چرخ زندگی روزمره مردم چند ماهی است که کج دار و مریض میچرخد و با اینکه هنوز دارویی یا روشی برای کنترل و محدود سازی این ویروس تولید نشده و مردم هر روز به امید شنیدن خبر خوب، رسانهها را دنبال میکنند تا مسوولان بهداشت و درمان وعدهای از کاهش و سیر نزولی شیوع این بیماری در کشور دهند لذا خطر آن را جدی نمیگیرند.
جمعهای مردم بویژه افراد مسن در برخی نقاط شهر بیجار با توجه به افزایش دمای هوا و ثبات جوی، روز به روز بیشتر میشود و از طرفی آمار افراد مبتلا شهرستان به این ویروس هم در حال افزایش است بطوریکه بلوار امام خمینی (ره)، پارک ۱۵ خرداد، محوطه میدان آیت الله طالقانی و درب پاساژ بقایی از جمله نقاط پرجمعیت این شهر است که روزانه افراد بسیار زیادی را به خود جمع میکند، اجتماع کنندگانی که اعتقادی به استفاده به ماسک و دستکش و رعایت فاصله اجتماعی هم ندارند.
بلوار امام خمینی (ره) به طول سه کیلومتر و فضای سبز مناسب آن موجب شده نوجوانان، جوانان و خانوادههای بسیاری از ساعات ابتدایی عصر تا پاسی از شب در این محل حضور یافته و پیاده روی کنند که با توجه به عرض ۲ متری بلوار، شلوغی در این ساعات تهدید سلامت است.
طی چند روز گذشته خودروهای هلال احمر بارها از طریق بلندگوها پیام در خانه بمانید و اعلام وضعیت قرمز را به اطلاع عموم مردم این شهر رساندند اما مردم همچنان بی توجه هستند و با وجود افزایش تعداد افراد مبتلا و مرگ بیماران کرونایی میتوان علت این بیتوجهی یا کم توجهی را در عدم باور عمومی از خطرات این ویروس یا دروغ پنداشتن این بیماری دانست.
کهولت سن را میتوان در کم طاقتی و عدم پذیرش نصیحت و توصیههای بهداشتی برشمرد همچنین سطح سواد کم نمیتواند درک درستی از بیماری را برای یک فرد تشریح کند ضمن اینکه بدلیل داشتن مشکلات اقتصادی و رفاهی برخی افراد جامعه دیگر تاب و توانی برای پذیرش مهمان ناخوانده کرونا و ماندن در خانه ندارند.
تجمع جوانان و کهنسالان در میدان آیت الله طالقانی هم که محلی برای کاریابی کارگران فصلی است از جمله نقاط قرمز و خطر آفرین بیجار است زیرا این افراد به علت سطح درآمد متوسط و پایین نمیتوانند ماسک و دستکش تامین کنند و به ناچار برای یافتن درآمد در این محل جمع میشوند.
همچنین از کارگرانی که درآمد ثابتی ندارند و فاقد بیمه درمانی و بازنشستگی هستند، نمیتوان انتظار داشت که با رعایت فاصله اجتماعی در انتظار کارفرما باشند پس از افراد خیر و موسسههای مردمی انتظار میرود فکری برای تأمین نیاز بهداشتی این افراد کنند.
از دیگر محلهایی که اجتماع بسیاری را به خود مشغول میکند، درب پاساژ بقایی است که مکانی برای خرید و فروش عتیقه، انگشتر و تسبیح است، خریدار و فروشنده بدون ماسک، دستکش در کنار یکدیگر، بیماری را به هم تعارف میکنند.
با چند نفر از همین افراد در خصوص چرایی عدم رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و دستکش سوال پرسیدم که تنها یک تن آنان پاسخ داد: ولومون کن! و دیگری هم میگوید: گران است و بی فایده!
گفت و گو با کسانی که از خانه نشینی و بیکاری خسته شده و حال و حوصلهای برای مصاحبه ندارند کار بسیار سختی است اما از جواب کوتاه آنان میتوان فهمید کاسه صبر شان پُر شده و طاقت از کف داده از خانه خارج شدهاند.
محمد علیداد که بساط انگشتر و تسبیح پهن کرده حاضر شد چند دقیقهایی با ما گفت و شنود دوستانه داشته باشد، میگوید: از اسفند پارسال تاکنون درآمدی نداشتم و در این شرایط چه کسی حاضر هزینه زندگیام را برای چند ماه تقبل کند؟
وی افزود: نه همسایه به فکر همسایه است و نه مسوولی به فکر ما دست فروشان و روز مزدهاست، باور کنید اگر یارانه نداشتیم از شدت گرسنگی باید مرگ را انتخاب میکردیم.
علیداد گفت: من حدود ۲ میلیون تومان انگشتر و تسبیح به عنوان سرمایه دارم اما اگر نتوانیم بساط کنم چگونه می شود درآمد داشت و چرخ گرانقیمت زندگی را به چرخش در آورد.
او که دیگر حوصلهای برای ادامه صحبت ندارد، ادامه داد: ازت خواهش میکنم اگر خبرنگاری یه کاری کن که کمک حال ما بشه نه باعث بشه که بیان ما رو بیکار کنند و بگن که باید خانه نشین شوید!
براستی قصد و نیت ما این نیست که بگوییم که مسوولین باید سریع چنین جماعتهایی را متفرق کنند یا قوه قهریه اجازه ندهد کسانی که از این طریق ارزاق میکنند بیش از پیش بر مشکلات اقتصادیشان افزوده شود.
زنگ خطر کرونا در بیجار به صدا درآمد
مدیر شبکه بهداشت و درمان بیجار با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به کرونا گفت: با توجه به افزایش آمار مبتلایان آژیر خطر برای این شهرستان به صدا درآمده است و درصورت عدم رعایت موازین بهداشتی شرایط به مراتب بدتر خواهد شد.
