عادی شدن کرونا بار سنگینی به دوش کادر درمان وارد می‌کند

تهران - ایرنا - یک جامعه شناس گفت: عادی شدن کرونا برای جامعه به طور کلی اتفاق افتاده، اما عادی شدن این شرایط از طرفی برای اقتصاد و آموزش مناسب است و از طرفی بار سنگینی را به دوش کادر بهداشت و درمان وارد می‌کند.

اباذر اشتری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره عادی شدن شرایط کرونایی برای جامعه افزود: به نظر می‌رسد جامعه به سمت عادی شدن ویروس کرونا در حال حرکت است. در ترکیب دو مفهوم بیولوژی (ویروس کرونا) و جامعه، سازگاری و همزیستی متقابلی اتفاق افتاده و مردم حالا ویروس کرونا را بخشی از زندگی خود می‌دانند و راحت‌تر از سایر کشورها خود را با آن منطبق کرده‌اند.

وی ادامه داد: از طرفی بر اساس مشاهده‌ها و مقاله‌های بین المللی، به نظر می‌رسد ویروس کرونا نیز خود را با مردم سازگار کرده و شاید شدت حمله آن کمتر از قبل شده است. البته در این زمینه باید پزشکان و متخصصان نظر بدهند اما به طور کلی جامعه به سمت عادی شدن شرایط و سازگاری با این پدیده حرکت کرده است.

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی گفت: در دو تا سه هفته اخیر که به سمت عادی شدن شرایط کرونایی حرکت شده، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یافته است. اگرچه تعداد مبتلایان نسبت به سایر کشورها پایین‌تر است، اما واقعیت این است که عادی شدن شرایط اگر با کنترل و مدیریت همراه نباشد، ضررهای بیشتری نسبت به منافع آن خواهد داشت. اگر وضعیت از لحاظ نگرشی برای مردم عادی شود، با بحران وحشتناکی در تابستان مواجه خواهیم شد.

عادی سازی باید با پروتکل‌ها همراه باشد

اشتری بیان کرد: عادی سازی شرایط کرونایی باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی همراه باشد و در این صورت سازنده خواهد بود و اگر غیر از این اتفاق بیفتد، امکان پذیر نیست. در نتیجه چاره‌ای جز عادی سازی نداریم، ولی زیرساخت‌ها از طرف دولت و حاکمیت باید فراهم شود و مردم هم نکات بهداشتی و پروتکل‌ها را بیشتر رعایت کنند.

تاثیر کرونا بر جامعه

این جامعه شناس درباره تاثیر کرونا بر جامعه اظهار کرد: تاثیر کرونا را باید در سه حوزه روابط اجتماعی، اقتصادی و آموزشی بررسی کنیم. در حوزه روابط اجتماعی به کمک تکنولوژی‌های فضای مجازی، فاصله‌های اجتماعی خیلی زیاد نشده، اما فاصله فیزیکی به شکل معناداری زیاد شده و این خوب است. ولی حوزه آموزش به علت کرونا قطعا آسیب دیده است.

وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد نیز اثرات منفی زیادی در کوتاه مدت به علت شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاده، اما در بلند مدت به دلیل قدرت انطباق حوزه اقتصاد، اگر به درستی مدیریت شده و برنامه ریزی شود، شاخص‌های اقتصادی رو به افزایش خواهد بود. در غیر این صورت، امکان شکاف اقتصادی و فاصله طبقاتی به واسطه فقر و بی‌کاری و محدود شدن صنف‌ها اتفاق می‌افتد.

افول حوزه آموزش در دوران کرونایی

اشتری درباره تاثیر ویروس کرونا در حوزه آموزش گفت: در حوزه آموزش که زیربنا و اساس توسعه محسوب می‌شود، چه در آموزش عمومی و چه در حوزه دانشگاهی با افول مواجه بودیم. اگر قرار باشد در سال‌های آینده با ویروس کرونا سروکار داشته باشیم نیز احتمالا با مشکلات منفی بیشتری به واسطه افول حوزه آموزش مواجه خواهیم شد.

علت جدی نگرفتن توصیه‌های بهداشتی

وی درباره رفتارهای اجتماعی مردم در دوران شیوع ویروس کرونا بیان کرد: رفتارهای اجتماعی مردم و همراهی با حوزه سلامت در مقابله با کرونا به طور کلی نمره قبولی می‌گیرد، اما عدم توجه و جدی نگرفتن توصیه‌ها می‌تواند دلایل خاص خود را داشته باشد که به بحران‌های اجتماعی قبل از کرونا بر می‌گردد.

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی افزود: وابستگی بیش از حد به دولت در همه نقاط دنیا وجود دارد و فرآیند دموکراسی و اقتصاد مقاومتی را تحت الشعاع قرار می‌دهد. همه دولت‌ها تلاش می‌کنند که سهم دولت را کمتر کرده و سهم بخش مردمی را بیشتر کنند. ویروس کرونا باعث شد که روند در این زمینه معکوس شود.

حمایت مردم از کادر بهداشت و درمان

اشتری درباره واکنش مردم در برابر کادر بهداشت و درمان گفت: واکنش مردم در برابر کادر بهداشت و درمان مناسب بود. کادر بهداشت و درمان در دوران مقابله با کرونا به شکل جدی تلاش کردند و مردم هم این تلاش‌ها را دیدند و کمک کردند. در فضای مجازی نیز پوسترها و تصاویر مختلفی برای قدردانی از تلاش کادر بهداشت و درمان منتشر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha