۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۰:۳۵
کد خبر: 83816632
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نیروهای هند و چین از مواضع خود در لاداخ عقب نشینی کردند

دهلی نو-ایرنا- نیروهای هندی و چینی بیش از یک ماه است که در نزدیکی دریاچه "پانگونگ تسو" واقع در شرق منطقه لاداخ، در مقابل یکدیگر صف آرایی کرده و هرکدام طرف مقابل را به تلاش برای تغییر وضعیت منطقه مورد اختلاف متهم کرده‌اند. اما گزارش‌های تازه حاکی از عقب نشینی این نیروها در برخی مناطق لاداخ است.

به گزارش روز چهارشنبه رسانه‌های هند، نیروهای هندی و چینی تصمیم گرفته‌اند که از چندین نقطه در دره گالوان در شرق لادخ عقب نشینی کنند. در چند هفته گذشته این نقاط شاهد افزایش حضور نیروهای دو کشور و همچنین استقرار تجهیزات سنگین نظامی بوده است.  
یک مقام ارشد نظامی هند گفت: ارتش چین نیروها و تجهیزات نظامی خود را تا فاصله ۲. ۵ کیلومتر از دره "گالوان" به عقب کشیده است. نیروهای هندی نیز اقدام مشابهی انجام داده‌اند. وی افزود: با این حال در منطقه دریاچه "پانگونگ تسو"، نیروهای دو کشور همچنان در مواضع خود قرار داشته و حاضر به عقب نشینی نیستند. وضعیت در این منطقه همچنان شکننده است و برای حل رویارویی نیروهای هندی و چینی، فرماندهان نظامی دو کشور باید بار دیگر مذاکره کنند.  
عقب نشینی نیروهای هندی و چینی پس از برگزاری مذاکرات دو جانبه در سطح فرماندهان ارتش دو کشور در هفته جاری انجام می‌شود.  
وزارت امور خارجه هند روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد: هر دو طرف توافق کردند که اختلافات باید از طریق مذاکرات صلح آمیز حل شوند و هر دو کشور باید به حساسیت‌ها، نگرانی‌ها و اهداف یکدیگر توجه کرده و اجازه ندهند که این امور به اختلاف و تنش تبدیل شوند.  
مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدی‌ترین مناقشه‌های مرزی میان دو کشور از سال ۲۰۱۷ تاکنون است. هند و چین در سال ۲۰۱۷ در منطقه دو کلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از ۷۳ روز و با دخالت رهبران دو کشور حل شد.  
همچنین هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ مختصر بر سر اختلاف‌های مرزی داشتند.   
ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنش‌های مرزی میان هند و چین، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. هند سعی کرده است تجهیزات و زیرساخت‌های خود در امتداد مرزهای مشترک با چین را گسترش دهد.   
 مقامات آگاه هندی اعلام کردند که با وجود مذاکرات میان مقامات نظامی دو کشور، هنوز ارتش‌های دو کشور حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند.دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کرده‌اند و برای پایان تنش، باید به درون خاک چین عقب نشینی کنند.  از سوی دیگر چین می‌خواهد هند ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند.

هند و چین در مرزهای مشترک به طول بیش از ۳ هزار کیلومتر دارای اختلاف هستند و با وجود برگزاری مذاکرات مختلف مرزی، دو کشور هنوز نتوانسته‌اند این اختلافات را رفع کنند.  

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha