرما هوای، اوقات فراغت زیاد و نزدیکی به منابع آبی، انگیزه نوجوان و جوانان را برای دیدن رودخانه، دریاچه، کانال‌ها و شنا کردن در آن بیشتر می کند که ممکن است این شور و اشتیاق، خاطره تلخی برای یک خانواده و حتی اهالی یک روستا به یادگار بگذارد.

قادری افزود: غرق شدگی به عنوان یکی از علل‌ مرگ و میر غیر عمدی به راحتی قابل پیشگیری است اما با وجود هشدارهای فراوان، برخی افراد نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند.

پیگیری خبرنگار ایرنا از پزشکی قانونی استان برای مشخص شدن تعداد غرق شدگان گلستان بی نتیجه ماند و روابط عمومی مرکز فوریت های پزشکی استان نیز جان باختگان پارسال غرق شدگی در کانال های آب، رودخانه ها، سدها و استخرها را ۴۳ نفر اعلام کرد.

گلستان با داشتن پنج حوضه آبریز گرگان‌رود، قره‌سو، اترک سفلی، شرق خلیج گرگان و نکارود علیا، دارای ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر رودخانه‌ شاخه اصلی و فرعی است.

این استان در بخشی از حوضه آبریز دریای خزر واقع است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی دارای رودخانه‌های پرآب و مهمی است که این رودها از شریان‌های اصلی و ارزشمند حیات اقتصادی به ویژه در عرصه کشت انواع محصولات کشاورزی استان به شمار می‌روند.

استان گلستان ۱۴ سد با ظرفیت حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در دست بهره برداری دارد که بیشتر برای مهار سیلاب و تامین نیاز بخش کشاورزی ساخته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha