فاطمه آقازاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به علت کمبود مقطعی و کشوری، توزیع در سطح همه داروخانهها امکان پذیر نبوده و برای کنترل و نظارت دقیق بر نحوه توزیع، مقرر شده که داروی موجود بین تعداد محدودی از داروخانه های منتخب توزیع شود که در صورت رفع کمبود، توزیع آن در همه داروخانه ها صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: شهروندان برای اطلاع از لیست داروخانههای معین در همه نقاط آذربایجانغربی می توانند از ساعت هشت صبح تا هشت شب با شماره تلفن رایگان ۱۹۰ تماس گرفته و اسامی داروخانه های معین را دریافت کنند.
وی بیان کرد: طی هفتههای اخیر با مشکل کمبود یک سری از اقلام انسولین از جمله انسولین قلمی و پر مصرف خارجی مواجه بودیم که این کمبود سراسری بود ولی رفع مشکل از همان روزهای نخست پیگیری شد.
وی ادامه داد: طی هفته جاری تعداد محدودی از این دارو به صورت سهمیه از سوی سازمان غذا و دارو به آذربایجانغربی اختصاص یافت که به تدریج در داروخانه های معین استان توزیع می شود.
مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآوردههای دارویی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی به بیماران دیابتیک توصیه کرد که تا زمان تامین کامل انسولین قلمی مورد استفاده خود از سایر برندهای انسولین یا انسولین تزریقی تولید داخل که به وفور در بازار موجود است، با مشورت پزشک معالج استفاده کنند.
آقازاده در مورد اظهارات شهروندان در خصوص اثر برندهای جایگزین گفت: انسولینهای با برند جایگزین نیز مجوزهای لازم را از سازمان غذا و دارو اخذ کرده و در خصوص اثربخشی این داروها هیچ نگرانی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، انسولین مهمترین داروی بیماران دیابتی است و کمبود آن باعث بروز مشکل برای این بیماران می شود ولی همه توان نهادهای مسوول، جلوگیری از کمبود این دارو در کشور و مناطق مختلف است.
آمار دقیقی از بیماران دیابتی در آذربایجان غربی وجود ندارد ولی آخرین بررسی ها از سهم حدود ۱۲ درصدی این بیماران از جمعیت خبر می دهند که البته همه آنها نیاز به تزریق انسولین ندارند.
نظر شما