۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۲۲
کد خبر: 83817484
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فایننشال تایمز: دولت انگلیس به دنبال کاهش وابستگی به محصولات چینی است

لندن- ایرنا- نشریه انگلیسی فایننشال تایمز گزارش داد دولت بوریس جانسون به دنبال ترسیم راهبرد جدیدی است که وابستگی‌های انگلیس به چین را برای واردات محصولات ضروری کاهش دهد.

این طرح بخشی از راهبرد موسوم به «پروژه دفاع» دولت برای دگرگونی زنجیره تامین محصولات وارداتی انگلیس بر اثر بحران کرونا و خروج از اتحادیه اروپاست.
در این پروژه که زیر نظر وزیر امور خارجه انگلیس پیگیری می‌شود، تلاش خواهد شد ضمن تقویت روابط تجاری لندن با دیگر کشورها، وابستگی به محصولات چینی کمتر شود.

براساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، چین بعد از آلمان بزرگترین واردکننده محصولات به انگلیس به شمار می‌رود.
به گفته «لیز تراس» وزیر تجارت بین‌الملل انگلیس، این کشور در تلاش است تا از طریق کاهش وابستگی‌های تجاری به چین، روابط اقتصادی خود با سایر کشورهای آسیایی را از جمله هند تقویت کند.
او همچنین گفت‌وگوها با ژاپن را به عنوان بخشی از برنامه گسترش روابط تجاری پسابرگزیت سرعت بخشیده است.

«تام توگندهات» رئیس کمیته پارلمانی روابط خارجی انگلیس که رویکرد همسویی با سیاست‌های کاخ سفید دارد، کاهش سهم واردات محصولات چینی را اقدام درستی نامید و افزود:  باید شراکتمان را با کشورهایی مانند ژاپن و فرانسه تقویت کنیم.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که دولت آمریکا در پشت پرده مذاکرات تجاری دوجانبه با انگلیس، به دولت این کشور فشار آورده که در معاملات تجاری بین چین و ایالات متحده یک گزینه را انتخاب کند.

روزنامه گاردین چندی پیش گزارش داد، آمریکا به دنبال قراردادن تبصره‌ای در توافق تجاری با انگلیس است که در صورت معامله تجاری میان انگلیس و کشور دیگری که آمریکا آن را تائید نکند، حق عقب‌نشینی از بخش‌هایی از توافق‌نامه را داشته باشد.
دیپلمات‌های این کشور نگرانند که آمریکا بخواهد از آن به عنوان اهرمی برای نفوذ در سیاست انگلیس در قبال چین استفاده کند.

آنها همچنین نگرانی بیشتری از عزم دونالد ترامپ دارند که بخواهد از شیوع ویروس کرونا به عنوان اهرمی سیاسی برای مقابله با چین و تضمین انتخاب مجدد خود در انتخابات استفاده کند.  
این فشار برای طرف انگلیسی معادل فشارهایی است که آمریکا برای انصراف دولت لندن از مشارکت شرکت چینی هوآوی در پروژه راه‌اندازی اینترنت پر سرعت نسل پنجم تحمیل کرد.

دولت انگلیس با وجود موافقت اولیه با مشارکت هوآوی در این پروژه، سرانجام مقابل فشارهای آمریکا تسلیم شد و اینک درصدد جایگزین کردن این شرکت چینی از طریق ایجاد ائتلاف فنی با آمریکا و چند کشور دیگر برآمده است.

چندی پیش اندیشکده نزدیک به حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس نیز هشدار داد، این کشور بیش‌ از اندازه به واردات محصولات چینی وابسته است که برای اقتصاد و زیرساخت‌های ملی انگلیس نقش حیاتی دارد.
بر اساس یافته‌های اندیشکده هنر جکسون، انگلیس در ۲۸۹ کالا که از نظر تعاریف بین‌المللی در ردیف «سیستم هماهنگ شده» قرار دارند به چین وابسته است. از این تعداد ۷۱ قلم در ردیف کالاهای حیاتی، برای زیر ساخت و اقتصاد قرار دارد.

از سویی، بیش از ۲۰ تن از نمایندگان حزب محافظه‌کار در نامه‌ای به وزیر تجارت بین‌الملل انگلیس خواستار بازنگری دولت روی واردات کالاهایی هستند که این کشور برای تامین آن به کشورهایی مانند چین وابستگی دارد. آنها روی اولویت بخشی به عقد توافق‌های تجاری جدید با سایر کشورها تاکید دارند. 
نویسندگان این نامه معتقدند، بحران کرونا سبب شده تا کشورهای جهان رویکرد خود نسبت به مساله امنیت تجارت را مورد بازنگری قرار دهند.

این نامه توسط سیاستمدارانی از جمله ایان دانکن اسمیت، باب سیلی و دیوید دیس به امضاء رسیده که همسو با نگاه واشنگتن با طرح دولت برای مشارکت شرکت چینی هوآوی در پروژه راه‌اندازی اینترنت پرسرعت نسل پنجم مخالف هستند.

چندی پیش سفیر چین در سخنانی شدیدالحن اظهارنظر ضد چینی برخی سیاستمداران انگلیسی را به باد انتقاد گرفت و هشدار داد، موضع‌گیری‌های «خودسرانه» این افراد باعث مسموم شدن روابط میان دو کشور خواهد شد.
2023

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha