جعفر رودری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش صادرات استان کرمان به طور عمده تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا و پیامدهای حاصل از آن در عرصه تجارت بین الملل و محدودیت های حاکم بر فضای بین المللی تجارت بوده است.
به گفته رودری بیشترین تاثیر کاهش صادرات استان کرمان بر کاهش سطح واردات کالاهای واسطه ای ، مواد اولیه و قطعات مورد نیاز صنایع بزرگ استان و دیگر بخش ها میباشد، که در صورت تداوم این روند میتواند موجبات آسیب بر تداوم فرآیند مناسب برخی بنگاه های اقتصادی و فعالیت های استان را فراهم نماید.
کاهش ۹۶درصدی واردات به استان کرمان
وی اظهار داشت: البته نکته قابل تامل که ناشی از تاثیرات بحران کرونا می باشد، کاهش بیسابقه واردات استان است که طی مدت یاد شده حدود ۹۶ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش چشمگیری پیدا کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان تصریح کرد: برای برون رفت از وضعیت موجود که منحنی های صادرات و واردات در استان سیر نزولی بخود گرفته ، ضرورت دارد که این روند کاهشی در دو مولفه یاد شده در جهتگیریهای کلان اقتصادی استان مورد توجه واقع شود.
بر اساس این گزارش پسته و مغز پسته، خرمای خشک و تازه، سیمان، کاشی و سرامیک، مصنوعات مسی، روغن خوراکی، نانوکامپوند، سنگ و کنسانتره مولیبدن، از اقلام عمده صادراتی استان بوده و اجزای و قطعات خودرو، سایر لوازم و ماشین آلات صنعت و مکانیک، الیاف آکرلیک، ماشین آلات راهسازی و کشاورزی و انواع نخ غیرپنبه ای از اقلام عمده وارداتی به استان کرمان بشمار می رود.
از سویی محصولات جالیزی نیز بخش عمده ای از صادرات جنوب استان کرمان را به کشورهای حاشیه خلیج فارس تشکیل می دهد که این روزها تحت تاثیر کرونا قرار گرفته و برخی از کشورها مرزهای خود را بر این صادرات بسته اند.
نظر شما