ابوالفضل خدامرادی اظهار داشت: با افزایش شمار مبتلا به کووید ۱۹، ماندن در خانه در قطع زنجیره ویروس کرونا و کنترل این بیماری بسیار موثر است و در غیر این صورت استفاده از ماسک در اماکن پرتردد لازم است چون تاثیر آن در کنترل ابتلا به اثبات رسیده و مردم نباید از این مهم غافل شوند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان بیجار با اشاره به افزایش مبتلایان در چند روز گذشته افزود: طی روزهای گذشته با افزایش تعداد محیطهای تست و نمونه گیری بصورت هدفمند از افرادپرخطر شامل بیماران دیالیزی، بیماریهای خاص، سرطانی و افراد داری نقص سیستم ایمنی و خانواده های آنان به انجام رسید که افزایش آمار را در پی داشت.
وی با بیان اینکه علایم بیماری تغییر کرده است، یادآور شد: بیشتر افرادی که طی چند گذشته کرونا مثبت بوده اند، فاقد علائم بالینی(بی علامت) بودهاند، کم کردن محدودیت ها به معنای کاهش توجه مردم به رعایت پروتکل بهداشتی نیست و مردم همچنان باید چهارچوب بهداشتی را رعایت کنند و در مراوده های اجتماعی مکرر و تردد در اماکن غیر ضروری بپرهیزند.
دکتر خدامرادی تاکید کرد: این باور که کرونا ویروس ضعیف شده کاملا غلط است و از همین رو مردم باید هشدارها را جدی بگیرند و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و مردم از اقدامات بهداشتی، گندزدایی رعایت فاصله فیزیکی و درخانه ماندن عافل نشوند و تا بتوانیم باهم افزایی گامی درراستای کنترل این ویروس منحوس برداریم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیجار با اشاره به اینکه روند روبه افزایش افراد مبتلا به کرونا قابل پیشبینی بود، افزود: پیش از این، انجام تست کرونا نیازمند پرداخت هزینه توسط متقاضیان بود که به همین علت افراد کمی توان مالی برای این کار داشتند.
دکتر خدامردای یادآور شد: در حال حاضر انجام تست کرونا به علت تصمیم وزارت بهداشت و درمان، بصورت رایگان و در حدود یک صد تست در روز از متقاضیان اقدام میشود.
او افزود: افرادی که دارای تست مثبت باشند در سه دسته طبقه بندی خواهند شد که افرادی که از سطح کمتری برخودار هستند بصورت خود مراقبتی و قرنطینه خانگی با تجویز داروهای متناسب کرونا ترخیص میشود و افرادی که از سطح درگیری بالاتری برخوردار هستند در بخش مخصوص بیماران کرونایی بیمارستان حضرت امام حسین(ع) بستری خواهند شد.
پیاده رویی مردم در سطح شهر و بی هدف نگران کننده است
فرماندار بیجار هم در این خصوص گفت: پیادهروی مردم در بلوار حضرت امام خمینی (ره) نگران کننده است زیرا از ابتدای عصر هر روز تا پاسی از شب، جوانان و نوجونان زیادی بصورت گروههای چند نفری در کنار یکدیگر عبور می کنند.
علی اکبرورمقانی یادآور شد: از فعالان اجتماعی، مدیران کانالها و گروههای فضای حقیقی و مجازی خواستار همیاری در خصوص نشر عموم احترام به توصیه های بهداشتی و عدم حضور در اجتماع است.
وی افزود: خانه نشینی و کاهش ساعات حضور در جامعه یکی از بهترین روشهای کاهش شیوع بیماری ویروسی کرونا در میان مردم به علت قطع زنجیره انتقال توسط مسوولین بهداشت و درمان به شمار میرود.
فرماندار بیجار اضافه کرد: با توجه به تعداد قابل توجه کاربران پیام رسان های داخلی و خارجی در قالب کانالها و گروهای فضای مجازی، از همه مدیران فعال در شهرستان خواستار بازنشر محتواهای تولیدی وزارت بهداشت و درمان بصورت مرتب برای مخاطبین خود است.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در جامعه اظهار داشت: فضای مجازی یکی از بهترین و در دسترس ترین فضاهای مورد استفاده عموم مردم است که می توان با مدیریت و تولید خوراک مناسب، فرهنگ عمومی را نسبت به خطر جدی بیماری کرونا آگاهی بخشید.
ورمقانی با دعوت از مدیران کانالها و گروهای تلگرامی به فرهنگ سازی عمومی در خصوص بیماری ویروسی کرونا گفت: از همه فعالان عرصه فضای مجازی و مدیران کانالها و گروها، خواستاریم با ترویج و نشر محتواهای وزارت بهداشت و درمان در خصوص بیماری ویروسی کرونا نسبت به تشویق مردم به رعایت فاصله اجتماعی، در خانه ماندن و رعایت بهداشت فردی در این فرهنگ سازی دولت و وزرات بهداشت را یاری نمایند.
وی تاکید کرد: اگر عموم جامعه نسبت به مسئله بهداشت و کرونا حساسیت و دغدغه نداشته باشند، هیچ قدرت و محدودیتی نمی تواند از شیوع این بیماری خطرناک در کشور پیشگیری نماید.
فرماندار بیجار افزود: از اصحاب رسانه و خبرنگاران دعوت می نماییم در این راه از همه ظرفیت های موجود جهت کاهش ابتلای مردم به بیماری کرونا، استفاده نمایند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تا ظهر چهارشنبه ۲۱ خرداد در مجموع ۱۷۷ هزار و ۹۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا هشت هزار و ۵۰۶ نفر رسید.
شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
نظر شما