عطیه رزازی روز دوشنبه با بیان این مطلب افزود: با توجه به هرم غذایی جامعه ایرانی، هر فرد باید سه سهم از شیر و سایر لبنیات را در روز استفاده کند.
به گفته این کارشناس، مصرف این محصول مغذی ، به عنوان یک غذای کامل، در همه گروههای سنی، بویژه کودکان و نوجوانان، مادران باردار و سالمندان و همچنین بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و سرطان، توصیه می شود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان قزوین، کامل بودن بعنوان غذا ، مفید بودن برای سلامتی عروق ، افزایش میانگین قد جوانان، جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان را از جمله دلایل استفاده از شیر عنوان کرد.
وی یادآورشد : چون شیر برای سلامتی عروق مفید است ، خیلی از افراد در دنیا و از جمله کشور خودمان ایران از بیماریهای قلبی و عروقی رنج می برند.
به گفته رزازی خیلی از خانوادهها چون شیر و لبنیات به میزان کافی مصرف نمی کنند هزینههای درمانی سنگینی را برای پوکی استخوان میپردازند.
رزازی افزود: باید با آگاهی بخشی درباره شیر و لزوم مصرف روزانه دو لیوان از آن و محصولات لبنی، آینده سلامت مردم کشورمان را تضمین کنیم.
با توجه به بروز بیماریهای ناشی از کمبود کلسیم در سنین بالا از جمله پوکی استخوان و شکستگی های ناشی از آن، لازم است تا لبنیات به مقدار کافی در جیره غذایی روزانه همه گروه های سنی قرار گیرد.
لبنیات شامل شیر و تمام فرآورده های آن می شود که کلسیم موجود در خود را حفظ می کنند اما فرآورده هایی که حاوی مقادیر ناچیز کلسیم هستند و همچنین مقدار چربی و کلسترول آن بالا است مثل خامه و کره از این گروه نیستند.
لبنیات به دلیل دارا بودن مواد مغذی سهم بسزایی در تکمیل تغذیه و تامین مواد مورد نیاز بدن انسان دارند از جمله این مواد می توان به کلسیم، پتاسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین های گروه بی و آ و مقادیری ویتامین دی اشاره کرد
نظر شما