۲۳ خرداد ۱۳۹۹، ۹:۳۰
کد خبرنگار: 2198
کد خبر: 83816705
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

۷۰ درصد آتش سوزی مراتع زنجان، عامل انسانی غیرعمد دارد

زنجان - ایرنا - فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: عامل بیش از ۷۰ درصد حادثه آتش سوزی مراتع این استان، از نوع انسانی غیرعمد و بر اثر سهل انگاری است.

اسماعیل قلی زاده، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: امسال با توجه به بارش‌های مناسب بهاری و پوشش گیاهی متراکم، اغلب زیستگاه های جانوری این استان مستعد آتش‌سوزی است و کوچکترین بی احتیاطی و سهل انگاری چوپانان و طبیعت گردها، می تواند حریق های گسترده ای را موجب شود.

وی اظهار داشت: وجود پوشش گیاهی مناسب در طبیعت برای اهالی روستاها از جمله دامداران، باغداران و چوپانان، سودمند است و از آنان انتظار می رود در حفظ و نگهداری مراتع و علفزارها، کوشا باشند چراکه بیشترین ضرر و زیان ناشی از حادثه آتش سوزی، متوجه خود اهالی خواهد شد.  

قلی زاده افزود: از ابتدای امسال تاکنون، یک مورد حادثه آتش سوزی مراتع در محدوده روستای ابراهیم آباد واقع در منطقه حفاظت شده انگوران اتفاق افتاده است که بر اثر آن کمتر از یک هکتار از مراتع موجود خسارت دید و علت آن نیز سهل انگاری چوپان بود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان زنجان گفت: آتش سوزی ها، موجب تخریب زیستگاه و از بین رفتن تنوع زیستی و پوشش گیاهی شده و دود ناشی از آن نیز باعث آلودگی هوا می شود.  

قلی زاده افزود: آتش سوزی مراتع و پوشش های گیاهی که امسال نیز همچون سال های گذشته در این استان شاهد آن بودیم، حیات برخی از گونه های جانوری و گیاهی را به جد با تهدید و خطر مواجه کرده و در نهایت ضرر و زیان ناشی از حریق رخ داده متوجه انسان می شود.

وی اظهار داشت: هنگام وقوع آتش سوزی های گسترده، آن دسته از گونه های جانوری که کند حرکت هستند و توان فرار ندارند زنده زنده در میان شعله‌های سوزان و سرکش، طعمه آتش شده و جلوه‌های بسیار حزن انگیز و ناخوشایندی به وجود می آید که انسان را سخت متاثر و اندوهگین می سازد.   

قلی زاده تصریح کرد: پرندگان و چهارپایان بزرگ جثه به هنگام آتش سوزی از شانس بیشتری برای فرار از مهلکه آتش برخوردار هستند اما جانوران کوچک جثه ازجمله خزندگان، جوندگان، حشرات و توله‌ چهارپایان و جوجه‌ پرندگان که کند حرکت هستند از هیچ شانسی برای فرار برخوردار نبوده و به ناچار تسلیم سرنوشت ناگوار می شوند.  

وی از عموم مردم خواست از برافروختن آتش در طبیعت به ویژه در فصول گرم سال و نزدیک مراتع و جنگل ها به جد خودداری کنند و در صورت ضرورت نیز قبل از ترک محل از خاموش بودن آن مطئن شوند چرا که ممکن است آتش به ظاهر خاموش شده باشد و مجدد شعله ور شده و تمام منطقه را فرا گیرد.  

قلی زاده افزود: برخی مواقع انداختن یک ته سیگار روشن در مراتع و جنگل ها، می تواند منطقه ای را به آتش بکشد و لطمات جبران ناپذیری را وارد آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha