۱۵ آذر ۱۳۹۹، ۱۸:۱۵
کد خبرنگار: 795
کد خبر: 84135932
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چین بزرگترین صادرکننده کالا به انگلیس

۱۵ آذر ۱۳۹۹، ۱۸:۱۵
کد خبر: 84135932
علی نصیری
چین بزرگترین صادرکننده کالا به انگلیس

تهران - ایرنا - چین برای اولین بار در تاریخ به عنوان بزرگترین صادرکننده محصولات تجاری به انگلیس شد.

به گزارش  روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوای چین یک گزارش جدید اداره ملی آمار انگلیس حاکی است که این کشور در سه ماهه دوم سال جاری میلادی (تیر تا دی) برای اولین بار در تاریخ بیش از هر کشور دیگری از چین کالا وارد کرده‌است.
براساس این گزارش، در این مدت انگلیس ۱۱ میلیارد پوند (برابر  ۱۴.۸ میلیارد دلار) از چین کالا وارد کرده و سهم واردات چین در کل واردات انگلیس در این سه ماهه، از ۸.۶ درصد در سه ماهه اول، به ۱۳.۴ درصد رسیده است.
در گزارش اداره ملی آمار انگلستان آمده است: این اولین بار در تاریخ است که چین بزرگترین بخش از کل واردات انگلیس را به خود اختصاص می‌دهد.
براساس این گزارش، ماشین‌آلات الکتریکی بزرگترین گروه کالاهای وارد شده از چین بوده‌اند و ۳۵.۲ درصد از کل واردات از این کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

این در حالی است که در ۲۴ اردیبهشت ماه امسال دولت آمریکا در پشت پرده مذاکرات تجاری دوجانبه با انگلیس، به دولت این کشور فشار آورده بود که در معاملات تجاری بین چین و ایالات متحده یک گزینه را انتخاب کند.

به گزارش ایرنا از روزنامه گاردین، آمریکا به دنبال قراردادن تبصره‌ای در توافق تجاری با انگلیس بود که در صورت معامله تجاری میان انگلیس و کشور دیگری که آمریکا آن را تائید نکند، حق عقب نشینی از بخش‌هایی از توافق‌نامه را داشته باشد.

اگرچه در آن تبصره نامی از چین برده نشده بود اما دیپلمات‌های انگلیس در  واشنگتن آن را به عنوان اهرمی برای جلوگیری از نزدیکی بیشتر روابط چین و انگلیس ارزیابی کرده بودند.
این تبصره بر اساس ماده ۳۰ توافق سه‌جانبه پیشین میان آمریکا، ‌مکزیک و کانادا تهیه شده که همکاری با اقتصادهای غیرآزاد را منع می‌کند.

هرچند انگلیس در همان ایام به صورت رسمی با آن اقدام آمریکا مخالفت نکرده بود اما دیپلمات‌های انگلیسی نگران بودند که آمریکا بخواهد از آن به عنوان اهرمی برای نفوذ در سیاست انگلیس در قبال چین استفاده کند.

به گزارش گاردین، این فشار برای طرف انگلیسی معادل فشارهایی است که آمریکا برای انصراف دولت لندن از مشارکت شرکت چینی هوآوی در پروژه راه‌اندازی اینترنت پر سرعت نسل پنجم تحمیل کرد.

در عین حال 8 مرداد امسال بود که دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس در یک عقب نشینی آشکار از همراهی از مواضع ضد چینی کاخ سفید، در یک گفت‌وگوی تلفنی با «وانگ یی» همتای چینی خود گفته بود که لندن همچنان به توسعه روابط سازنده و مثبت با دولت چین متعهد است، به طوری که برخی کارشناسان این سخنان را ناشی از کاهش شانس پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آبان‌ ماه آمریکا ارزیابی کرده بودند.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای وزارت امور خارجه انگلیس، رایزنی وزرای خارجه دو کشور در حالی صورت می‌گرفت که انگلیس دو قبلتر ناگزیر از فشارهای آمریکا، به همکاری چند صد میلیون پوندی با غول فناوری هوآوی پایان داده بود و روابط با دولت چین را دچار تنش کرد.

هرچند مقام‌های انگلیسی ادعا کرده بودند که آن تصمیم ارتباطی با آمریکا نداشت اما دونالد ترامپ بلافاصله تصمیم انگلیس را مورد تحسین قرار داد و گفت: ما کشورهای بسیاری را قانع کردیم- و بیشتر این کار را خود من انجام دادم؛ از هوآوی استفاده نمی‌کنم چرا که فکر می‌کنم یک ریسک امنیتی ناایمن است.

انگلیس پیشتر اعلام کرده بود که برای دوره پسابرگزیت قصد دارد که به بزرگترین شریک تجاری چین در اروپا تبدیل شود. در جریان آخرین سفر رئیس جمهوری چین به انگلیس، یک بسته سرمایه گذاری به ارزش ۶۲ میلیارد دلار میان دو طرف تکمیل شد تا انگلیس به بزرگترین شریک تجاری اروپایی چین تبدیل شود.

چین و انگلیس پیش از اختلافات اخیر معتقد بودند که وارد عصر طلایی روابط شده اند. بر همین اساس انگلیس ذخیره یوانی خود را به ۳۵ میلیارد دلار رساند تا با این ذخیره از فعالیت شرکت های خود در برنامه راه ابریشم چین حمایت کند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha