اعضای گروه‌های مذاکره کننده عراق و آمریکا مشخص شدند

بغداد - ایرنا گروه‌های رایزنی عراق و آمریکا برای گفت و گوی راهبردی، بررسی روابط دو جانبه و خروج نظامیان آمریکایی از خاک عراق، معرفی شدند.

به گزارش امروز (شنبه) رسانه‌های عراقی، بر اساس فهرست‌های اسامی دو گروه مذاکره کننده، هر دو گروه در سطوح کمتر از وزیر امور خارجه هستند که اغلب گروه آمریکایی را معاونان و دستیاران وزیر خارجه به علاوه سفیر آمریکا در بغداد تشکیل می‌دهد.

تیم مذاکره کننده عراقی نیز در سطح معاونان وزارت امور خارجه و سفرای فعلی و سابق عراق در واشنگتن و یکی از معاونان وزارت آموزش عالی به علاوه یک پژوهشگر علوم سیاسی است.

وزارت امور خارجه آمریکا گروه مذاکره کننده خود را متشکل از شش نفر شامل «دیوید هیل» معاون وزیر خارجه، «دیوید شنگر» دستیار وزیر، «فرانسیس فانون» دستیار وزیر، «جوی هود» معاون وزیر و کاردار سابق سفارت آمریکا در بغداد، «دیوید کوپلی» معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا و «متیو تولر» سفیر آمریکا در بغداد معرفی کرده است.

گروه عراقی نیز شامل «عبدالکریم هاشم» قائم مقام وزیر امور خارجه، «لقمان الفیلی» سفیر سابق عراق در واشنگتن، «فرید یاسین» سفیر فعلی عراق در آمریکا، «حامد خلف» معاون وزیر آموزش عالی و پژوهش علمی به علاوه «حارث حسن» از پژوهشگران عراقی در  علوم سیاسی است.

در حالی که گروه مذاکره کننده آمریکایی همگی از وزارت امور خارجه این کشور هستند، مذاکره کنندگان عراقی غیر از سه نفر اول، یکی پژوهشگر علوم سیاسی و دیگری از وزارت آموزش عالی و پژوهش علمی عراق است.

کارشناس برجسته سیاسی عراق در خصوص گروه مذاکره کننده عراقی گفته است که این گروه در حقیقت از ۲۱ نفر تشکیل شده که عبدالکریم هاشم، حارث حسن، لقمان الفیلی، فرید یاسین و حامد خلف، نفرات اصلی مذاکره کننده را تشکیل می‌دهند.

«هشام الهاشمی» از مذاکره کنندگان عراقی ابراز خرسندی کرده و افزوده که این گروه از تخصص‌های مختلف سیاسی، روابط بین‌الملل، نظامی، امور مالی و آموزش عالی برخودار است.

این در حالی است که برخی دیگر از صاحب‌نظران عراقی نسبت به ترکیب گروه مذاکره کننده این کشور به شدت ایراد گرفته‌اند.

«صادق الموسوی» شخصیت سیاسی برجسته عراقی در این خصوص در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشته است: مسوول دفتر «نوری المالکی» و مسوول سابق دفتر «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر سابق، دارای تابعیت فرانسه، سفیر سابق عراق در واشنگتن دارای تابعیت آمریکایی و یک عراقی دیگر که دارای تابعیت ایتالیایی است، گروه رایزنی عراق را تشکیل می‌دهند.

حامد خلف که از او به عنوان شخصیت نزدیک به المالکی یاد می‌شود، دارای تابعیت فرانسه، لقمان الفیلی که از کردهای فیلی و نزدیک به «برهم صالح» رییس جمهوری عراق است، دارای تابعیت آمریکایی و حارث حسن که از او به عنوان یکی از منتقدان «الحشد الشعبی» و سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران یاد می‌شود، تابعیت ایتالیایی دارد.

«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر، حارث حسن را به عنوان یکی از نامزدهای وزارت خارجه معرفی کرده بود که با مخالفت جریان‌های سیاسی عراق مواجه شد.

این چهره سیاسی که چندان فعالیت سیاسی بارزی نداشته، در سال‌های اخیر بخشی از پژوهش‌ها و مقالات خود را در بنیاد بین‌المللی «کارنگی» برای صلح منتشر کرده است.

صادق الموسوی نوشته است که آمریکا می‌خواهد بدون اخذ نظر پارلمان عراق، توافقنامه را با بغداد به امضا برساند و در این خصوص برای کسب مصونیت قانونی برای نظامیانش در عراق تلاش می‌کند.

آمریکا در جریان مذاکرات ۲۰۰۸ برای بقای نظامیانش و کسب مصونیت قانونی آنها تلاش کرد، اما دولت وقت نوری المالکی به شدت با این مساله مخالفت کرد و در نتیجه نظامیان آمریکا در اواخر ۲۰۱۱ خاک عراق را ترک کردند.

گزارش‌ها حاکی است که آمریکا امیدوار است تا در این دور جدید رایزنی‌ها که قرار است دهم ماه جاری میلادی (۲۱ خرداد ماه) آغاز شود، بتواند، برای ایجاد پایگاه‌های دائمی و ماندن نظامیانش در عراق از دولت مصطفی الکاظمی امتیاز بگیرد.

طبق گزارش‌های منابع خبری غربی، رایزنی‌های جدید بین بغداد و واشنگتن در سه بخش عمده سیاسی، اقتصادی و نظامی انجام می‌شود.

پارلمان عراق اوایل دی ماه ۹۸ در نشستی با حضور عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر پیشین، رای به اخراج نیروهای بیگانه از خاک این کشور داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha